$
המדריך

בדיקת "כלכליסט": Milestone 2 של מוטורולה - רק בשביל לקבל מקלדת

המקלדת שמייחדת את מכשיר האנדרואיד אמנם השתפרה, אבל פרט לכך לא מצאנו סיבה של ממש לקנות את הסמארטפון של מוטורולה. כשהמיילסטון הראשון עדיין רלבנטי, והשלישי כבר הושק בארה"ב, זאת נראית כמו עצירת ביניים לא מוצלחת במיוחד

שי ענבל 12:3401.08.11
בשנה שעברה נחת מכשיר המיילסטון של מוטורולה, הידוע גם כ-Droid, בארץ הקודש - והשמחה היתה רבה. סוף סוף אנדרואיד מתקדם, עם מערכת הפעלה בשלה (אנדרואיד 2.1), מסך גדול והשוס: מקלדת QWERTY פיזית מלאה, לאנשים שמעדיפים מקשים על פני מסך מגע.

 

מאז עברו הרבה מים בנהר האנדרואיד בארץ. הסמסונג גלקסי S (הראשון) הושק, ובעקבותיו מגוון מכשירים נוספים - ממכשירי סוני אריקסון השונים ועד ל-Defy של מוטורולה עצמה. למרות זאת, המיילסטון נותר האנדרואיד היחיד עם מקלדת בישראל לצד ה-Galaxy Pro של סמסונג, כאשר מכשירים כמו ה-HTC Desire Z לא עשו עלייה רשמית.

 

מקלדת זה נחמד, אבל המיילסטון 2 מגיע לישראל (יחד עם ה-Xoom וה-Atrix של מוטורולה) בעיתוי בעייתי. ראשית, בהתחשב במגוון מכשירי האנדרואיד שקיימים היום בארץ, המיילסטון מציע יתרון בולט רק לצרכנים שמחפשים את המקלדת הפיזית. שנית, המכשיר עצמו הושק בארה"ב (תחת הכינוי Droid 2) בנובמבר 2010 - נצח במונחי סמארטפונים - וכעת הוא מגיע לארץ כשבועיים לאחר שהושק בארה"ב ה-Droid 3. במילים אחרות: המיילסטון 2 מגיע לישראל כשהוא כבר מיושן למדי.

 

מנגד, מחיר המכשיר סביר יחסית: המיילסטון 2 יושק בימים הקרובים ברשת אורנג' במחיר של 69 שקל למשך 36 חודשים, שהם 2,484 שקל בסך הכל. לשם השוואה, המחיר הרשמי בארה"ב עומד על כ-560 דולר (כ-1,900 שקל), לפני מסים.

 

     יח"צ מוטורולה

 

מקלדת משופרת, כפתורים לא נוחים

 

המיילסטון 2 מזכיר מאוד במראהו את הדור הראשון. גם כאן אנחנו מקבלים מסך 3.7 אינץ', שמתחתיו ארבעה כפתורי אנדרואיד רכים ומקלדת פיזית נשלפת. שני המכשירים מצוידים במצלמת 5 מגה-פיקסל עם פלאש LED כפול וכפתור מצלמה ייעודי.

 

כפתור המצלמה אמנם זכה לשיפורים והוא פחות "מרקד" מבעבר, אבל הכפתורים לשליטה בעוצמת הקול הפכו למעט קטנים מדי. כפתורים רכים אף פעם לא היו כוס התה שלנו בשום מכשיר אנדרואיד - אבל במיילסטון הם חיסרון של ממש. או שהם רגישים מדי, או שאינם רגישים מספיק. סמסונג, סוני אריקסון ואפילו HTC עשו עבודה טובה יותר.

 

המצלמה לא זכתה לשיפורים ביחס לדור הקודם: בניגוד למכשירים שהוסיפו מצלמה קדמית או התקדמו ל-8 מגה-פיקסל במצלמה האחורית, במיילסטון 2 נשארו עם אותה מצלמה אחורית מהדור הראשון, ברזולוציה של 5 מגה-פיקסל. התוצאה היא תמונות סבירות, אבל זה לא בדיוק המכשיר שתקנו כדי לצלם איתו.

