$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי: חיזבאללה בטוויטר? זה לא נותן לכם זכות לצנזר

ארגון זכויות גולשים בארה"ב נגד הדרישות להסרת חשבונות מהרשת החברתית, כולל זו של "שורת הדין" הישראלית ושל הסנאטור ג'ו ליברמן. וגם: ההיעלמות המסתורית של טאבלטי האנדרואיד

יוסי גורביץ 13:3209.01.12

בלי צנזורה, בבקשה

 

ה-EFF הוא ארגון זכויות הגולשים הוותיק בעולם: הוא הוקם ב-1990, בעקבות מבצע Sundevil של השירות החשאי האמריקאי נגד האקרים ברחבי ארצות הברית. יחד עם לכידה של כמה האקרים ברמת סכנה כזו או אחרת, המבצע כלל פשיטה על כמה מטרות תמוהות, כמו חברת המשחקים סטיב ג'קסון. ה-EFF הוקמה אז כדי להגן על זכויותיהם של אנשים שהממשלה האמריקאית לא אהבה אבל לא הצליחה להסביר למה.

 

הפעם יוצאים ב-EFF להגנת טוויטר. שורה של גורמים, מהסנאטור ג'ו ליברמן ועד "שורת הדין" הישראלית, מנסים להפחיד את השירות ולדרוש ממנו לסתום את הפה של ארגונים שלא מוצאים חן בעיניהם. גם לא בעיני, יש להודות: מדובר בארגוני טרור הקשורים לאל קעידה, לטליבאן ולחיזבאללה. ועם זאת, כאדם שמגן על זכות הביטוי, אני מתנגד לרעיון שלפיו ממשלה כלשהי יכולה להורות לטוויטר להסיר חשבונות.

 

ה-EFF מתחיל עם "שורת הדין", משום שהאיום שלה בתביעה כנגד טוויטר קל יותר לפירוק: הוא מציין שהחוק האמריקאי קובע שספק שירות לא יוחזק כמי שאחראי לתוכן שמתפרסם בו. משם הוא עובר לטפל בליברמן, ומציין שהסנאטור איננו חלק מהממשלה – הוא שייך לזרוע המחוקקת – ואשר על כן אין לו כלל סמכויות צנזורה, תודה ושבח למפלצת הספגטי המעופפת. הוא מוסיף בקרירות שהטליבאן כלל לא נמצאים ברשימת ארגוני הטרור של ארה"ב.

 

בקצרה, מסכמים שם, אם טוויטר לא מחויבת בחוק לסגור את החשבונות (ויש לציין שוב לזכות את עמידתה הנחושה של הרשת החברתית בנושא הזה), סגירה כזו רק תהווה בגידה בעקרונות חופש הביטוי. ומעבר לרמה העקרונית, המהלך רק יעורר עניין ציבורי במה שיש לארגוני הטרור לומר, ותעודד שימוש פרטיזני מצידן בטוויטר – פתיחה וסגירה מהירה של חשבונות.

 

במצב כזה, תוך זמן לא רב טוויטר ימצאו את עצמם על תקן חברת הקלטות שמנסה למנוע הורדת מוזיקה מהרשת. אין לזה סיכוי. ליברמן, כמו גם "שורת הדין" וכל תנועה אחרת, יצטרכו לחיות עם זה שגם לאנשים שהם לא אוהבים יש זכות ביטוי.

 

טוויטר. לא מתערבים בתכנים טוויטר. לא מתערבים בתכנים צילום: בלומברג

 

היי שלום ותודה על הטרויאנים

 

מחלקת המדינה של ארה"ב הודיעה על גירושה של ליוויה אקוסטה נוגוארה, הקונסולית לשעבר של ונצואלה במיאמי. לדברי האמריקאים, היא הביעה עניין לא בריא במלחמת סייבר נגדם.

 

הטענות נגד נוגוארה מתבססות בעיקרן על תוכנית דוקומנטרית ששודרה ב-Unvision, רשת טלוויזיה אמריקאית בשפה הספרדית. היא מתייחסת לתקופה שבה נוגוארה שימשה כדיפלומטית במקסיקו. התוכנית של יוניוויז'ן, שעסקה בעיקרה דווקא באיום האיראני, הציגה הקלטות וסרטונים שבהם נוגואורה מנסה לברר פרטים על שרתים של תחנות כוח גרעיניות.

 

הרשויות, מטבע הדברים, קצת חסרות חוש הומור בכל מה שקשור לאבטחה של תחנות כוח גרעיניות, ונוגוארה קיבלה את 72 השעות המקובלות לארוז את עצמה ולצאת מתחומי ארצות הברית. ממשלת ונצואלה נמנעה מלהסביר את מה שהתרחש, כנראה מסיבות טובות.

 

זו הפעם הראשונה, עד כמה שידוע, שדיפלומט משלם מחיר על מלחמות הסייבר. בדרך כלל הן הרבה יותר שקטות, ולא משאירות סימנים ברורים על פני השטח. אבל הוונצואלים שיחקו הפעם בצורה מטומטמת. אתה לא נותן לדיפלומט, או בעצם לכל נציג רשמי שלך, להתקרב לנושא הזה בכלל. יש להניח שאפילו הפקידים של צ'אווז, שממונים לתפקידם לא בשל יכולת כלשהי אלא בשל נאמנותם למשטר, ילמדו את הלקח הזה. בפעם הבאה זה לא יהיה קל כל כך.

