דירוג דלויט: תופין היא חברת ההייטק הצומחת ביותר בישראל
החברה מתמחה בניהול תוכנות אבטחת מידע לארגונים. הקדימה את וובספלאנט של יגאל אהובי ואת קנשו, העוסקת בפתרונות פרסום ברשת
במקום השני בדירוג ממוקמת חברת וובספלאנט (WebsPlanet), חברת האינטרנט בבעלותו של יגאל אהובי, המאפשרת בניית אתרים ללא עזרה של מתכנת מקצועי, אשר מציגה צמיחה של 6,041% ב-5 שנים.
אל המקום השלישי הגיעה ענקית הפרסום המקוון קנשו (Kenshoo), אשר מייצרת פתרונות טכנולוגיים לניהול פרסום במנועי חיפוש וברשתות חברתיות עם שיעור צמיחה של 5,926%. לאחר מכן דורגו בעשירייה הראשונה, לפי סדר ההופעה, החברות MyThings, מזור, פונטיס, פרומיסק, טלמאפ, סינרון, אלגוסק ו-winbuyer.
מבין 50 החברות המדורגות השנה, 34 נכללו בדירוג בשנה שעברה ו-13 מתוכן נכללות בדירוג כבר ארבע שנים רצופות. חברת אבטחת המידע פרומיסק מצויה בעשירייה המובילה זו השנה השניה ברציפות עם 1,629% אחוזי צמיחה, וחברת סרגון נכללת בדירוג כבר למעלה מעשור, הפעם עם צמיחה של 58%.
הזוכה הגדולה של השנה שעברה, פונטיס, ירדה בשנה זו למקום השישי, תופין שדורגה שניה בשנה שעברה עלתה, כאמור, למקום הראשון, וחברת קונטרה שבשנה שעברה דורגה במקום השלישי, התדרדרה למקום ה-12.
"החברות מעדיפות להירכש - וזו סכנה לשוק המקומי"
מניתוח תוצאות הדירוג עולה, כי 50 החברות שדורגו השנה צמחו ב-877% בממוצע וייצרו הכנסות מצרפיות בסך למעלה מ-15 מיליארד שקל, כאשר הכנסותיהן הכוללות של 10 החברות המדורגות במקומות הראשונים מסתכמות ב-350 מיליון שקל והן מעסיקות במצטבר כ- 850 עובדים. לשם השוואה, בשנה שעברה צמחו החברות ב- 740% בממוצע, יצרו הכנסות מצרפיות של 8.5 מיליארד שקל, הכנסותיהן של עשרת המובילות הסתכמו בחצי מיליארד שקל והן העסיקו בממוצע 1,000 עובדים.
בחינת תחומי הפעילות של החברות בדירוג השנה מעלה כי תחום התוכנה מוביל עם 38% מהחברות המדורגות, אחריו 18% מתחום התקשורת ו-12% הן בתחום מדעי החיים והן בתחום האינטרנט.
לדברי רו"ח יגאל בריטמן, ראש הפירמה: "בעשור האחרון אנו עדים לכך שחברות הייטק רבות בוחרות באסטרטגיית מימוש שונה מזו שהכרנו, ובמקום לצאת להנפקה ראשונית לציבור או לגייס משקיעים לצורך תפעול החברה הם מעדיפים להירכש לדאבוננו, על ידי חברות זרות. מתחילת שנת 2011 ועד היום בוצעו 7 הנפקות בלבד בהן גויס כ-90 מיליון דולר לעומת כ-50 עסקאות של מיזוגים ורכישות בהיקף של כשלושה מיליארד דולר. תהליך זה יכול להוות סיכון ממשי לשוק המקומי, שכן רכישות אלה מובילות לזליגת הידע אל מחוץ לגבולות המדינה".