אריק שמידט סומך על גוגל TV - וממש לא סומך על בתי הספר
יו"ר גוגל הבהיר שהחברה תביא לאירופה את מערכת ההפעלה החכמה לטלוויזיות, למרות הכישלון בארה"ב. ומה יש לו נגד מערכת החינוך הבריטית?
גוגל TV נחשב כיום לכישלון: לוג'יטק אף הורידה ל-99 דולר את מחיר ה-Revue, הממיר החכם שהתבסס על גוגל TV. לכישלון תרמה העובדה שאף ספק תוכן גדול לא היה מוכן לתת לשירות גישה לסדרות הטלוויזיה שלו. בעיה זו איננה מוגבלת לגוגל: מכירת אתר הווידיאו האמריקאי הולו מתעכבת, משום שהרוכשים העתידיים אינם יכולים לדעת האם ספקיות התוכן ימשיכו לתת להולו גישה לסדרות גם לאחר המכירה.
שמידט האשים בכישלון גוגל TV דווקא את יצרני הטלוויזיה, שלטענתו הרגילו את קהל הצרכנים להחליף טלוויזיה רק אחת לחמש שנים. הוא הבטיח כי בנוסף לספקי התוכן, יגיעו בקרב שורה של שותפי חומרה לפרויקט, אם כי נמנע מלנקוב בשמותיהם. עד כה, שיתפו לוג'יטק וסוני פעולה עם גוגל בתחום זה. גוגל מעוניינת להכנס לתחום משום שהכנסותיה נובעות מפרסום, והטלוויזיה היא עדיין התחום שגורף יותר כספים בפרסום מכל ענף אחר.
בנאום באדינבורו תקף שמידט גם את בתי הספר הבריטיים. לדבריו, מערכת החינוך מיושנת והיא מונעת את השתלבותם של צעירים בריטים בכלכלה הדיגיטלית החדשה. הוא קרא לממשלה הבריטית "להצית את דמיונם" של צעירי הממלכה המאוחדת בתחומי המדע, המתמטיקה, וההנדסה.
שמידט קרא למערכת החינוך "לחזור לימי הזוהר של העידן הוויקטוריאני", ששילב לדבריו היטב בין מדע ואמנות. הדוגמה ששמידט הציג היתה לואיס קרול, המתמטיקאי שכתב את "אליס בארץ הפלאות". כמו כן, קרא שמידט לממשלת בריטניה שלא לשבש את שידוריהן של רשתות חברתיות בעת מהומות.