בדיקת "כלכליסט": גלקסי אס 3 מגיע לארץ - האם הוא שווה 4,000 שקל?
מכשיר הדגל של סמסונג יושק מחר בחברות הסלולר ויעלה לכם ביוקר. כדאי לבדוק חלופות בחנויות הפרטיות או בחו"ל, כי מדובר במכשיר מצוין. לקחנו אותו לבדיקה מעמיקה וגילינו מסך מרהיב, ממשק שתענוג לעבוד איתו, אבל גם סוללה שמתקשה להחזיק מעמד
אחרי שקראנו עליו דיווחים ושמועות במשך שבועות, דיווחנו מאירוע החשיפה שלו בלונדון בחודש שעבר, לקחנו אותו לבדיקה ראשונית והתבשרנו על כך שהוא יגיע מחר (ד') לארץ - הגיע הזמן לברר ביסודיות האם הגלקסי אס 3 של סמסונג, הסמארטפון הכי מדובר בימים אלה, אכן מספק את הסחורה. אז בילינו במחיצתו מספר ימים, עוררנו את קנאת כל הסובבים אותנו, וחזרנו עם רשמים. השורה התחתונה כנראה לא תפתיע אתכם.
הגלקסי אס 3 יושק בישראל בארבע מפעילות במקביל - סלקום, פלאפון, אורנג' והוט מוביייל (לשעבר מירס), וכן אצל סאני, יבואנית מוצרי סמסונג לישראל. חלק מהמפעילות כבר חשפו מחירים, והם לא צפויים לשמח את הצרכן הממוצע: בפלאפון המכשיר יעלה 4,208 שקל למשלמים בעד 6 תשלומים, או 4,680 שקל (130 שקל בחודש) ב-36 תשלומים. באורנג' המצב מעט טוב יותר: 3,967 שקל, אבל רק למשלמים עד 3 תשלומים.
בסלקום מחיר המכשיר יהיה 4,000 שקל למשלמים עד 3 תשלומים, או 4,644 שקל (129 שקל בחודש) ב-36 תשלומים, ויינתן החזר של 30 שקל בחודש בהצטרפות לחלק מתוכניות החברה. ברשתות מכירה פרטיות המצב מעט שפוי יותר: 3,700 שקל ברשת hMobile ו-3,680 שקל ב-Best Mobile. איך שלא תהפכו את זה מדובר בתענוג יקר, ושווה להדק את הקשרים עם הקרובים בחו"ל.
המסך נפלא, המעבד מהיר - והסוללה נגמרת
על הגלקסי עצמו, בניגוד למחיר, אין לנו הרבה תלונות - להיפך. ראשית, הוא פשוט נראה טוב, ומתפקד כאביזר אופנה לא רע בכלל. גם לעומת מכשירי הגלקסי האחרים של סמסונג, זה פשוט משהו אחר. הפינות המעוגלות, העיצוב המינימליסטי והמסך הגדול פשוט עושים את ההבדל.
ואיזה מסך. 4.8 אינץ' גורמים לכל טלפון אחר עם מסך מגע להיראות, ובכן, כמו סתם טלפון עם מסך מגע. הגלקסי אס 3 שני בגודל המסך שלו רק לסמארטפון אחר מבית סמסונג, הגלקסי נוט. מה גודל המסך תורם למכשיר? הגלישה, הקריאה, הצפייה בסרטונים ובעיקר המשחקים הופכים למהנים הרבה יותר. מצד שני, הגלקסי אס 3 לא נוח להחזקה והקלדה ביד אחת (והידיים של חברי המערכת לא עד כדי כך קטנות).
בסופו של דבר, גודל המסך הוא עניין של טעם. יש יתרונות וחסרונות, וחלק מהאנשים יעדיפו מכשיר טיפה יותר קומפקטי ונייד, בעוד שאחרים יתלהבו מהמכשיר שכולו Super AMOLED אחד גדול, עם קצת רכיבים מסביב. הצבעים, כמעט מיותר לציין, חדים וצבעוניים - אם כי המכשיר דווקא לא מגיב יפה לאור שמש ישיר.
