$
מכשירים ומדריכים

הודו מציגה: טאבלט ב-35 דולר

שנה לאחר שהודיעה על הפרויקט השאפתני, מציגה המדינה את המכשיר שאמור לחבר את אזרחיה העניים לעולם הדיגיטלי. ה"אקאש" יריץ את אנדרואיד, ויהיה כבד ומסורבל יותר מהטאבלטים הנפוצים במערב

הראל עילם 18:5205.10.11

הודו הציגה היום (ד') בפני סוכנויות הידיעות הבינלאומיות את מחשב הלוח אקאש (Aakash), המחשב הזול בעולם. הטאבלט יעלה רק כ-35 דולר לתלמידים ולסטודנטים בהודו, כאשר הממשל ההודי יסבסד 50% מהמחיר. 

 

במסגרת ההשקה הראשונית, תפיץ הממשלה ההודית מאה אלף יחידות בבתי ספר ברחבי המדינה. בחצי השנה הקרובה מתכוונים שם לייצר 10 מיליון יחידות. כל עבודות הייצור וההרכבה יתבצעו במדינה, ועל הפיתוח הייתה אחראית החברה הבריטית האלמונית DataWind, בשיתוף פעולה עם המכון ההודי לטכנולוגיה. דאטהווינד מתכוונת למכור ישירות מספר דגמים מהמכשיר בעצמה, כולל דגם עם חיבור רדיו ו-GPS ב-60 דולר, ודגמים עם מעבד חזק יותר באירופה וצפון אמריקה.

 

המכשיר עצמו, כצפוי, נראה כבד, עבה ומסורבל יחסית למתחרים. המפרט כולל מסך 7 אינץ' ברזולוציה של 800 על 480 פיקסלים, שטח אחסון בגודל 2 גיגה-בייט, מעבד ARM במהירות 366 מגה-הרץ, 256 מגה-בייט זכרון פנימי, שני חיבורי USB, חריץ הרחבה לכרטיס מיקרו SD וחיבור WiFi הטבלט יריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד 2.2, בדומה למיני-טאבלטים אחרים בשוק. הבטריה תספק רק 3 שעות עבודה רצופה.

 

קאפיל סיבאל, השר ההודי לענייני פיתוח משאבי אנוש וטכנולוגיות תקשורת, הסביר מדוע הודו פיתחה את המכשיר, שפירוש שמו בהינדית הוא "שמיים": "הטאבלט ישדרג את איכות הלימוד במדינה. לעשירים יש חיבור לאינטרנט, והעניים נמצאים מחוצה לה. אקאש יעלים את הפער הדיגיטלי. סיבאל הכריז על הפרויקט לפני כשנה, אבל אקאש נמצא בפיתוח זה שנתיים.

 

 

בזמנו ההכרזה עוררה ספקות רבים בקרב הקהילה המקומית והבינלאומית - בעבר, הממשל ההודי הודיע על פרויקט שאפתני להשקת מחשב נייד במחיר 200 דולר בלבד עבור כל ילד במדינה. בתחילת האלף, שר החינוך הקודם, ד"ר מורלי מנשור ג'וסי, הביע עניין בתוכנית "מחשב לכל תלמיד" - כאשר התוכנית הייתה לחלק מאות מיליוני מחשבים אישיים לכיתות ברחבי המדינה. עם זאת, הפרויקטים מעולם לא קרמו עור ורגידים.

 

הודו מקווה שהטאבלט יעזור לאזרחים להתחבר לאינטרנט. בעוד שאחוזי החדירה של סלולר להודו גבוהים במיוחד, רק ל-8% מהתושבים יש גישה לחיבור אינטרנט קבוע - לעומת קרוב ל-40% בסין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x