$
התעשייה

פסימיות בקרב בכירי ההון סיכון: לא צופים עלייה בהיקף האקזיטים

סקר דלויט מציג אכזבה מהמוסדיים מצד הבכירים בתעשייה, כאשר מחצית מהנסקרים צופים ירידה בהשקעותיהם. תחום האינטרנט ממשיך להיות האטרקטיבי ביותר

אסף גלעד 10:3230.10.11

האם כשל הנסיון לשדך בין הגופים המוסדיים הישראלים, חברות הביטוח וגופי הפנסיה, לבין קרנות ההון סיכון הישראליות המשקיעות בסטארט-אפים? לפי סקר שפרסמה הבוקר (א') פירמת רואי החשבון Deloitte, נראה שמנהלי הקרנות אינם אופטימיים.

 

למרות תכנית "יתרון יחסי" שיזם משרד

האוצר, המעודדת את הגופים המוסדיים הישראליים להשקיע בענף ההייטק המקומי באמצעות השקעה בקרנות הון סיכון, 50% מבכירי ההון סיכון צופים כי היקף השקעותיהם של הגופים המוסדיים בתעשיית ההון סיכון צפוי לרדת. רק 13% צופים עלייה בהיקף ההשקעות.

 

נתון נוסף המעיד על תחושת הפסימיות בקרב מנהלי הקרנות הוא העובדה ש- 38% מהם סבורים כי רמות השווי שבהן יבוצעו אקזיטים יירדו בששת החודשים הקרובים. אף לא אחד מהמשיבים לסקר העריך כי נראה עלייה ברמות השווי בחצי השנה הבאה, בעוד שברבעון שעבר, 38% העריכו כך.

 

המשבר הקודם, שהוביל לצמצום מספרן של קרנות ההון סיכון הפעילות בישראל, ממשיך לתת את אותותיו: 83% מבכירי הענף צופים כי עד סוף שנת 2012 יפעלו בישראל בין 15-5 קרנות הון סיכון משמעותיות בלבד.

 

הפסימיות של מנהלי ההון סיכון מתבטאת גם בסוגיות רחבות יותר, כאשר 50% מהם צופים החמרה במצב הכלכלי העולמי בשנה הקרובה, לעומת רק 8% שצופים שיפור. רק לשם השוואה, ברבעון הקודם 40% ממנהלי ההון סיכון העריכו כי המצב הכלכלי יתדרדר.

 

מצפים להחמרה במצב הכלכלי העולמי

 

טל חן, שותף וראש מגזר ההייטק בפירמת Deloitte, ציין כי האכזבה מהמוסדיים היא "בשורה לא מעודדת עבור הענף כולו, ובמיוחד עבור קרנות הון סיכון שנמצאות בעיצומו של גיוס קרן חדשה. גם קרנות המתכננות גיוס קרן חדשה ב-2012 יצטרכו להתאמץ יותר על מנת לגייס את ההון הנדרש".

 

"על רקע זה, אנו צופים עלייה במאמצים של הקרנות לגייס הון מגופים מוסדיים בחו"ל. המגמה לא תשפיע על חברות הסטארט-אפ באופן מיידי, מאחר שהן עדיין ממומנות על ידי קרנות שכבר גויסו. עם זאת, ירידה בהיקף ההשקעות בהון סיכון עלולה להשפיע בטווח הארוך על כמות החברות ההיי-טק המוקמות כאן".

 

מהסקר עולה עוד כי תחום האינטרנט ממשיך להיות התחום האטרקטיבי ביותר בכל הנוגע לעסקאות המיזוגים והרכישות, כאשר 73% מבכירי קהילת ההון סיכון צופים כי מרבית העסקאות יתרחשו בתחום זה. גם תחומי התוכנה והמכשור הרפואי נתפסים כחמים עם 50% ו-32%, בהתאמה, הצופים עסקאות מיזוגים ורכישות בתחומים אלו. כל זאת בעוד שתחום הביוטכנולוגיה (5%) נתפס כתחום הפחות אטרקטיבי לעסקאות. בסקר השתתפו 60 מנהלי קרנות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x