לחשוב בגדול: על יתרונות טכנולוגיית הביג דאטה
עידן הסקרים והמשאלים מאחורינו - כיום ניתן להכניס נתונים מקבוצות אוכלוסיה גדולות מאוד למערכת אחת ולנתח את המידע המתקבל
את ישראל והעולם סוחף כיום גל מחאה חברתית שקובע את סדר העדיפויות החברתי-פוליטי. בישראל עמדו 300 אלף איש ברחובות וצעקו, אך כשהגיע הזמן לעשות סדר בדרישות - התחיל הבלאגן. כשכל אחד רוצה משהו אחר, ומספר הדרישות הולך ועולה, הבעיה העיקרית היא מציאת כלי לניתוח המידע לצורך קבלת
טכנולוגית ביג דאטה יודעת לעשות את זה בשביל כולם יחד, ועדיין לשמור על הפרט. למעשה, תם עידן הסקרים והמשאלים - כיום ניתן להכניס נתונים מקבוצות אוכלוסיה גדולות מאוד למערכת אחת, ולנתח את המידע המתקבל. זהו כלי שימושי בשרות אתרים חברתיים ואף בשרות מדינות וממשלות.
הפירוש של ביג דאטה בפשטות הוא: "יותר מידי מידע בכדי שהטכנולוגיות הסטנדרטיות לניהול מידע ידעו לטפל בו". על פי הגדרת בחברת IDC, "טכנולוגיית ביג דאטה מתארת קבוצה או אוסף של טכנולוגיות חדשות וארכיטקטורות מגוונות, אשר תוכננו יחדיו לאסוף ולסנן מידע איכותי רב מממספר גדול של מקורות מידע, תוך שימוש ביכולות זיהוי המידע, אחזור ויכולות ניתוח מהירות ביותר" .
שיטפון המידע צפוי להגיע מסיבה מאוד פשוטה: המידע על הלקוחות שלנו לא נמצא במערכות הפנים-ארגוניות כגון ה- CRM או ה-ERP, אלא מחוץ לארגון, במקומות כמו פייסבוק וטוויטר. רשתות אלו כוללות הרבה מאוד מידע, בדומה למידע ארגוני אשר נמצא במסמכי וורד ואקסל.
כיום, הגופים הקמעונאיים הפועלים באינטרנט כמו אמזון ואי-ביי, משתמשים ביכולות אחזור וניתוח מידע מתקדמות מעולם הביג דאטה, ומצליחים להגיע כך למכירות טובות יותר ולרווחיות תפעולית גבוהה יותר. בארה"ב התגברה מאוד לאחרונה המודעות לביג דאטה דווקא בתחום הדרושים.
אז איך עושים את זה? השוק מציע מגוון פתרונות, רובם יקרים למדי, של מותגי תוכנה או חומרה ידועים. לעיתים אנו בוחרים פתרון של חברה גדולה כי "התרגלנו " לפעול בדרך מסוימת בתחום מסוים, אולם בפועל דרוש פתרון בעל יכולות מתקדמות הכולל גמישות, פשטות, יחס עלות-ביצועים טוב ופתרון מקצה לקצה.
ברשותנו כיום כלים שביכולתם לטעון כמויות גדולות של מידע בפרקי זמן הקצרים פי 5 עד פי 20 מהנהוג כיום בבסיסי המידע המסורתיים. יכולת עיבוד, טעינה ואנליזה מסוג זה משנים את חוקי המשחק. אולם מעבר לכך, נדרשת כאן חשיבה אחרת, אותה לא תוכלו למצוא אצל אלה המתבססים על בסיסי הנתונים הרגילים ועבודות הנמלים של חיבור ממשקי המידע בטכנולוגיות ישנות.
הכותב הוא מנכ"ל בחברת Liam One1