$
אינטרנט

השר ההודי שרוצה ש"תוכן פוגעני לעולם לא יגיע לרשת"

בתקופה האחרונה מקיים קאפיל סיבאל שורה של פגישות עם נציגי גוגל, פייסבוק ומיקרוסופט. המטרה: לדאוג שהן יסננו את הרשת המקומית. לא כל ההודים מרוצים - כפי שמעידה התגית "קאפיל הוא אידיוט" בטוויטר

הראל עילם 17:0806.12.11
קאפיל סיבאל, שר טכנולוגיות המידע ופיתוח משאבי אנוש בהודו, נפגש אתמול בפעם השלישית עם בכירים בגוגל, פייסבוק, מיקרוסופט ויאהו במדינה וביקש מהם ליישם מדיניות הכוללת סינון מראש של כל תוכן הגולשים שעובר דרכם. בין השאר, החברות התבקשו לסנן תכנים "פוגעניים, מעליבים או משלהבים". בפגישה נכחו נציגים ממשרדי התקשורת החינוך ההודיים.

 

לדברי סיבאל, הוא לא הצליח להגיע להסכמה עם הבכירים, שאמרו לו שאין להם את היכולת לצנזר את כל התכנים שעוברים דרך האתרים השונים. לפי ה"ניו יורק טיימס", סיבאל דרש מהחברות להפעיל אמצעים טכנולוגיים ומסננים אנושיים. סיבאל התפרסם לאחרונה במערב לאחר שקידם את היוזמה לייצור טאבלטים זולים במיוחד.

 

השר הוסיף שלמרות הביקורת, הממשלה תמשיך לפתח סטנדרטים וכלי ענישה נגד חברות שלא יעמדו בהם. "המטרה שלי היא שתוכן פוגעני לעולם לא יגיע לרשת. אנחנו בהחלט נפתח אמצעים שיוודאו ש'דברי כפירה'' כאלו לא יופיעו באף פלטפורמה. זה לא ייתכן שהחברות פשוט ירימו את היידיים. הן אמרו לי שהן לא מסוגלות לעשות שום דבר, וזה לא מקובל".

 

הנושא עורר זעם רב בקהילה המקומית והבינלאומית, והתגית ''קאפיל הוא אידיוט'' הפכה לאחת מעשר התגיות המובילות בטוויטר במדינה. מומחה האבטחה המקומי ויג'י מוקהי אמר: "הרעיון של סינון מראש הוא בלתי אפשרי. איך הם יעשו את זה? אין שום טכנולוגיה המאפשרת לקבוע מראש האם תוכן הוא 'פוגעני' או "משלהב"".

 

סיבאל דחה את ההאשמות שלפיהן מדובר בצנזורה, ואמר שהוא רק מנסה לרסן את האלימות הדתית במדינה השסועה, ולעודד רשתות חברתיות להסיר תכנים פוגעניים, כגון תמונות הפוגעות ברגשות דת. "ניו יורק טיימס" פירסם שבין השאר סיבאל הציג עמוד פייסבוק שתקף את סוניה גנדי, יו"ר מפלגת NAC השלטת ואשתו של ראש הממשלה לשעבר רג'יב גנדי, שנרצח ב-1991. סיבאל כינה את ההתקפה האישית נגד גנדי "בלתי נסלחת".

 

התכנים ברשת ההודית יסוננו? התכנים ברשת ההודית יסוננו? צילום: בלומברג

 

שורה של פניות לחברות הטכנולוגיה

 

הממשל ההודי דן בשנה האחרונה בחוקים שונים שנועדו לאפשר לגופי הביון לנטר את כל תעבורת המידע, על מנת לרסן את גורמי הטרור בהודו. בין השאר כפתה הודו על RIM הקנדית לאפשר לגורמי ביון לקרוא את ההודעות המוצפנות שעוברות בין מכשירי בלקברי.

 

בנוסף ביקשה ניו דלהי מגוגל, סקייפ ויאהו לספק לה גישה במידת הצורך לשירותי העברת ההודעות המיידיות, הדואר האלקטרוני והטלפוניה. שירות התשלומים המקוונים פייפאל הפסיק לפעול במדינה במשך מספר ימים לאחר שלא הצליח להגיע להסכמה עם הרגולטורים המקומיים בנושא מעקב אחרי העברת כספים.

 

באפריל הממשל דרש מספקיות אינטרנט לחסום ולמחוק אתרים שכללו תכנים "מסוכנים", כגון מידע על כלי נשק וטרור. הודו גם נמצאת במקום השלישי ברשימת המדינות שביקשו מגוגל להסיר תכנים (אחרי ברזיל וארצות הברית), ומומבאי מפעילה יחידה משטרתית לניטור רשתות חברתיות, שהוקמה לאחר אירועי הטרור הקטלניים בעיר.

 

"חומרים פוגעניים יכולים להצית מהומות"

 

מספר משרדי עורכי דין במדינה הביעו תמיהה על פנייתו הנוכחית של סיבאל, לאור "חוק המידע" שעבר בתחילת השנה. לפי החוק, החברות צריכות להסיר תכנים פוגעניים עם קבלת בקשה בתוך 36 שעות, ולא בסינון מראש. החוק ההודי כיום אינו קובע סטנדרטים המגדירים מהו תוכן "פוגעני".

 

חבר הקונגרס ששי טהרור, ממפלגת האופוזיציה TNN, אמר שהוא התנגד למהלך הסינון מראש שמוביל סיבאל, אך שינה את דעתו לאחר ששוחח עם השר. "חומרים פוגעניים יכולים להצית מהומות. כל החברות בעולם מגבילות בצורה מסוימת את התכנים המקובלים על כל הציבור." אומר עבדלה, ראש מדינת קאשמיר בהודו, גם חיזק את דברי סיבאל ואמר: "אנחנו רוצים את המותרות של חופש הדיבור אבל לא את הנטל של אחריות."

 

דובר גוגל אמר בנושא: "אנו עובדים קשה על מנת להבטיח שלאנשים יש גישה למקסימום המידע שאפשר במסגרת החוק. זה אומר שבמקרים שבהם תוכן אינו חוקי, אנו מצייתים לחוק ומורידים אותו. אבל כאשר תוכן הוא חוקי ולא מפר את כללי התקנון שלנו, אנחנו לא נסיר אותו רק בגלל שהוא חתרני. אנחנו מאמינים בזכות האנשים לדעות שונות, כל עוד הן חוקיות".

 

דבי פרוסט, דוברת פייסבוק, מסרה לעומת זאת שהרשת החברתית "תמשיך לעבוד עם הרשויות" והבטיחה שתכנים "המטיפים לאלימות ושנאה או כוללים עירום ופורנוגרפיה" מוסרים.

 

ל-8% מתושבי הודו יש כיום חיבור אינטרנט דרך המחשב, בעוד של-72% יש מכשיר סלולרי: רוב האזרחים במדינה התחברו לאינטרנט לראשונה דרך הסלולר, ולא מהמחשב אישי. לפייסבוק יש 40 מיליון משתמשים רשומים במדינה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x