Salesforce קונה את נבאחו הישראלית בכ-30 מיליון דולר
בעקבות האקזיט תקים ענקית התוכנה מרכז פיתוח בתל אביב. המרוויחים העיקריים מהעסקה: קרן JVP ושלושת המייסדים, דן גרוס, ד"ר דוד מושוביץ ודורון אברהם
סיילספורס
בעקבות הרכישה תקים סיילספורס מרכז פיתוח בתל-אביב ותצטרף לחברות נוספות שהקימו מרכזי מו"פ בישראל הפעילות בתחום מחשןב הענן: EMC, HP, מיקרוסופט ו- VMware.
המרוויחים העיקריים מהעסקה צפויים להיות קרן JVP של אראל מרגלית ושלושת המייסדים: דן גרוס, ממייסדי אקשן בייס שנמכרה לאדוונטק, ד"ר דוד מושוביץ, ממייסדי מגניפייר שנמכרה לאף 5, ודורון אברהם, גם הוא בוגר מרכז המו"פ של אף 5 בישראל. גם 20 העובדים צפויים לגרוף יחד מיליוני דולרים בודדים בבונוסים מעסקת הרכישה ומהמשך ההעסקה תחת סיילספורס.
נאבחו, סטארט-אפ ירושלמי הקרוי על שמו של השבט האינדיאני מדרום ארה"ב, פיתח שירות לאבטחת מידע לתוכנות ארגוניות הנצרכות על גבי ענן המידע באינטרנט. השירות מבוסס על הצפנה דו כיוונית של מידע העובר בין שני שרתים מרוחקים זה ומזה ומאפשר לעובדי ארגונים לעשות שימוש בשירותים מקוונים שלא באמצעות תוכנה המותקנת על גבי המחשב. כך, מאבטחת נאבחו את השימוש הארגוני בשירותים כגון Gmail, מערכות CRM לניהול לקוחות, לוטוס ולאחרונה גם עבור שירותים ואפליקציות של חברת סיילספורס (Salesforce), הנחשבת לחלוצת שירותים מקוונים לעסקים המצויים על גבי ענן המידע.
אחת הסיבות לאטרקטיביות של נבאחו בתקופה זו, הוא עצם היותה מאפשרת לארגונים גדולים לעמוד בתקני רגולציה של העברת מידע. במדינות רבות כיום, כגון גרמניה וישראל, אוסרת המדינה על העברת מידע ארגוני בין מגבולות המדינה החוצה. שיטת ההצפנה של נבאחו שאיננה תלויה בצד שלישי, מותירה את המידע בגבולות הארגון ,אפילו שיש לה סניפים ברחבי העולם, על ידי הפקדת הצופן רק בידי מנהליו של אותו ארגון.
ל'כלכליסט' נודע כי בכל אותה תקופה דנו נבאחו וסיילספורס על מכירה כאשר אבן הנגף במסגרת העסקה היתה JVP, קרן ההון סיכון של אראל מרגלית שעיכבה את עסקת המכירה בגלל שלדעתה מדובר היה בהחזר נמוך עבור החברה. לדעתם של אנשי JVP ניתן היה להמתין ולמכור את החברה בעוד שנה או שנתיים במאות מיליוני דולרים, אלא שהיזמים בחרו שלא לפספס את ההזדמנות שנקרתה להם להרכש על ידי חברת שירותי מחשוב הענן הגדולה בעולם.
שמה של החברה, נאבחו, ניתן לה בהשראת שבט האינדיאנים השני בגודלו בארה"ב, אשר ילידיו גויסו ליחידות הנחתים במלחמת העולם השנייה וסייעו בלחימה בחזית היפנית על ידי העברת מסרים מודיעיניים בשפת הנבאחו שלא פוענחה על ידי היפנים כל תקופת המלחמה. השפה הצטיינה בדרגה גבוהה של מורכבות מילולית, תחבירית וטונאלית, ולפי מפקדי הצבא באותה תקופה שיחקה תפקיד מפתח בנצחון האמריקני בקרב איוו ג'ימה.
לכתבה באנגלית לחץ כאן