ERP בעידן הענן: חמש מגמת חדשות
גם תכנון המשאבים הארגוניים צריך להתאים את עצמו לעידן בו העובדים מחוברים למערכת מכל מקום ובכל זמן. מנכ"ל NetSuite מסביר איך עושים זאת
עידן תוכנות ה-ERP המסורתיות, על ראשי התיבות שלהן - "תכנון משאבים ארגוניים" חולף מהעולם ורבים צופים את נפילתן, אך לא קל לומר מהו הדבר הבא.
דבר אחד ברור: הענן ימלא תפקיד מרכזי בעתיד ה-ERP. כל טכנולוג יאמר כי מחשוב ענן משנה את הטכנולוגיה של תשתיות הארגונים,
אנשי התחום העסקי צודקים. השפעת מחשוב הענן מרחיקה לכת מעבר לתשתית הטכנולוגית. גורלם של עיסוקים ותיקים, שהמודלים העסקיים המסורתיים שלהם הפכו ללא רלבנטיים בעקבות קלות ההפצה המקוונת, הוא הוכחה חיה להיקף השינויים שיכולים לקרות.
תהליכים עסקיים רבים עוברים שינויים דרמטיים באותה מידה. בתחומים כמו גיוס עובדים, גיוס לקוחות וניהול הוצאות, מפנים תהליכים עתירי נייר את המקום לאוטומציה לפי דרישה, שהיא מהירה ויעילה הרבה יותר.
ניתן לזהות חמש מגמות המעצבות מחדש את עולם ה-ERP:
ניידות: התפוצה הגדולה והמהירה של סמארטפונים וטאבלטים מהווה מהפכה באופן בו אנשים ניגשים למשאבים מקוונים ומשתמשים בהםץ מהפיכה זו מחזקת את המגמה לכיוון גישה למחשוב מכל מקום ובכל זמן. לאנשים נו לעבוד תוך כדי תנועה, והם מצפים ליכולת לגשת למידע עדכני ולכל התפקודיות של יישומים ארגוניים בכל מקום בו הם נמצאים.
לפלטפורמות ענן יש קישוריות מובנית, המקלה על הנגשת המחשוב אל משתמשים בכל מקום. הן תומכות בפלטפורמות הסמארטפון החדישות ביותר ומאפשרות לעובדים לצפות, לנתח ולפעול כשהם בנסיעה, בבית, או באתרים מרוחקים. זוהי כיום ציפייה בסיסית ממערכות עסקיות מודרניות, ותחום ה-ERP צריך לעמוד בקצב.
חברתיות ושיתופיות: הענן מקשר אנשים לא פחות מכפי שהוא מקשר מערכות. הוא מבטל מרחקים ומאפשר לאנשים לפעול ולשתף פעולה ברחבי מרחבים גיאוגרפיים ואזורי זמן כדי להשיג תוצאות. מערכות עסקיות מודרניות זקוקות ליכולת להיכנס לתוך רשתות חברתיות ולכלי שת"פ מרוחקים, בהם משתמשים ארגונים היום כדי לאפשר גישה וירטואלית לעבודת צוות. ERP צריך יכולת קישור אל תוך מסגרות חברתיות אלה, על לספק לעובדים מידע עדכני, תוך הנעתם לשתף פעולה באופן יעיל יותר.
מידע לפי דרישה: בסביבה העסקית עתירת הקישוריות של ימינו, עובדים דורשים לא רק זרימת מידע כמעט בזמן אמת, אלא גם רוצים לבחור מיידית את המידע אשר ידווח וינותח עבורם. ERP צריך לספק זרימת מידע זאת ביחד עם ניתוח אנליטי מובנה ודיווח גמיש בהם שולטים המשתמשים, אשר מובילים לקבלת החלטות מושכלת יותר שמגיבה ביעילות לדרישות של הסביבה העסקית.
קשר מיידי וזמין: הענן מקרב בין מידע ומשאבים, ומאפשר קישוריות פשוטה וקלה יותר. הקלות בה משאבים חדשים יכולים להתווסף דורשת גישה חדשה לאינטגרציה שיכולה לקשר בקלות בין לקוחות ושותפים, ולהוסיף יכולות ומשאבים חדשים בלי להפסיק לפעול אפילו לרגע. זהו אחד אתגרים הגדולים ביותר לדור הבא של ERP – דרישה לרמה חסרת תקדים של סטנדרטיזציה ואוטומציה של ממשקים.
קלות פיתוח והתממשקות: התאמות מתמשכות תלויות בשילוב מתוחכם של פלטפורמות סטנדרטיות יחד עם שירותים מתמחים. מבחינת המפתחים, קל וחסכוני יותר לכתוב עבור פלטפורמה אחידה, שמספקת את היכולות הטובות ביותר התפורות לצרכים אינדיבידואליים. זירות שוק עבור תוספים (Add-ons) מקלות על החיבור של יכולות חדשות למערכת תפעולית משותפת יחידה, עם זמינות ושפע עצום של אופציות ויישומים.
ERP מפסיק להיות מערך יישומים מונוליטיים, ובמקום זאת הופך לפלטפורמה משותפת בה ארגונים מרכיבים את היכולות הוורטיקאליות או הייחודיות העונות לצרכיהם. פלטפורמות ERP בענן מאפשרות לארגונים לתכנן מחדש את פעילויותיהם העסקיות, מה שיוצר מערך חדש של דרישות. ברגע שהארגון מבין את הזריזות והגמישות החדשה שלו בהגבה להזדמנויות עסקיות, הוא הופך למודע למהירות שבה הסביבה העסקית המקושרת לענן משנה את העולם סביבנו.
הכותב הוא נשיא ומנכ"ל NetSuite, המיוצגת בישראל על ידי NetCloud