חדשות הפיראטים: מייסד מגה-אפלוד מדבר, מחאה מקורית בספרד
הדרך שבה ארה"ב נאבקת בפיראטיות סופגת אש: קים דוטקום מאשים אותה ב"הגנה על מונופולים" וגולשים ספרדים מתגייסים נגד חוק חדש שקידמה בארצם
מייסד אתר ההורדות מגה-אפלוד, קים דוטקום, שוחח אמש (ה') עם עיתונאים לאחר ששוחרר ממעצרו בניו-זילנד, והאשים את ארה"ב בכך שהיא מגינה על "מודל עסקי מונופוליסטי שפג תוקפו". במקביל מתגברת המחאה בספרד נגד הצעת חוק שאמור להילחם בשיתוף הקבצים הבלתי-חוקי במדינה, והוגשה בעידוד הממשל האמריקאי.
שופט הורה לאחרונה על שחרורו של דוטקום בערבות, לאחר ששהה במעצר במשך כחודש - מאז שנסגר אתר ההורדות הגדול בעולם ומפעיליו נעצרו. הוא אמור להיות מוסגר לארה"ב ולהיות מואשם בסעיפים הנוגעים לגניבת תוכן. דוטקום הביע בדבריו ביטחון שינצח ב"מאבק הפוליטי", כהגדרתו.
"אני מטרה קלה", אמר לאתר החדשות הניו זילנד 3news, "הראוותנות שלי, ההיסטוריה שלי כהאקר, העובדה שאני לא אמריקאי... אני לא גוגל, אין לי 50 מיליארד דולר בחשבון, כרגע אין לי אפילו פני. עורכי הדין שלי עובדים נכון לעכשיו בלי לקבל משכורת, אבל הם עושים את עבודתם כי הם רואים שמה שנעשה כאן הוא אינו הוגן, אינו סביר ואינו צודק". מייסד מגה-אפלוד רומז בכך להפרות זכויות יוצרים שביצעה גוגל, ובהן פרשת סריקת הספרים.
בראיון הוסיף דוטקום: "אם המודל העסקי היה שלכולם יש גישה לתוכן באותו זמן - לא היתה בעיית פיראטיות. לדעתיי הממשל האמריקאי מגן על מודל עסקי מונופוליסטי שפג תוקפו ואינו עובד בעידן האינטרנט". מייסד מגה-אפלוד התנער בדבריו מהתואר שהוצמד לו בחלק מאמצעי התקשורת בעקבות הפרשה: "אני לא 'מלך הפיראטיות'", העיר. "הצעתי שירות אחסון ברשת, וזה הכל".
מחאה אמנותית
בעוד שדוטקום ממתין להסגרתו לארה"ב, מנסים האקרים אקטיביסטים בספרד להקשות על יישומו של חוק נגד פיראטיות שעודדו הרשויות האמריקאיות: "חוק Sinde", שהועבר בסוף השנה שעברה ונכנס היום לתוקף, מאפשר להסיר מהרשת אתרים שהתקבלו נגדם תלונות על הפרת זכויות יוצרים - בדומה לחוק SOPA שהקונגרס האמריקאי הקפיא.
החוק הועבר אף על פי שספרד היא אחת המדינות הבודדות שבהן הפעלת שירותי שיתוף קבצים (P2P) נחשבת חוקית. האתר TorrentFreak מדווח כי הרשויות בארה"ב דרשו ממדריד להיאבק בפיראטיות במדינה, ואיימו לכלול את ספרד ב"רשימה השחורה" בתחום הקניין הרוחני.
המוחים נגד החוק מנסים להוביל להצפת הרשויות בבקשה להסרת תכנים, בדרך יצירתית במיוחד: עשרות אתרים פרסמו שיר של זמר בשם אמה נאבארו, המוגן בזכויות יוצרים. נאבארו, התומך במחאה, עודד בעצמו את הגולשים להציף את הרשויות בספרד בתלונות על ההפרה - בתקווה שהדבר יגרום להן לשקול מחדש את ההיגיון שמאחורי החוק.