חקירת שוחד נרחבת בארה"ב כנגד אורקל
שורה של סוכנויות פדרליות פתחו בחקירה נגד אורקל בחשד לחלוקת שוחד במערב אפריקה. בעבר נתפסה החברה בהונאת הממשלה הפדרלית, והמנכ"ל לארי אליסון השמיד ראיות
שורה של סוכנויות פדרליות החלו בחקירה כנגד ענקית התוכנה האמריקאית אורקל, בחשד ששיחדה פקידים במערב אפריקה בנסיון להשיג חוזים שם. כך דיווחו אתמול (ד') סוכנויות הידיעות בעקבות ידיעה של הוול סטריט ג'ורנל.
הפלילית של משרד המשפטים, וחוקרים של הרשות לניירות ערך משתפים פעולה בחקירה, שעל פי הידיעות החלה לפני כשנה. על פי החשדות, עובדי אורקל או נציגים מטעמה סיפקו "תשלומים בלתי ראויים" במערב ומרכז אפריקה כדי לוודא שאורקל תזכה בחוזי תוכנה ומאגרי מידע.
חוקרים של המשרד של ה-FBI בוושינגטון, חוקרי הונאה של המחלקה
החקירה מתבצעת בהתאם לחוק ה-Foreign Corrupt Practices Act מ-1977, שאוסר על שיחוד פקידים במדינות מחוץ לארה"ב ושהפך בשנים האחרונות לכלי מרכזי לחקירות כנגד חברות בינלאומיות. החוק הפך למחמיר יותר בעקבות תיקון שהועבר ב-2002, ונעשה בו שימוש רב יותר ככל שהגלובליזציה מתפשטת. ב-2004, מדווח הגארדיאן, ערך משרד המשפטים ארבע חקירות FCPA, אך ב-2010 עלה מספרן ל-24. במהלך 2011 נרשמו עד כה שבע חקירות FCPA ידועות. גם הקנסות עלו: החוק מאפשר קנס של עד שני מיליון דולר לכל עבירת שוחד, ואם ב-2004 סך הקנסות בחקירות FCPA עמד על כ-11 מיליון דולר, ב-2010 הוא כבר האמיר לשני מיליארד. שיא הקנסות הוטל על סימנס, ששילמה ב-2008 1.6 מיליארד.
לאורקל יש היסטוריה של הסתבכויות עם החוק. ב-2003 הואשמה אורקל כי הונתה את הממשלה הפדרלית, ושילמה סכום של 98.5 מיליוני דולרים כדי לסגור את התביעה. תביעה דומה הוגשה נגדה ב-ב-2010, ותביעה זו עדיין מתנהלת. בשנת 2008 קבע בית משפט אמריקאי כי מנכ"ל אורקל, לארי אליסון, השמיד ראיות חיוניות לתביעה נגדו, וזאת למרות שקיבל צו מפורש האוסר עליו לעשות זאת.