חברת ARM הכריזה על פריצת דרך משמעותית במעבדים ניידים
החברה הבריטית, המפתחת את הטכנולוגיה עליה כל מעבד סלולרי בעולם מבוסס, הציגה שיטה לייצור מעבדים סלולריים בטכנולוגיית 64-ביט
חברת ARM הבריטית, המפתחת את השלד עליו נשענים כמעט כל המעבדים הסלולריים בעולם, הודיעה אתמול (ה') בכנס TechCon בקליפורניה על פריצת דרך משמעותית שתאפשר יצירת מעבדים ניידים לטלפונים חכמים וטאבלטים בטכנולוגיית 64-ביט - ארכיטקטורת ARMv8. מעבדי 64-ביט יהיו מהירים יותר מאי פעם,
החברה מקווה שפיתוח של שבבים ראשונים המבוססים על V8 תתחיל כבר בשנה הבאה, ומכשירים המבוססים על מעבדי 64-ביט יצאו לקראת 2014. "זוהי תחילתה של דרך ארוכה עבור מכשירי 64-ביט" אמר סמנכ"ל הטכנולוגיות, מייק מולר.
החברה הציגה את ארכיטקטורת ARM הראשונה בשנת 1983. הארכיטקטורה, אבן היסוד של כל מעבד, התקשתה במשך שנים להתמודד מול הארכיטקטורה המתחרה של חברת אינטל, x86, עליה מבוססים כמעט כל המעבדים בשוק המחשבים האישיים. עם זאת, הטכנולוגיה של ARM נחשבת לחסכונית באנרגיה ולפיכך פופולרית במיוחד במכשירים ניידים. בשנתיים האחרונות, בזכות הפריחה האדירה בשוק הסלולר, מניות החברה זינקו בקרוב ל-600%.
בשנים האחרונות ARM החלה להתאים את מעבדיה כך שיוכלו להתחרות באלו של אינטל, עם תמיכה בארבע ליבות ועכשיו - גם ב-64-ביט. החברה גם הצליחה לשבור את מונופול אינטל על שוק המחשבים האישיים כאשר מיקרוסופט הודיעה שלראשונה, מערכת ההפעלה חלונות 8 תתמוך במעבדי ARM.
בנוסף, ARMv8 מיועדת לשרתים וארגונים גדולים. כיום, המגבלות הגדולות ביותר בחוות שרתים ומחשבי על הם צריכת האנרגיה האדירה ועודף חום. מסיבה זו, חוות שרתים רבות מוקמות באזורים קרים במיוחד או על חוף הים. הטכנולוגיה של ARM, הנחשבת לחסכונית יותר, תאפשר הורדת עלויות החשמל - המגיעות לעיתים מיליוני דולרים לחווה - ב-20%.