$
IT בישראל

מנכ"ל אומניטק אודי וינטראוב השתכר בשנה האחרונה כ‑2 מיליון שקל

מנכ"ל חברת הבת של מלם תים, אודי וינטראוב מרוויח יותר מהמנכ"ל של חברת האם, חיים מזרחי. עלויות התפעול, שכר המנכ"ל ושאר הבכירים בקבוצה לא תמיד מקבילים למה שהיינו מצפים

אסף גלעד 11:4925.03.12

מנכ"ל יותר ומנכ"ל פחות

 

אודי וינטראוב ,מנכ"ל אומניטק, חברת הבת של מלם תים המתמחה בהפצת מוצרי אוטודסק בישראל, הוא המרוויח הגדול של החברה לשנת 2011, עם שכר של 1.99 מיליון שקל. שכרו של שלמה אייזנברג, הנחשב לאיש החזק בקבוצה, ומכהן כמנהל העסקים הראשים בחברה עמד על

1.14 מיליון שקל- על מילוי 35% משרה. שכרו החודשי של אייזנברג עומד על 37,300 שקל.

 

חיים מזרחי, מנכ"ל מלם תים, המועסק במשרה מלאה הרוויח חבילת שכר ומענקים בשווי 1.59 מיליון שקל. שכרו החודשי עומד על 65 אלף שקל, הוא מקבל 14 משכורות וזכאי בנוסף לכך לתשלום שנתי קבוע בסך 20 אלף דולר, ללא הגבלת זמן. כמו כן בשבוע האחרון אישר דירקטוריון החברה בונוס מיוחד עבור מזרחי, שעמד על 180 אלף שקל.

 

ספי גלעזר, מנכ"ל מלם מערכות קיבל שכר של 1.47 מיליון שקל, כאשר משכורותו החודשית עומדת על 97 אלף שקל. כמו מתחרותיה וואן תוכנה ומטריקס, גם תוצאותיה השנתיות של מלם תים לשנה החולפת הם הושפעו מסדרה של מימושים ורכישות בשנה האחרונה, כאשר הבולטות שבהן הן מכירת השליטה בחברות מטרופולינט וקווליטסט, ורכישת חברת מיקור החוץ הבטחונית אלטל.

 

עסקי החומרה לעומת התוכנה

 

במבט מן החוץ, הכנסותיה של מלם תים לשנת 2011 כמעט ולא השתנו ביחס לשנה שלפניה. הן עלו באחוז אחד בלבד והן עומדות על 1.73 מיליארד שקל. את עיקר העלייה ניתן להסביר ברכישת אלטל שהגדילה את הכנסות החברה ממיקור חוץ, ובגידול מסוים בעסקי החומרה והתשתיות. מנגד, רושמת החברה ירידה בעסקי התוכנה והפרויקטים כתוצאה ממכירת חברת קווליטסט. בתחום זה, ירדה מלם תים ממכירות של 550 מיליון שקל בשנה שעברה, ל-447 מיליון שקל השנה, ירידה של 18.7%.

 

האם החברה הרוויחה מהמימושים האחרונים? בסוף 2010 מכרה מלם תים את החזקותיה (85%) בחברת האוטומציה מטרופולינט תמורת 32 מיליון שקל, בחודש מאי בשנה שעברה מכרה את חלקה (51%) בחברת הבדיקות קווליטסט, השלישית בגודלה בישראל, תמורת 28.3 מיליון שקל. החברה מדווחת כי ממכירת חלקה בשתי החברות נרשם רווח של 33.1 מיליון שקל.

 

במקביל, רכשה בפברואר שנה שעברה 50% ממניות אלטל מחברת אלול תאמרינד תמורת 35 מיליון שקל. לשם השוואה, את קווליטסט רכשה מלם תים בשנת 2004 תמורת 6.5 מיליון שקל בלבד, והכנסותיה עבור מלם תים מדי שנה מוערכות בעשרות מיליוני שקלים.

 

מלם רכשה בשנה האחרונה את אלטל, חברת מיקור חוץ, לה הסכם עם משרד הבטחון להפעלת המתקן לתחקור ובקרת תרגילים של כוחות השדה ('פרויקט המתב"ת'). הכנסות מלם תים מתחום מיקור החוץ עלו ב-7% בלבד והגיעו בשנה החולפת ל-293 מיליון שקל.

 

עם זאת, התחום הפך לרווחי בכל חטיבות החברה, עם רווח של 20.5 מיליון שקל, שיעור רווחיות של 7%, מספר גבוה ביחס לשיעור הרווחיות בתחומים המסורתיים של מלם תים כמו תחום החומרה הנחשב למכניס ביותר, שם רושמת מלם תים רווח נקי של 10.5 מיליון שקל ושיעור רווחיות נמוך למדי של 1.1%.