ומה הגלקסי אס 3 מספק מבחינת חומרה חוץ ממסך משובח? אה, כן, הוא מהיר. מאוד מהיר. למעשה אין שום סיבה שהוא לא יהיה מהיר, אחרת מה המעבד עם ארבע הליבות עושה שם? האנימציות חלקות כמו חמאה, אין שום בעיה להריץ כמה אפליקציות במקביל, וחוויית השימוש נהדרת.
המצלמה של הגלקסי מצוינת, כצפוי. 8 מגה פיקסל עם פלאש עושים את שלהם, וגם המצלמה הקדמית לא רעה: 2 מגה פיקסל, מה שמספיק טוב לשיחות וידיאו משביעות רצון. שתי המצלמות גם תומכות בצילום וידיאו באיכות HD (האחורית ב-1080p, הקדמית ב-720p), זיהוי פנים ופוקוס אוטומטי. התמונות איכותיות להפליא, ועם יישום המצלמה והגלריה המובנים במכשיר קל להוסיף אפקטים, לבצע פעולות עריכה בסיסיות, לתייג אנשים בתמונות (המכשיר מתייג אוטומטית לא רע) ולשתף אותן עם חבריכם בקלות ובפשטות.
החיסרון הגדול ביותר של הגלקסי אס 3 הוא הסוללה, שנגמרת מהר למדי - גם במצב חיסכון בחשמל, וגם כשניסינו לכבות את ה-WiFi, הבלוטות', ו-GPS ומה לא. כשיש מסך בגודל של טלוויזיה ומעבד בעוצמה של נטבוק, יש להם נטייה לשתות את האנרגיה בקשית. מצד שני, תמיד אפשר לקנות סוללה רזרבית ולהסתובב איתה בתיק.
גלריית פיצ'רים אינסופית
גם מבחינת תוכנה הגלקסי אס 3 לא טומן ידו בצלחת. המכשיר מריץ את גרסת האנדרואיד הכי חדשה בנמצא - Ice Cream Sandwich, שזכתה בעברית לכינוי קסטה. למי שהתרגל לאנדרואיד 2.2 או 2.3, השינויים במעבר לדור הרביעי של אנדרואיד הם עצומים. כל הממשק עוצב מחדש, מהפונט בתפריטים ועד לאפליקציית ג'ימייל ו-Google Play.
הכל פשוט נראה אחרת - נקי יותר, טוב יותר וזורם יותר. האנימציות במעברים בין מסכים נעימות לעין, וחשוב יותר - ריבוי המשימות עבר שדרוג מורגש. פיצ'רים כמו הגבלת הגלישה דרך חבילות Data ונעילת מסך עם זיהוי פנים - שאליהם נחשפנו לראשונה בהשקת הגלקסי נקסוס - רק מוסיפים לחוויה.
בניגוד לנקסוס, הגלקסי אס 3 כולל את כפתורי האנדרואיד ה"רגילים" - כפתור ההגדרות, ה"אחורה" ומקש הבית. כך משתמשי אנדרואיד ותיקים ירגישו בבית ולא יצטרכו ללמוד ממשק חדש לגמרי. בנוסף סמסונג, כיאה לכל יצרנית אנדרואיד שמכבדת את עצמה, הביאה לגלקסי אס 3 את הטאץ' האישי שלה, ממשק ה-TouchWiz.
בגדול מדובר ב"מגירת האפליקציות", מסך הנעילה, וילון ההתראות עם קיצורי הדרך ושלל יישומים מובנים טובים - כמו יישום הודעות ה-SMS, ה-Memo, השעון, מגוון ווידג'טים, תמיכה במשחקים (עם יישום Games Hub) ואפליקציות נוספות. יש גם יישום בשם ChatOn, שמהווה מעין העתק של WhatsApp ומאפשר התכתבות בחינם בין מכשירים. אפילו שיתוף פעולה עם דרופבוקס הכניסה סמסונג למכשיר שלה, וברגע שתתחברו לחשבונכם עם היישום המובנה תקבלו לא פחות מ-48 גיגה(!) תוספת לשטח האחסון בענן למשך שנתיים.
