$
IT בישראל

כפיר גודריך האסטרטג הראשי של HP: "טכנולוגיית הענן דורשת הצפנה ברמה צבאית"

לקראת ביקורו בישראל ריאיינו את כפיר גודריך, מבכירי ענקית המחשוב HP על העתיד של התעשייה ובעיקר על מרכזי מחשוב וטכנולוגיית הענן

רפאל קאהאן 12:3707.05.12
כפיר גודריך, הינו האסטרטג הראשי העולמי של חטיבת השירותים הטכנולוגיים של HP (TS). כפיר, ישראלי לשעבר, הצטרף ל-HP בעקבות רכישת חברת הייעוץ EYP ב-2007. EYP עסקה בייעוץ, תכנון והקמה של מרכזי מחשוב קריטיים עבור חברות טכנולוגיה רבות. עם רכישתה על ידי HP בנה גודריך את תפיסת
המחשוב החדשנית, המבוססת על 6 מרכזי מחשוב עולמיים של HP.

 

תחום מרכזי המחשוב עובר שינויים משמעותיים בשנים האחרונות - מהם כיום הסיכונים העיקריים שצריך לקחת בחשבון בבניית דאטה סנטר?

 

"קיימת גדילה עצומה בצרכים של הלקוחות למרכזי מחשוב יעילים – אני עובד בתחום בעיקר עם לקוחות פיננסיים, כמו למשל בנקים וחברות ביטוח. כיום הגודל של דאטה סנטר נקבע לפי אסטרטגיה שמוחלטת מראש על ידי הלקוח. העלויות האנרגטיות הן הבסיס לבדיקת הכדאיות להקמת מרכז מחשוב, קח בחבון שהדאטה סנטר היום צורכים כ-2% מהאנרגיה בעולם.כך שמודל צריכת האנרגיה של דאטה סנטר הא מרכיב קריטי – הרעיון הוא לנסות לצמצם את העלויות."

 

"עד לפני שנה כל המערכות בדאטה סנטר נתפסו כקריטיות ונדרש מהן זמינות של 100%. כיום מנסים לצמצם את מספר היחידות ולערוך סגמנטציה של הצרכים של הלקוח. על פי כך ניתן לייצר סדרי עדיפויות שיהפכו את הדרישות לגמישות בהתאם לצרכים הנוכחיים. זאת הפעם הראשונה שיש לנו הזדמנות להוריד את עלויות התפעול הכלליות (TCO). עלויות תפעול למשל היו 10 מיליון דולר למגוואט צריכה ממוצעת עד לפני שנה – כיום שינוי סדרי העדיפויות מאפשר לחתוך את הצריכה הממוצעת בחצי."

 

"עוד דבר הוא העברה של פעילות המחשוב לענן. הסיבה העיקרית לחשש מפני מחשוב ענן הוא בעיקר נושא אבטחת המידע. כיום נדרשת הצפנה ברמה צבאית על מנת לאבטח ביעילות מערכת מבוססת ענן. זמינות המחשוב במודל הענן יכולה להגיע ל-99.95%, הכל עניין של מחיר. HP תופסת את מחשוב הענן כאסטרטגיה – HP מייצרת סינרגיה בין התשתית של הלקוח לפעילות בענן."

 

מהן הנקודות החשובות כאשר לקוח מבקש לבנות דאטה סנטר?

 

"עלויות התפעול (OPEC) של דאטה סנטר גורמות לכך שלמשל שאין לו ארכיטקטורה קבועה מראש. בסופו של דבר לכל חברה יש את הצרכים שלה ולכן כל דאטה סנטר "נתפר" באופן אישי. ישנן חברות שצריכות זמינות גבוהה וכאלו שהזמינות של מערכות מסוימות לא מצריכה אותן להשמיש מערכות ב-100%. תיעוש הפלטפורמות יאפשר הורדה של עלויות תפעול של מערכות ה-IT. יעד הורדת העלויות הוא כ-50% ואנחנו מצליחים בכך."

 

האם הכיוון החדש שמנכ"לית HP מג וויטמן מובילה, קרי איחוד חטיבות – מעיד על שינוי מדיניות אסטרטגית?

 

"HP מובילה כיום את נושא הייעוץ העסקי בעולם הטכנולוגיה – כקונגלומרט שמוכר פתרונות שונים, HP הגיעה לשילוב של מיומנויות. מג וויטמן מכוונת לחידוד האסטרטגיה. היחידות העסקיות יודעות לספק אופק ללקוח של מעל לשנתיים."

 

מה דעתך על מאבקי הפטנטים בין חברות הטכנולוגיה?

 

"אני לא רוצה לראות פטנטים ככלי נשק עסקי – אבל לכל אחד יש אסטרטגיה, והחברות מיישמות את האסטרטגיה שלהן בהתאם לצרכים ובהתאם להנחיות שנקבעו על ידי הדירקטוריון."

 

איך ההרגשה כישראלי לעבוד בחברה כמו HP? האם להיות ישראלי הוא ערך מוסף בתעשייה?

 

"כישראלי גאה אני תמיד שמח לראות את הישראלים מצליחים בחו"ל. ישנם עוד הרבה ישראלים שעובדים ב-HP העולמית ותמיד קיימת הערכה לישראלים ולישראל כמדינה מובילה בתחום ההיי-טק. בעולם שלנו להיות ישראלי הינו יתרון ולא חיסרון."

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x