$
אינטרנט

הממשל הבריטי ישקיע למעלה ממיליארד דולר באבטחת מידע

ראש הקבינט הבריטי הכריז על רשות חדשה שתעבוד עם הצבא, המשטרה, סוכנויות הביון וחברות אבטחה פרטיות על מנת "להגן על בריטניה מכל האיומים העומדים לפניה"

הראל עילם 12:2826.11.11

הממשל הבריטי חשף אמש (ו') יוזמה להגנת המדינה מפני איומים קייברנטים - הקמת רשות אכיפה חדשה בשם Joint Cyber Unit בעלות של 650 מיליון פאונד לאורך השנתיים הקרובות. כך הודיע ראש הקאבינט ומנהל משרד האוצר, פרנסיס מוד. הרשות תמוקם ב-GCHQ, מרכז התקשורת והביון הממשלתי במחוז צ'טלנהאם.

 

הרשות

תתפקד כ"מרכז שיתוף מידע", והיא תאסוף מידע על איומי אבטחה מהציבור הרחב, חברות אבטחה פרטיות, בנקים, גופי המשטרה, הצבא וכן סוכנויות הביון השונות. כל מחלקות המשטרה המקומיות גם ישכרו "מומחי אבטחה", שיעבדו תחת הרשות הפדרלית החדשה, ומחלקת הפשעים הדיגיטליים והפשעים הרציניים במשטרה יוכפפו לרשות. הצבא הבריטי יקים מחלקה מיוחדת חדשה שתהיה אחראית ליכולות קייברנטיות הגנתיות והתקפיות, ויהיה גם כפוף לרשות. "אנו צריכים לעדכן את היכולת הצבאית שלנו בעולם הדיגיטלי החדש", הוסיף מוד.

 

מוד אמר שהמטרה היא "להפוך את בריטניה לאחד המקומות הבטוחים בעולם", ולהגן עליה מפני טרוריסטים, פשע מאורגן, מדינות עוינות והאקרים. כל הגופים ביחד יקימו "רשת אבטחה", ובחודש הבא הארגון החדש ישיק תוכנית פיילוט לאבטחת אתרים ושירותי אינטרנט עם מספר בנקים מקומיים וספקיות סלולר, ביניהן בארקליס ו-וודפון. הרשות גם תהיה אחראית לחינוך הציבור בהרגלי אבטחת מידע, ומוד מקווה שעד 2015 כל האזרחים הבריטיים "יהיו מודעים לאיומים העומדים בפנינו, וידעו כיצד לדווח על איומי אבטחה".

 

"6% מכל התמ"ג של בריטניה נמצא באינטרנט", הוא הוסיף, "כפול מהמקובל במדינות מתפתחות". לפי מוד, מדובר בשוק גדול יותר מתחום התשתיות או החקלאות במדינה.

 

בריטניה, בריטניה שולטת בימים - הדיגיטלים

 

נושא אבטחת האינטרנט עולה שוב ושוב לכותרות בבריטניה בשנה האחרונה, במיוחד לאור המאמצים של הממשל להפוך את כל זרועות השלטון לדיגיטליות ואוטומטיות ולהקמת תעודות זהות "חכמות" ומאגר ביומטרי.

 

השר ציין כי בשנה שעברה, הממשל איתר ומנע למעלה מאלף התקפות קייברנטיות של גורמים זרים על משרדי הממשלה. ראש ה-GCHQ, איאן לובאן, אמר בחודש הבא שרמת ההתקפות היא "מדאיגה במיוחד", וביקש מהאזרחים לעדכן את תוכנות האנטי-וירוס שלהם. לובאן אמר שלפני מספר חודשים היה ניסיון "רציני" לפרוץ למערכות משרד החוץ על ידי סוכנות זרה, ורמז שמדובר בשירות הביון הסיני - שככל הנראה גם אחראי לפריצות למשרדים ממשלתיים באוסטרליה ויפן.

 

לפני כשנה, הממשל העביר את חוק "הכלכלה הדיגיטלית", שהגביל את השימוש ברשתות Wi-Fi פתוחות וכן החמיר את הענישה על שיתוף קבצים ושיטות איסוף המידע הזמינות לממשל. בנוסף, משטרת לונדון החלה להעביר דרישות לפייסבוק כך שתבצע שינויים באבטחת האתר ותקל על האפשרות לדווח על מקרים של אלימות ברשת ופדופיליה.

 

במהלך הקיץ, לאחר מהומות לונדון, המשטרה השתמשה במספר טכניקות לאיסוף מידע שעוררו דאגה בקרב האזרחים ומומחי זכויות אזרח. ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, אף אמר שלחברות טכנולוגיה יש "מחויבות" לשתף פעולה עם המשטרה.

 

בנוסף, לאחר שאנונימוס הפילו מספר משרדי ממשל בריטיים, ביניהם משרד הפטנטים, הממשלה שיתפה פעולה עם סוכנויות הביון האמריקאיות על מנת לעצור מספר חברים באנונימוס ובכירים בלולזסק.

 

תגובה אחת
בטל שלח
  • מאגר ביומטרי - סכנה לפרטיותמשטרת המחשבות בדרך.
    ווינסטון סמית',(26.11.11)
x