כל אלה מצטרפים ליישומים המובנים הרגילים בגרסה החדשה של אנדרואיד, הכוללים (מלבד ג'ימייל וגוגל מפות, כמובן) גם את Google Earth, גוגל+, Google Drive, ודפדפן אחד שאולי שמעתם עליו - גוגל כרום - שמאפשר לסנכרן בין הסימניות וההיסטוריה במחשב.
אם נמשיך ונמנה את הפיצ'רים והבונוסים שהכניסה סמסונג למכשיר, נצטרך להישאר כאן עד מחר. בין היתר הם כוללים שימוש בחיישן כדי שהמסך לא ייכבה אוטומטית כשאתם קוראים, העברה של קבצים בין מכשירים עם S Beam, תמיכה ב-NFC (שתוכל להיות ממש שימושית ברגע שיהיה מה לעשות איתו בארץ), תמיכה ב-DLNA להתממשקות עם טלוויזיות חכמות ושאר מכשירים. בקיצור, אם יש פיצ'ר שחשבתם עליו, הוא כנראה כאן.
סירי לעניים
חשבנו כך כשבדקנו אותו לראשונה בלונדון, ועכשיו אנחנו משוכנעים: הגלקסי אס 3 הוא תענוג של מכשיר. כיף להשתמש בו, יש בו הכל, והוא מריץ אנדרואיד - על כל היתרונות שבכך. אם מחפשים ממש טוב אפשר למצוא בגלקסי אס 3 חסרונות. כך למשל ה-S Voice - יישום פקודות קוליות שמהווה חיקוי עלוב למדי לסירי באייפון.
ה-S Voice הרשים אותנו ממבט ראשון, אבל אכזב ממבט שני. זיהוי הקול לא מדויק, בלשון המעטה, כמות הפקודות הקוליות קטנה ומוגבלת, ואין את הממד של ניהול שיחה עם המכשיר, שקיים בסירי. כלומר - חייבים להגיד לגלקסי את הפקודה המדויקת, בדיוק בנוסח הקבוע, אם רוצים להגיע לתוצאה משביעת רצון. עד שמבינים את הפרינציפ עובר זמן רב, ומבינים שמדובר בסך הכל בגימיק. ובניגוד לגימיק של אפל, הוא אפילו לא עובד טוב. עדיף פשוט להקליד את הודעת ה-SMS ידנית או לכבות את התזכורת ביומן.
ולמרות זאת מדובר במכשיר נהדר, שכיף להשתמש בו וקשה להפסיק. אז אם אתם חובבי אנדרואיד או סמארטפונים בכלל ולא נעולים על הטלפון עם התפוח, תמו החיפושים. השאלה היא האם יש לכם לא מעט כסף מיותר.
מפרט
ממדים: גובה - 136.6 מ"מ. רוחב - 70.6 מ"מ. עובי - 8.6 מ"מ
משקל: 133 גרם
מערכת הפעלה: אנדרואיד 4.0.4 עם ממשק TouchWiz
מהירות: מעבד מרובע-ליבות של 1.4 גיגה-הרץ מסוג ARM Cortex-A9. זיכרון של 1 גיגה-בייט RAM
שטח אחסון: פנימי - 16/32/64 גיגה-בייט. חיצוני - עד 64 גיגה עם כרטיס micoSD
מסך: גודל - 4.8 אינץ'. תצוגה - Super AMOLED. רזולוציה - 720 על 1280 פיקסלים
מצלמות: אחורית - 8 מגה-פיקסל עם פלאש LED ואוטו-פוקוס. קדמית - 1.9 מגה-פיקסל. צילום וידיאו באיכות HD של 1080p
קישוריות: בלוטות' 4.0. WiFi-Direct, NFC (בחלק מהמכשירים), DLNA. תמיכה ב-HDMI
כתבות נוספות:
בדיקת "כלכליסט": אייפון 4S - צעד קטן לאפל