מחוז בגרמניה הוציא את הלייק מחוץ לחוק
יריב חדש לצוקרברג: ראש המרכז להגנת הפרטיות בשלזוויג-הולשטיין רואה בכפתור הלייק פגיעה בגולשים, ויקנוס בעד 50 אלף יורו אתרים שיציגו אותו
ראש המרכז להגנה על פרטיות במחוז שלזוויג-הולשטיין שבצפון גרמניה, תילו וייכרט, הורה בסוף השבוע לאתרים במחוז להסיר את כפתורי ה"לייק" עד סוף חודש ספטמבר, מטעמים של פגיעה בפרטיות הגולשים. אתרים שלא יעמדו בדרישה עד המועד, הזהיר וייכרט, צפויים לקנס של עד 50 אלף יורו. בנוסף קרא
לדברי וייכרט, פייסבוק מסוגלת לאסוף באמצעות כפתורי הלייק מידע נרחב על פעילותו של הגולש, ולדעת, כדבריו "מה אני אוהב וכמה זמן אני נמצא בכל אתר". וייכרט הדגיש כי המידע נאסף גם על גולשים שאינם חברים בפייסבוק, וכי הרשת החברתית משתמשת בנתונים לצרכים מסחריים, כמו התאמת פרסומות.
וייכרט הסביר כי חוקי הפרטיות של האיחוד האירופי ושל גרמניה דורשים כי בטרם יתבקש המשתמש להעביר פרטים כאלה, על החברה לספק לו הבהרה חוקית על משמעות מעשיו, דבר שהיא איננה עושה. פייסבוק, לדבריו, אינה מספקת התרעה כזאת, ועל כן עוברת על החוקים.
מסיבות היסטוריות ברורות, חוקי הפרטיות של גרמניה נוקשים במיוחד, יותר משל האיחוד האירופי, וקיימת בה מודעות רבה לנושא. עירנותו של נציב הפרטיות בפרנקפורט חשפה את העובדה ששירות סטריט ויו של גוגל אסף מידע על גולשים ברשתות WiFi פתוחות, והמדינה חייבה את גוגל לאפשר לבעלי בתים במדינה למחוק אותם מהפרויקט (גם כאן החליט משרד המשפטים לנהוג באופן דומה).
פייסבוק מסרה בתגובה כי היא דוחה את האשמותיו של וייכרט ופועלת בהתאם לחוק בגרמניה ובאיחוד האירופי. היא טענה עוד כי "למשתמשים יש שליטה מלאה על המידע שלהם". בעבר התברר כי פייסבוק מוחקת את הנתונים שהיא שואבת מהקלקות לייק רק 90 יום לאחר איסופם, משך זמן שלדבריה הוא התקן בתעשיה. כמו כן, הרשת החברתית מקשה מאוד על הגולשים לייצא ממנה מידע.