בעקבות HOT: ספקיות אינטרנט חותכות המחירים בעשרות אחוזים
בין השאר, לקוחות המאיימים במעבר ל-HOT זוכים להצעות של 40-50 שקל בחודש עבור תשתית של 100 מגה - ירידה חדה לעומת המחיר הרשמי, 170-190 שקל בחודש. בכירים בספקיות האינטרנט: "HOT אינה עומדת בתנאי הרישיון"
כניסתה של HOT לשירות אספקת האינטרנט (ISP) והורדת המחירים בענף ממשיכות להסעיר את שוק התקשורת. ל"כלכליסט" נודע כי בניסיון למנוע עזיבת לקוחות ל-HOT, מציעות ספקיות אינטרנט למנויים המבקשים להתנתק הוזלות משמעותיות המתבטאות בירידה של עשרות אחוזים מהמחיר שגבו קודם לכן.
כך,
HOT הציגה לפני כשבוע וחצי את פעילות אספקת האינטרנט שלה, תוך קביעת מחיר אחיד בסך 20 שקלים לכל מהירויות התשתית, והורידה את מחיר תשתית ה-100 מגה מ-599 שקלים ל-179 שקלים. בנוסף הציגה החברה שתי חבילות טריפל חדשות, שבאחת מהן משולבת כיום מהירות תשתית של 100 מגה, כאשר מחיר החבילה כולה עומד על 329 שקלים לחודש.
מבדיקת "כלכליסט" עולה כי מספר הפניות להתנתקות מספקיות האינטרנט הגדולות – בזק בינלאומי, נטויז'ן וסמייל - מאז הכריזה HOT על מחיריה החדשים, גדל ב-250%-300%, ומחלקות שימור הלקוחות תוגברו על מנת להתמודד עם זרם הפונים.
בכירים בספקיות האינטרנט נפגשו בשבוע שחלף עם שר התקשורת, משה כחלון, ומנכ"ל משרדו, עדן בר טל, והעלו שורה של טענות כלכליות וטכניות שבעטיין אמור, לדעתם, השר להתערב במהלך של HOT. בין השאר נטען כי HOT אינה עומדת בתנאי רשיונה, מפרה את ההפרדה המבנית בין יחידותיה, מבצעת סבסוד צולב בין שירותיה, ופעילותה תפגע קשות בספקיות האינטרנט הקיימות. במקביל בוצעו פניות דומות לממונה על ההגבלים העסקיים.
מקבוצת HOT נמסר בתגובה כי הטענות הינן חסרות שחר, וכי החברה עומדת בתנאי הרישיון באופן מלא.