$
אינטרנט

ההשקה המביכה של מייסדי נאפסטר

שון פארקר ושון פאנינג הציגו את פרויקט שיחות הווידיאו איירטיים באירוע שבו השתתף ג'ים קארי, אבל השירות לא הפסיק לקרוס. ואיך מונעים מסוטי מין להציק בו לגולשים?

יוסי גורביץ 13:2506.06.12
שון פארקר ושון פאנינג, שהקימו יחד את נאפסטר בסוף שנות ה-90', הציגו אמש (ג') את AirTime בהפקה עמוסת כוכבים ורוויית תקלות. השירות החדש שפיתחו הוא צ'אט וידיאו חברתי, שכפי שאמרו השניים בעבר שואב השראה מצ'אטרולט, שזכה להצלחה קצרה לפני מספר שנים.

 

אירוע ההשקה, שבו השתתפו כוכבים כמו ג'ים קארי וג'וליה לואיס-דרייפוס, נתקל בסקפטיות ניכרת מצד הקהל, שהורכב ברובו מעיתונאי ובלוגרי טכנולוגיה. השירות קרס מספר פעמים במהלך ההצגה, והסלבריטאים ניסו למשוך זמן בין קריסה לקריסה.

 

השחקנית והדוגמנית אוליביה מאן אמרה לקהל בתסכול ש"זה (איירטיים) לא באמת עובד ככה, אני נשבעת באלוהים המז**ן. אני לא מאמינה באלוהים, אבל אילו האמנתי, הייתי נשבעת בו". פארקר אמר בתגובה "תודה לאל שאתם מצחיקים, כי כרגע אנחנו דפוקים."

 

מעבר לשורת התקלות במהלך ההצגה, ספג השירות החדש ביקורת על כך שהוא אינו חדשני. הבלוג גיזמודו הגדיר אותו כ"צ'אטרולט ללא הזרגים" - רמז לסוטי המין שהציפו את אתר שיחות הווידיאו והיו בין האחראים לנפילתו. השירות מציע לגולשים רק שתי פעולות שצ'אטרולט לא איפשר: לחלוק סרטוני יוטיוב זה עם זה, ולחלוק את נושאי העניין שלהם בפייסבוק. מצד שני, בהתאם לכך שהושקעו בו יותר מ-30 מיליון דולר, איירטיים זכה לשבחים על הממשק המהוקצע והעיצוב המרהיב שלו.

 

 

בכוונת איירטיים לצלם מדי כמה עשרות שניות את המשתתפים בצ'אט, כדי לוודא שבניגוד לצ'אטרולט המשתמשים בו ייתקלו בסוטים כמה שפחות. בניסיון נוסף לוודא מהוגנות, הגולשים יצטרכו להשתמש בשמם האמיתי ולהירשם לשירות באמצעות פייסבוק, והם יוכלו לדווח על משתמשים אחרים שחושפים את איברי מינם.

 

העובדה שאיירטיים שומר תמונות אקראיות של גולשיו כבר עוררה חשש לפגיעה בפרטיותם מצד מספר בלוגרים, ועיון בהסכם המשתמש של השירות מעלה שאיירטיים שומרת לעצמה את הזכות להקליט שיחות וידיאו שלמות. המגזין פורבס המליץ לחובבי צ'אט וידיאו שמעוניינים לשמור על פרטיותם, או לנהל שיחות נועזות מהמקובל, להמשיך להשתמש בסקייפ.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x