על המסך, הפלישה לאיראן כבר החלה
משחקי מלחמה מתארים קרבות שכעבור כמה חודשים מתרחשים באמת. האם "באטלפילד 3" מכין אותנו לתקיפה האיראנית?
האם משחק הפעולה החדש "באטלפילד 3" הוא בעצם קנוניה של הממשל האמריקאי להכנת התנאים לפלישה לאיראן? כך טוענים סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית וכמה גיימרים איראניים שהתראיינו ל־BBC.
"באטלפילד 3 שוטף את מוח הצעירים האמריקאים וסולל את הדרך לפלישה אמריקאית עבור ישראל", נכתב באתר סוכנות הידיעות. עלילת משחק הפעולה שובר הקופות מתחילה בעיראק לאחר הפלישה האמריקאית, ממשיכה לסדרה של מבצעים ממוקדים בתוך איראן ומסתיימת בפלישה לטהרן במצוד אחר פצצה גרעינית וטרוריסט רוסי.
הגיימרים והעיתונאים באיראן מציינים כמה פעמים שבהן חיקתה המציאות את הדמיון: עלילת המשחק Ghost Recon תיארה כמעט במדויק את הפלישה הרוסית לגיאורגיה, שבע שנים לפני שהתרחשה. מפתח משחקים איראני תיאר כיצד שיחק במשחק General, שהציג פלישה אמריקאית נוספת לבגדד - חצי שנה לפני שאירועי המשחק קרו במציאות.
משחקים הם אכן לפעמים כלי בידי הממשל: הצבא האמריקאי פיתח בעצמו סדרת משחקי פעולה כדי לעודד את שיעורי הגיוס במדינה. אבל עלילת המשחק, במקרה הזה, היא קצרה, קלושה, פשטנית וגם העתק כמעט מדויק של המשחק האחרון בסדרת Call of Duty. רוב המבקרים שכתבו על המשחק לא התייחסו אל העלילה ב"באטלפילד 3", ורוב השחקנים לא זוכרים את הפרטים בה - למעט העובדה שהוא מתרחש ב"מזרח התיכון".
כך שניתן לבטל את הטענות מצד האירנאים, ואת התגובה המיידית לאירועים הפוליטיים העכשוויים: פיתוח המשחק נמשך מספר רב מאוד של שנים, והוא החל הרבה לפני עליית המדרגה ברמת המתח מול טהרן. ובכל זאת, החשדנות אינה מופרכת לחלוטין: כל מדיום יכול להיות אמצעי להעברת מסר, גם משחק מחשב.