$
אפליקציות

מדריך "כלכליסט": לכבוד הדגם החדש - חמש אפליקציות שהאייפון שלכם צריך

לצלם תמונות בסטייל, לזהות שירים מכל מקום, להעיף ציפור על גבי הרים ואפילו להשתמש בגוגל+ של היריבה הגדולה. קבלו חמישה יישומים שיצאו בין השקת אייפון 4 לזו של אייפון 4S

שי ענבל 09:4005.10.11

1. לצלם תמונות, להוסיף אפקטים ולשתף עם חברים

 

Instagram Instagram
אפליקציית התמונות החברתית Instagram, שהושקה באוקטובר של שנה שעברה, הצליחה להפוך מאלמונית לחלוטין ללהיט עולמי, כזה שסייע לחברה לגייס מיליונים וגרר עשרות חיקויים - גם לאייפון וגם לאנארואיד.

 

עם אינסטגרם תוכלו, כמתבקש, לצלם תמונות מהמכשיר - או לקחת תמונה שצולמה כבר, לערוך אותה ולהוסיף לה אפקטים (פילטרים) שונים. את התוצאה תוכלו לפרסם באפליקציה עצמה, שמתפקדת כרשת חברתית לכל דבר, בסגנון טוויטר. תוכלו לעקוב אחר חבריכם שמשתמשים באפליקציה, לעשות לייק ולהגיב על תמונותיהם.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Instagram)

 

2. המשחק הממכר ביותר לאייפון

 

Tiny Wings, למי שאינו מכיר, הוא משחק אייפון שיצר מפתח עצמאי, שבעזרת גרפיקה שובת לב, מוזיקה כיפית ומשחקיות פשוטה וממכרת הצליח לגרום למיליונים ברחבי העולם להעיף ציפור ירקרקה שוב ושוב.

 

 

במשחק עליכם להשתמש באצבע ולהצמיד אותה למסך בתזמון הנכון, כדי לצבור תנופה ולקפץ מעל הרים וגבעות. בדרך תאספו בונוסים, תרחפו מעל העננים ותנסו לסיים את המסע לפני שהלילה יורד.

 

מחיר: 0.99 דולר

 

(להורדת Tiny Wings)

 

3. לזהות שירים מכל מקום

 

Shazam Shazam
שזאם, שמאפשרת לזהות כמעט כל שיר (לועזי, כן?) בכל מקום - רדיו, מסיבה או פאב - על ידי הצמדת האייפון למקור המזויקה, נמצאת איתנו כבר כמה שנים. אבל לאחרונה היישום החינמי ירד מגדולתו לאחר שהחברה הגבילה את מספר השירים שניתן לזהות, לחמישה בחודש.

 

השבוע המצב השתנה בחזרה, והאפליקציה כעת מאפשרת לזהות שירים ללא הגבלה, כמו בעבר. החזרת העטרה ליושנה הופכת את Shazam לאפליקציית חובה בכל אייפון, שתמנע משירים שאתם לא מכירים להתנגן בראשכם שוב ושוב.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Shazam)

 

4. לגלוש בגוגל+ מהאייפון

 

גוגל+, הרשת החברתית החדשה של גוגל, אולי רחוקה מלגלם את ההבטחה שגלומה בה עדיין. אבל מי שמשתמש באופן קבוע בגוגל+ וקורא את השורות הללו (כן, כל החמישה) ישמח לדעת שבדומה לאנדרואיד, גם לאייפון קיימת אפליקציה לרשת החברתית, והיא אפילו לא רעה.

 

האפליקציה, שלאחרונה הפכה לזמינה גם בישראל, מאפשרת לכתוב סטטוסים (בצירוף המיקום הנוכחי), לערוך את רשימת החברים (ב-Circles), להעלות תמונות וגם לצ'וטט עם חברים בשירות ה-Messenger של היישום (לשעבר Huddle). ויש, כמובן, את האפשרויות המתבקשות ברשתות חברתיות - לעשות 1+, לשתף ולהגיב בפוסטים של אחרים.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת +Google)

 

5. להוריד את נפח הגלישה בארץ ובחו"ל

 

Onavo Onavo
מאז שהשיקה אונאבו הישראלית בפברואר השנה את אפליקציית האייפון שלה לחיסכון בגלישה בחו"ל, היא הספיקה לחסוך לא פחות מ-20 מיליון מגה למשתמשיה. החברה משתמשת בטכניקת דחיסת נתונים ייחודית, שמונעת מכ-75 אלף אפליקציות לנפח לכם את חשבון הטלפון. השיטות מגוונות: החל מהורדת איכות התמונות וכלה בהסרת נתוני המיקום עבור ציוצי טוויטר.

 

לאחר הורדת היישום והתקנתו תוכלו גם לעקוב אחר חבילת הגלישה ולראות כמה חסכתם, מהו היישום שצורך הכי הרבה Data ועוד. אונאבו לא רק מתאימה לחיסכון בגלישה בארץ, אלא גם לשמירה על עמידה בתקציב בחו"ל, שם עלות חבילת ה-Data גבוהה במיוחד.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Onavo)

 

כתבות נוספות:

 

אכזבה בטעם תפוח: אפל השיקה רק את אייפון 4S, שדומה לקודמו

 

מדריך: חמישה משחקי חשיבה ממכרים לאייפון ולאייפד

בטל שלח
    לכל התגובות
    x