"יש הרבה דיבורים סביב הענן, אבל אין בזה כסף"
מנכ"ל CA ישראל שי און מאמין כי העתיד נמצא במחשוב ענן, אך מסביר כי "המעבר לענן מסובך ודורש תוכנית מקיפה ולא החלטה רגעית"
מנכ"ל CA ישראל שי און מנהל את פעילות החברה בשנתיים האחרונות, מאז עזיבתו של אריה אופנר, שעמד בראש החברה במשך למעלה מעשור. און, מסתבר, מאמין שהעתיד אמנם נמצא במחשוב ענן, אבל מודה כי בהווה התחום עדין אינו מקור לעסקים גדולים.
"בישראל יש הרבה דיבורים סביב הענן, ויש הרבה הערכות, אבל אין בזה עדיין כסף", אומר און. "רוב שירותי הענן בעולם ניתנים לעסקים קטנים ובינוניים או לאזרחים פרטיים, ולא לארגונים גדולים. בעולם העסקי הארגוני, המעבר לענן הוא הרבה יותר מסובך ודורש מכל ארגון תוכנית מקיפה ולא החלטה רגעית".
און מקביל את מחשוב הענן למערכת החשמל: "אתה לא שואל אם זה יעבוד או לא, ולא מהיכן זה מגיע ומי מספק לך. מחשוב ענן צריך להיות כמו חשמל - לא חשוב מי עושה אותו והיכן, אלא כמה אתה משלם על השירות. כשמערכת המחשוב תהיה אמינה כמו מערכת החשמל, נבין שאנחנו לא צריכים לייצר לעצמנו את המחשוב ונקנה את הכל מרחוק".
לדברי און, "בארצות הברית התהליך הזה מתחיל לקרות כבר היום, בשירות הציבורי. בישראל, אני מעריך שתוך 4-3 שנים יחול מעבר מסיבי לענן. החשש מהמשבר הכלכלי בעולם מאט קצת את המעבר הזה".
חברת CA העולמית, אשר פחות מוכרת לקהל הרחב מחברות אחרות בתחום, עוסקת בעיקר במערכות ניהול ארגוניות. הסניף הישראלי של החברה מונה 220 איש, מהם 80 בחטיבה העסקית והשאר במחלקת הפיתוח.
אילו מוצרים CA מוכרת בישראל?
"אנחנו מוכרים פתרונות לעולם המיינפריים ולעולם המחשוב המבוזר. בשני העולמות אנחנו מוכרים פתרונות לניהול מערך המחשוב בארגון. זה מכסה מגוון תחומים: אבטחת מידע, ניהול זהויות ועוד. בתחום ניהול השירות אנחנו מספקים לארגונים פתרונות לווידוא שהשירות המיחשובי מתבצע כמו שצריך - מידע על תקלות וכו'. להערכתי, יש לנו את נתח השוק הגדול ביותר בשוק בנושא זה, כ-70%".
"תחום נוסף בו אנחנו פועלים הוא ניהול וניטור מערכי תקשורת ותשתיות מחשוב, כלומר בדיקת של שרתים וציודי קצה על מנת לוודא שמערך המחשוב בארגון פועל כנדרש. תחום זה כולל בעיקר בארגונים שפרוסים על מספר אתרים רב, להם יש אלפים של פריטי ציוד וצריך לוודא שהכל פועל כמו שצריך".
איך היתה שנת 2011 מבחינת CA?
"אנחנו עומדים ביעדים שלנו. אני שמח על ההחלטה שקיבלתי לפני שלוש שנים, להשקיע מאמץ במגזר הממשלתי. במשך השנים חברות העדיפו ללכת לסקטור הפרטי בגלל קבלת ההחלטות המהירה בו ומשום שהוא פחות חשוף לפוליטיקה. אני הלכתי לכיוון ההפוך, כי הערכתי שהמצב הכלכלי יגרום לארגונים מסחריים להתעסק יותר במיקסום היכולות הקיימות, בעוד שמערכות ממשלתיות ימשיכו להשקיע, כי הן צברו פער גדול מהעולם העסקי".
לדברי און, "מערכת הביטחון רואה בנו שותף טכנולוגי מהמעלה הראשונה. זה מתבטא בהיקף העסקים שאנו עושים איתם, ובפריסה שלנו מבחינה גיאוגרפית על פני כל המערכת. פתרונות אבטחת המידע שלנו נבחרו כסטנדרט במערכת הביטחון. החברה גברה על כל המתחרות הגדולות בתחום: מקאפי, סימנטק, יבמ ואחרות".