אפל תאפשר כניסת פקחים זרים למפעלי פוקסקון
במפעלי פוקסקון, הספק החיצוני שמייצר את האייפון, האייפוד והאייפד, התאבדו לפחות 15 איש בשנים האחרונות. הפקחים הם מאיגוד ה-FLA שמנטר מפעלי ייצור בחו"ל של חברות כגון NIKE ונסטלה. אפל היא חברת הטכנולוגיה הראשונה שמאפשרת פיקוח של ארגון זה
21:0413.01.12
לאחר שנים של לחץ ציבורי והתחלפות מנכ"ל אחד, אפל משנה מדיניות: חברת הטכנולוגיה תאפשר כניסת פקחים חיצוניים למפעלי הייצור שלה, ביניהם פוקסקון - שסופגת בשנים האחרונות ביקורת עזה על תנאי עובדיה.
כחלק מהדו"ח השנתי שמפרסמת החברה על ספקי הייצור שלה, נקטה אפל במספר צעדים, חלקם לראשונה בתולדותיה. בין המהלכים התקדימיים ניתן למנות פרסום של רשימת הספקים המלאה, וכן היתור כניסת פקחים מארגון ה-FAIR Labor Association האמריקאי, שהוקם ב-1999 ע"י ביל קלינטון ומטרתו מניעת ניצול ודאגה לזכויות עובדים בספקים חיצוניים עבור חברות אמריקאיות. בין החברות שנתונות לפיקוח ארגון ה-FLA ניתן למנות את NIKE (שספגה בעבר ביקורת רבה על סדנאות היזע שלה ועל העסקת ילדים), נסטלה ואחרים.
בנוסף אפל, המפקחת על ספקיה החיצוניים, מדווחת כי היא צמצמה את עבודת הילדים "באופן משמעותי" ב-2011 בהשוואה ל-2010, וכן הגדילה את מספר הביקורות השנתיות שלה ב-80 אחוז ויידעה עובדים רבים על זכויותיהם. עם זאת, אפל מדווחת כי נמצאו 13 מקרים של העסקת קטינים.
"אנו מאוד מתרגשים להיות חברת הטכנולוגיה הראשונה שכפופה לביקורת ה-FLA, אמר ג'ף וויליאמס, סגן נשיא באפל לאתר Cnet. "יש יתרון רב בנסיון והתמחות של הארגון בתחום. אנו נמשיך לפעול להגדלת השקיפות ולשפר את תנאי העובדים".
מאז כניסתו של טים קוק למפקידו בסוף שנה שעברה, יזם מנכ"ל אפל שורה של שינויים בחברה וקידם יוזמות שנזנחו על ידי קודמו ג'ובס, ביניהן תרומות לארגוני צדקה, שינויים ותקשורת ישירה עם כלל העובדים.