 

מלם תים מעריכה כי נתח השוק שלה מתחום מיקור החוץ בישראל עומד על לא יותר מ 11%, כך שיש לה עוד הרבה לאן לגדול. בשבוע שעבר דירגה חברת המחקר STKI את מלם תים כשחקנית השניה בגודלה בשוק האינטגרציה ומיקור החוץ, אך סירבה לנקוב במספרים באשר לחלקה המדויק. לפניה ברשימה מצויה מטריקס ולאחריה נס טכנולוגיות.

 

תוכן עניינים

 

בניתוח תחומי התוכן השונים בהן עוסקת מלם תים מתברר כי עיקר הכנסותיה של מלם תים עדיין מגיעות מתחום התשתיות והחומרה, והכנסותיה בתחום זה עלו בכ-9%והגיעו ל-892 מיליון שקל, כלומר יותר ממחצית מהכנסות הקבוצה כולה. את העלייה מסבירים בחברה בגידול במכירות במלם תים, אומניטק וחברת הבת TIE, אך כאמור, מדובר בתחום לא רווחי ששולי הרווח שלו אינם גבוהים מאחוז אחד.

 

הרווח התפעולי של כל קבוצת מלם תים עלה ב-42% והגיע ל-69.4 מיליון שקל. זהו שיעור רווח תפעולי של 4%, נמוך יחסית לענף ה IT, אך הוא מהווה עלייה משמעותית ביחס לשיעור רווח תפעולי של 2.8% בשנה שקודם לכן. לשם השוואה, הרווח התפעולי של המתחרה מטריקס עמד השנה על 7.9% וחברת וואן תוכנה הציגה רווח תפעולי שעמד על 6.6%. עם זאת, שיעור הרווח התפעולי של המתחרה טלדור דומה לזו של מלם תים והוא עומד על 4.3%.

 

הרווח הנקי גם הוא עולה, אם כי שיעורו נמוך. מתוך 1.73 מיליארד השקל, מלם תים רשמה רווח נקי של 18.4 מיליון שקל בלבד, עליה של כשליש ביחס לרווח הנקי שרשמה ב-2010. מלם תים חושפת כי 10% מהכנוסתיה מגיעות מעיבוד משכורות באמצעות חברת הבת מלם שכר, ובמקביל מודיעה כי משרד האוצר עשוי להודיע בקרוב על פרסום מכרז נוסף עליו תאלץ להתחרות מחדש לאחר שהיא הספקית המרכזית בו מאז 1993.

 

מלם תים גם חושפת כי ההסכם שלה עם משרד האוצר למחשוב אגף המכס מהווה 5% מהכנסותיה, וההסכם עם משרד הבטחון להפעלת המתקן לתחקור ובקרת תרגילים של כוחות השדה ('פרויקט המתב"ת') באמצעות חברת הבת אלטל צפוי להסתיים ביוני הקרוב וכי היא הגישה בקשה לחידושו. פרויקט בולט ומתוקשר בו נחשבת מלם תים לספקית היחידה היא פרויקט מצלמות האכיפה של משטרת ישראל, שעורר דיון ציבורי סוער בשנה האחרונה.

 

מלם תים אינה חושפת את הכנסותיה מהפרויקט אך מציינת כי מעדכנת כי בהיותה הספק היחיד של מצלמות אכיפת התנועה למשטרת ישראל, היא התקינה עד כה 12 מצלמות ביולי האחרון, וכי עד סוף 2012 היא תשלים את התקנתן של 48 מצלמות נוספות. עם זאת, לא כל המצלמות יחלו לפעול מיד עם התקנתן, אלא לאחר בדיקות ותפעולים של המשטרה.

 

עלויות ושורה תחתונה

 

מלם תים ממשיכה לשלם ריבית גבוהה על חובותיה והלוואותיה. הוצאות המימון שלה עלו ב-20% בקירוב, והגיעו השנה ל-36.4 מיליון שקל המשולמים לבנקים. מצבת העובדים של מלם תים הצמצמה בשנה האחרונה בכ-180 איש, ועמדה על 3,545 עובדים. עיקר השינוי נבע מהפחתה ניכרת במספר אנשי הפיתוח והמתכנתים, 700 איש פחות, וגידול ניכר שחיפה עליו, במספר אנשי התמיכה והתפעול והשירות, קצת פחות מ-600 איש.

 

ההנהלה הצטמצמה ברבע, מ-100 ל-76 השנה. כאשר מפרקים את השינויים במצבת כח האדם לתחומים מגלים עלייה של קרוב ל-300 אנשי מיקור חוץ מ-802 ל-1180, וירידה של כ 500 איש בתחום התוכנה והפרויקטים. בחברה מסבירים כי עיקר הירידה במספר העובדים בתוכנה ופרויקטים העוסקים הפיתוח ותכנות נובע ממכירת קווליטסט ב 2011, והעלייה במספר עובדי השירות והתמיכה ובעובדי מיקור חוץ נובע מרכישת אלטל ב-2011

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x