 

מישהו ראה כאן טאבלטי אנדרואיד?

 

לפני שנה, ערב כנס CES, טאבלטי אנדרואיד היו הדבר הכי חם מאז ההתפרצות הגעשית בקרקוטאה, והם היו אמורים לגרום לאפל להילחם על נפשה. זה, אפעס, לא קרה עד כה: הטאבלט היחיד שמאיים כרגע ברצינות על האייפד הוא הקינדל פייר, שעושה הכל כדי לא להיראות במסיבות ליד אנדרואיד. אז לאיפה הם הלכו כולם, ולמה אנדרואיד מצליח בשוק הסמארטפונים אבל לא בטאבלטים?

  

לכותב ג'ייסון היינר יש כמה תשובות. קודם כל, גוגל ניסתה להשתמש ביחס מסך של 16x9, והתוצאה היתה מכשיר שנותן הרגשה מוזרה מעט: משהו נראה חסר. הבעיה הזו לא הולכת להשתנות בקרוב. שנית, העסקים לא סומכים עדיין על אנדרואיד, והם מעדיפים את אפל או חברות יציבות אחרות. כאן RIM היתה יכול לעשות מכה גדולה, אילו רק היתה מוציאה לשוק טאבלט ראוי לשמו ולא את הצ'יקמוק שהוציאה בסופו של דבר.

 

שלישית, טאבלטי אנדרואיד סובלים ממחסור באפליקציות ייחודיות להם, ונראה שגוגל מעדיפה לתמרץ מפתחים לכיוון אפליקציות HTML 5. התוצאה היא מכשירים שטובים בעיקר לגלישה ברשת, ולא הרבה מעבר לכך.

 

השקת הקינדל פייר השקת הקינדל פייר צילום: בלומברג

 

ובראש ובראשונה, כמובן, נמצא המחיר. אפל מוכרת את הגרוטאה הבסיסית שלה ב-500 דולר. משום מה, מוטורולה חשבה שהיא יכולה לגבות 800 דולר על מתחרה טוב פחות. אחר כך אסוס וסמסונג הורידו את המחירים, אבל זה היה מאוחר מדי. וכמובן, יוצא הדופן הוא הקינדל פייר, שהמחיר שלו עומד על כ-200 דולר. התוצאה היא שב-CES הנוכחי, טאבלטי אנדרואיד מככבים הרבה פחות.

 

קצרצרים

 

איך אמר סטיב ג'ובס בעקבות פיקאסו? אמנים טובים מחקים, גאונים גונבים? מי כמוהו ידע. עכשיו תורה של מיקרוסופט: ג'ו בלפיורי – האיש שאחראי על עיצוב התוכנה של הווינדוס פון - מודה בעליצות שהאייפון הוא זה שגרם לחברה לשנות את הגישה שלה, לזנוח את המבנה המיושן של ווינדוס מובייל ולהגיע עם מבנה חדש, שהמבקרים גומרים עליו את ההלל. עכשיו נראה אם היא תהיה מסוגלת לסגור את הפער שפתח אנדרואיד בזמן שהיא תיקנה את הטעויות שלה.

 

במחלקה המשפטית של אפל עובדים שעות נוספות: עכשיו שוקלים שם אם להתנגד לרשימת הסימן הרשום driPhone, של חברה שההתמחות שלה היא ביצור כיסויים לאייפון ששומרים עליו מרטיבות ומסתם נזק. החברה ביקשה סימן רשום ב-30 בספטמבר וב-23 בדצמבר, שבוע לפני שהיתה זכאית לקבל אותו, הודיעו עוכרי הדין של אפל שהם רוצים יותר פרטים כדי להחליט אם להתנגד לסימן או לא.

האפיפיור בנדיקטוס ה-16. העתיקו מוויקיפדיה האפיפיור בנדיקטוס ה-16. העתיקו מוויקיפדיה צילום: MCT

 

מבוכה בוותיקן: שום דבר בסדר הגודל של שערוריית הפדופיליה המתמשכת, אבל עדיין. מסתבר שכאשר ניגשה הכנסיה לכתיבת ביוגרפיות קצרות של הקרדינלים שלה היא חזרה על השגיאה של הרבה סטודנטים מתחילים ופשוט העתיקה את המידע מוויקיפדיה. עיתונאים הרימו גבה כאשר ראו שהארכיבישופים מתוארים כקתולים – כי היינו בטוחים שהם התגיירו – וכן שאחד מהם מתואר כשמרן מופלג. בוותיקן התנצלו קלות ואמרו שהם כבר העלו ביוגרפיות משלהם לאתר הרשמי.

 

כמדי שנה מתחיל היום כנס הגאדג'טים השנתי CES בלאס וגאס. כמדי שנה, גם מגיעה הקינה הקבועה על כך שזה לא כמו שהיה פעם, כשבגרוש היה חור ואנשים אשכרה ידעו מה זה גרוש. התלונה היא שאף על פי שמספר המשתתפים צפוי להיות גדול מאי פעם, ודאי בהשוואה לעיר הרפאים של 2009, הרי שלא קורים שם דברים חשובים או מעניינים, כמו השקות של אפל. ובכן, אפל מעולם לא השתתפה ב-CES, כך שלא ברור על מה היללה. נכון, גם מיקרוסופט בדרך החוצה. ובכל זאת, יש עולם שלם של גאדג'טים שם בחוץ, ומיליארדי אנשים שקונים אותם. תפסיקו לבכות כבר.

  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x