$
חדשות טכנולוגיה

מיקרוסופט מפתחת טכנולוגיה המבוססת על פריימסנס הישראלית שתהפוך כל משטח ל"מסך מגע"

מפתחים הציגו שתי טכנולוגיות חדשניות בתחום המגע, עם האפשרות לשילוב משטחי מגע בחלק האחורי של כל סמארטפון כך שמשתמשים יוכלו לשלוט בטלפון גם כאשר הוא בכיס

עומר כביר 12:5118.10.11
מסך מגע, בלי המסך? חוקרים של מיקרוסופט הציגו אתמול שני פיתוחים המנסים לקחת את טכנולוגיית המגע לשלב הבא: פיתוח אחד המאפשר להפוך כל משטח לממשק מגע, כולל חיווי ואינטראקציה, ופיתוח שני המאפשר לתפעל מכשירים המבוססים על מסך מגע – ובראשם סמטארטפונים – גם כשאלו נמצאים בכיס או
בארנק.

 

הטכנולוגיה ההופכת כל משטח למעין מסך מגע מכונה OmniTouch, והיא מבוססת על שימוש במצלמת הקינקט שפותחה על-ידי PrimeSense הישראלית. "רצינו לנצל את המשטחים הרבים הנמצאים בעולם האמיתי", הסביר אחד המפתחים, הרבוז' בנקו, במאמר שפרסמה מקירוסופט. "שטח הפנים של היד עצמה גדול מזה של סמארטפון ממוצע. שולחנות גדולים הרבה יותר מטאבלטים".

 

האבטיפוס שפיתחה ענקית התוכנה הינו למעשה שילוב של מקרן לייזר ומצלמת הקינקט, היושבים על כתף המשתמש. " מקרן הלייזר מספק תמונה חדה וממוקדת. המצלמה עובדת בדומה לקינקט, אבל היא הותאמה לפעולה בטווח קצר". החברה כבר משתמשת בטכנולוגיה דומה במחשב השולחן שלה, Surface 2.

 

בסרטון המלווה את המאמר, ניתן לראות המקרן מקרין תמונה כלשהי (למשל מחשבון) על משטח כמו יד, פנקס נייר לבן או קיר, ואת המשתמש מבצע אינטראקציה איתה (כגון ביצוע פעילות חשבון). בנוסף, הוצגו פעולות מורכבות יותר כמו שליטה באפליקציות כאשר התמונה מפוצלת בין כמה משטחי מגע – למשל, התצוגה מוקרנת על השולחן ובעוד שהשליטה נעשית על משטח היד.

 

לדברי המפתחים, בין הבעיות איתן התמודדו הייתה היכולת של המצלמה לזהות לזהות פעולת הקלקה. "אנחנו מזהים קרבה ברמה מאוד מדויקת", הסביר בנקו. "המערכת מחליטה שהאצבע נוגעת במשטח אם היא קרובה מספיק כדי ליצור מגע. זה היה די מסובך, והשתמשנו במפת עומק כדי לקבוע קרבה. בפועל, הקלקה מתבצעת עם האצבע נמצאת במרחק של סנטימטר או פחות מהמשטח".

 

הבחירה של איך למקם את משטח המגע נמצאת, מילולית, בידיו של המשתמש שיכול להתוות של משטח המגע באמצעות מחוות הרחבה בשתי אצבעות. "רצינו יכולת להשתמש בכל משטח. לתת למשתמשים להגדיר את האזור שבו הם רוצים למקם את הממשק. הדבר יוצר מנעד גמישות גדול. אפשר להקליק על היד, או לגרור את הממשק למשטח אחר", אמר בנקו.

 

המפתחים מציינים שאף שהאבטיפוס שהציגו אינו קטן, אין מחסום משמעותי שינע את הקטנתו ושבעתיד יהיה זה אפשרי ביותר שהמערכת כולה תהיה בגודל של קופסת גפרורים.

 

האם זה קינאקט בכיס שלך או שאתה פשוט שמח לראות אותי?

 

הפיתוח השני שהוצג, PocketTouch, הינו מערכת רב-מגע קפסטיבית המחוברת לצידו האחורי של סמאטרפון, ואשר מאפשרת למשתמש להפעיל את המכשיר ולבצע מגוון פעולות מבלי להביט במסך שלו וגם דרך כיס המכנסיים.

 

בסרטון נוסף, ניתן לראות שבאמצעות כמה מחוות בסיסיות יכול המשתמש לבצע פעולות כמו מעבר לשיר הבא, מענה לשיחת נכנסת ואף שליחת SMS וכתיבת תזכורות. ישנם כיום מספר מכשירים ניידים הכוללים משטחי מגע באחור המכשיר - ביניהם גם קונסולת המשחקים העתידית של סוני, Vita.

 

"אנשים כבר מנסים לתפעל מכשירים ניידים דרך בד", אמר אחד המפתחים, סקוט ספונאס. "למשל, להשתיק הסמארטפון בעודו בכיס. אנחנו רצינו לתת לזה ספין אחר ולשאול: האם אפשר ליצור משטח מגע שיאפשר קלט אמיתי?"

 

במהלך הבדיקות, שמחו החוקרים לגלות שמשטח המגע שפיתחו עובד גם כשהוא נמצא מאחורי בד עבה. "לא חשבנו שפליז או כיס ג'קט יספקו מעבר של אות חזק מספיק. כללנו אותם במבדקים רק כדי לבדוק את מלוא האפשרויות. לתדהמתנו, המשטח עבד בכל זאת. אז ידענו שפתרנו את האתגר הכי קשה", אמר ספונאס.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x