$
חדשות טכנולוגיה

אפל מודה בפני הסינים: "משתפים פעולה עם יצרנים מזהמים"

יצרנית האייפון והאייפד, שסופגת התקפות בסין על רקע פגיעתה בסביבה, מסרה כי היא עובדת עם 15 חברות שהוגדרו כמזהמות במיוחד. הבטיחה להתחשב יותר בשיקולים סביבתיים בעתיד

הראל עילם 17:2316.11.11
לראשונה בתולדותיה, אפל הודתה בכך שהיא משתפת פעולה עם יצרנים מזהמים - כך מדווח "וול סטריט ג'ורנל". הדברים נאמרו במהלך מפגש מיוחד בבייג'ינג בין נציגי ענקית הטכנולוגיה לחמישה ארגונים אקולוגיים מובילים בסין, שנערך אתמול (ג').

 

מתוך 27 החברות המקומיות שהוגדרו על ידי משתתפי המפגש כ"מזהמות במיוחד", אפל הודתה שהיא עובדת עם 15 מהן, אבל סירבה – כהרגלה – לציין מהן החברות או כיצד היא מתכוונת לפתור את בעיית הזיהום. היא הוסיפה שהיא עורכת כעת ביקורת פנימית, וסיימה את התהליך מול 11 מתוך 15 מאותן חברות. בנוסף ציינו הנציגים שאפל תבדוק שיטות ייצור אלטרנטיביות ובעתיד תתחשב בשיקולים סביבתיים כאשר תבחר יצרניות.

 

החברה הוגדרה בעבר על ידי מספר של ארגונים ירוקים כ"חברה האמריקאית המזהמת ביותר". חברת פגטרון, המרכיבה חלק ממסכי האייפון, נקנסה על שימוש בגזים רעילים, בעוד שיצרנית מסגרות האלומיניום למחשבי המקבוק, Catcher, נאלצה לסגור את שעריה למשך כחודש בעקבות חקירה ממשלתית בנושא זיהום נהרות.

 

כמו כן נעזרת אפל בחברות שיחסן לעובדיהם עורר שערוריה: ביניהן אפשר לציין את פוקסקון, שזכתה לסיקור תקשורתי נוקב במיוחד בעקבות התאבדויות עובדיה, וכן את Wintek ש-44 ממועסקיה תבעו בשל שימוש בחומר לניקוי מסכים שפגע בהם נוירולוגית.

 

"אפל עדיין לא עשתה מספיק"

 

עד כה, אפל דחתה את כל הטענות נגדה וסירבה לשתף פעולה ולחשוף פרטים על היקף הייצור שלה, תהליכי הייצור או היקף הזיהום והחתימה הפחמנית. במקום זאת, תגובתה הרגילה היתה לטעון ש"אנו מחויבים לשימור הסביבה".

 

מא ג'ון, ראש המדור לבריאות הציבור של משרד הבריאות והמים הסיני, שנבחר בשנה שעברה לאחד ממאה האנשים המשפיעים בעולם של המגזין "טיים", אמר באירוע: "אפל נמצאת הרבה מאחור בענייני שקיפות. אנחנו מאמינים שלקוחותיה של אפל לא יקבלו את זה שהגאדג'טים החדשים שלהם יוצרו תוך זיהום הסביבה, פגיעה בקהילות והקרבת בריאות העובדים". הממשל הסיני הביע בעבר חוסר שביעות רצון מהחברה, ועודדה ארגונים חברתיים וכלי תקשורת לבדוק את מצב הזיהום במפעליה.

מנכ"ל אפל, טים קוק. רוצה להגביר את הנוכחות בסין מנכ"ל אפל, טים קוק. רוצה להגביר את הנוכחות בסין צילום: בלומברג

 

גם המשתתפים האחרים בכנס הביעו חוסר שביעות רצון מהתנהלותה של אפל וחוסר השקיפות שלה. לי לי, ראש הארגון הירוק EnviroFriends, אמרה: "אנחנו לא מרוצים מכך שלא הגענו לקונצנזוס" והוסיפה שהיא הרגישה שעובדי אפל "לא היו אמינים". לי בו, ראש משרד עורכי דין המתמחה בדינים אקולוגיים, Friends of Nature, הוסיף ש"אפל עדיין לא עשתה מספיק".

 

מוקדם יותר השנה עשרות ארגונים בסין פרסמו דו"ח שלפיו אפל "נכשלה במעקב אחרי הספקים שלה" ושהחברה "מנצלת את המצב הקיים במדינות מתפתחות". הממשל גם החל לחקור את ההתנהלות של חברת פוקסקון, המרכיבה את כל מכשירי אפל, ומחוז שנג'ן – המארח את מפעלי פוקסקון המטפלים במוצרי אפל – החל להעביר הנחיות חדשות בנושא זיהום ותנאי עובדים.

 

יצרנית האייפון והאייפד, מצידה, מעוניינת להגדיל את חדירתה למדינה: לפי מנכ"ל אפל טום קוק, סין אמורה להפוך לשוק הגדול ביותר של אפל כבר ב-2012, תוך שהיא עוקפת את ארצות הברית. סביר להניח שהשתתפותה במפגש הסביבתי היא אחד הצעדים שנוקטת אפל כדי לשפר את תדמיתה לקראת זאת.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x