סטיב ג'ובס, מייסד אפל, הלך לעולמו בגיל 56
מנכ"ל ומייסדה המיתולוגי של אפל מת לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. בהודעה מיוחדת מטעם ענקית הטכנולוגיה נמסר: "אפל איבדה איש חזון וגאון יצירתי, והעולם איבד בן אדם מדהים. העולם הוא מקום טוב יותר בזכות סטיב"
לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן, וכחודשיים לאחר שהודיע על פרישה סופית מתפקיד המנכ"ל של אפל - חברת המחשבים הגדולה בעולם אותה ייסד ב-1976 - הלך לעולמו סטיב ג'ובס.
עולם הטכנולוגיה נפרד מסטיב ג'ובס - סיקור מיוחד ב"כלכליסט - טכנולוגי":
- אובמה מספיד: "אחד הממציאים האמריקאים הגדולים ביותר"
- פרידה עולמית מג'ובס: המונים מול חנויות אפל, טוויטר קרסה
- מקינטוש, אייפון וגם "צעצוע של סיפור": 56 השנים המרתקות של סטיב ג'ובס
- טים קוק: "מתכננים אירוע שיחגוג את חייו יוצאי הדופן של ג'ובס"
- 10 המהפכות הגדולות של סטיב
בהודעה רשמית של חברת אפל נכתב: "אנו מצטערים להודיע שסטיב ג'ובס הלך היום לעולמו. הגאונות של סטיב, התשוקה והאנרגיה שלו היו מקור לחדשנות עצומה שהעשירה ושיפרה את החיים שלנו. העולם הוא מקום טוב בצורה ניכרת בזכות סטיב".
ג'ובס השאיר אחריו אישה וארבעה ילדים. "אהבתו הגדולה ביותר הייתה לאשתו, לוריין, ולמשפחתו", נכתב בהודעה מטעם אפל. "ליבנו עמם, ולכל מי שחייו המדהימים נגעו בו".
בעקבות מותו של המייסד המיתולוגי שינתה אפל את עמוד הבית שלה, ובו מופיעה כעת תמונה גדולה של סטיב ג'ובס. בנוסף, העלתה החברה עמוד מיוחד שבו מופיעה הודעה נוספת: "אפל איבדה איש חזון וגאון יצירתי, והעולם איבד בן אדם מדהים. אלו מאיתנו שהיה להם את המזל להכיר ולעבוד עם סטיב איבדו חבר יקר ומנטור רב השראה. סטיב משאיר מאחוריו חברה שרק הוא יכול היה לבנות, ורוחו תמיד תהיה בבסיסה של אפל".
החברה גם מזמינה את הגולשים לחלוק איתה את מחשבותיהם וזיכרונותיהם מג'ובס באימייל rememberingsteve@apple.com.
מותו של ענק טכנולוגיה
ג'ובס, יליד סן פרנסיסקו, הקים את אפל ב-1976 עם חברו הטוב סטיב ווזניאק. הייתה זו ראשיתה של קריירה מרשימה שבמהלכה חולל ג'ובס מספר רב של מהפכות ששינו מהיסוד את עולם הטכנולוגיה: המחשב האישי המצליח הראשון (אפל II) ומערכת ההפעלה הגרפית הראשונה (מקינטוש), אחראים לעולם המחשוב האישי כמו שאנחנו מכירים אותו כיום; חברת פיקסר, שהקים אחרי שנאלץ לעזוב את אפל ב-1985, המציאה מחדש את עולם האנימציה.
העשור וחצי האחרון בחייו של ג'ובס היה גם הפורה ביותר שלו. מאז חזר לאפל בסוף שנות ה-90 הוביל ג'ובס שלוש מהמפכות החשובות ביותר בעולם הצריכה: האייפוד הפך את נגני המדיה לאביזר חובה בכל כיס; האייפון שינה לחלוטין את הדרך שבה אנחנו משתמשים בטלפון סלולרי; והאייפד יצר כמעט בכוחות עצמו את קטגוריית הטאבלטים.
בדרך ג'ובס גם הפך את אפל לאחת החברות הגדולות והמשפיעות בעולם, כזו שכל אירוע השקה שלה (כפי שראינו רק השבוע עם השקת האייפון החדש) הוא חגיגה אדירה למשתמשים, כתבים ופרשנים.
ואולם, בצד ההצלחה הגדולה התמודד ג'ובס גם עם בעיות בריאותיות חמורות: ב-2004 הודיע ג'ובס שהוא חלה בסרטן הלבלב. אף שבעת מסירת ההודעה ג'ובס טען שהוא נרפא מהסרטן לחלוטין, בשנים הבאות הוסיף מצבו הבריאותי והידרדר, ובשלוש הזדמנויות יצא לחופשת מחלה ופרש מהניהול השוטף של החברה. חופשת המחלה האחרונה אליה יצא, בינואר שעבר, הפכה בסוף לפרישה מלאה – ולפני כחודש הודיע אפל כי ג'ובס פורש מתפקיד המנכ"ל ומפקיד את החברה בידיו של טים קוק.