 

המקלדת הפיזית, לעומת זאת, עברה שדרוג משמעותי. המיילסטון הראשון התאפיין במקלדת לא נוחה בעליל, עם כפתורים שטוחים ומעין "ג'ויסטיק" חיצים לא ברור וכמעט חסר שימוש. במיילסטון 2 המקשים בולטים ונוחים יותר, ואת מקומו של ה"ג'ויסטיק" תפסו ארבעה מקשי חיצים. התוצאה היא מקשים קלים יותר לשימוש, אם כי לא מרווחים מספיק לטעמנו.

 

מקלדת הבלקברי עדיין לוקחת את זו של המיילסטון בהליכה, אבל גם בלי קשר לטלפונים מבית RIM, אנחנו לא מכירים הרבה אנשים שיעדיפו מקלדת פיזית בסמארטפון על פני וירטואלית, לאחר שניסו את שתיהן. מלכתחילה הקונספט עצמו מעט מיושן, במיוחד כשמדובר במקלדת נשלפת שמאלצת את המשתמש להחזיק את המכשיר בשתי ידיו כדי להשתמש בה.

 

     יח"צ מוטורולה

 

הממשק לא תורם

     יח"צ מוטורולה

 

בנוגע למערכת ההפעלה של המיילסטון 2 - אין הרבה חדש תחת השמש. המכשיר מריץ את גרסה 2.2 של אנדרואיד (ולא את 2.3 העדכנית), ואין הבדלים של ממש בינו לבין מכשירים אחרים המתבססים על מערכת ההפעלה של גוגל.

 

המיילסטון 2 מגיע עם ממשק MOTOBLUR של מוטורולה, המוסיף שני קיצורי דרך בתחתית המסך, לספר הכתובות ולחייגן. מלבד זאת, ה-MOTOBLUR מאפשר התחברות לחשבונות האימייל והרשתות החברתיות - ואלה מסתנכרנים ביניהם אם יש לכם יותר מטלפון אנדרואיד אחד של מוטורולה (ואין לכם, כנראה).

 

מלבד התכונות שהוזכרו לעיל, המכשיר כולל גם כמה ווידג'טים: חלקם חברתיים וחלקם לא, וכולם אינם מחדשים או מפתיעים מדי, וגם אינם נאים למראה. ויש גם אפשרות שימושית אחת: אם הטלפון אבד, ניתן להתחבר לחשבון מהדפדפן במחשב על מנת לנסות ולאתרו, או למחוק את כל המידע שעליו (בדומה ל-Find my iPhone של אפל).

 

החלפת הלאנצ'ר של הממשק ל-Launcher Pro או ל-ADW Launcher עושה למיילסטון חסד בכל מובן: הם מהירים יותר, מגיבים טוב יותר ונוחים הרבה יותר לשימוש. בניגוד ל-MOTOBLUR, הלאנצ'רים החיצוניים גם מאפשרים התאמה אישית יעילה.

 

השורה התחתונה

 

למשתמשי האנדרואיד יש מבחר עצום של מכשירים לבחור מהם - גם בארץ, אם דרך המפעילות ואם דרך החנויות הפרטיות. אבל רוב הסיכויים שהמיילסטון 2 הוא לא המכשיר שאתם מחפשים - ואם כן, תמיד תוכלו לרכוש את המיילסטון 1 במחיר נמוך בהרבה ולא לחוש בהבדל משמעותי.

 

המיילסטון 2 מגיע עם ממשק בינוני, מקלדת פיזית שיש טובות ממנה ומצלמה זהה לחלוטין לזו של מיילסטון 1. למי שיעדיף את המיילסטון 2 על פני קודמו, או על פני מכשירי אנדרואיד אחרים (גם כאלה מבית מוטורולה), צריכה להיות סיבה טובה. למרות שיפור המקלדת הפיזית, אנחנו לא מצאנו אחת כזאת.

 

נתונים טכניים עיקריים

 

ממדים: גובה - 116.3 מ"מ. רוחב - 60.5 מ"מ. עובי - 13.7 מ"מ

משקל: 169 גרם

מסך: גודל - 3.7 אינץ', תצוגה - TFT. רזולוציה - 480 על 854 פיקסלים

מערכת הפעלה: אנדרואיד 2.2 עם ממשק MOTOBLUR

מעבד וזיכרון: 1.2 ג'יגה-הרץ. זיכרון של 512 מגה-בייט RAM

שטח איחסון: פנימי - 8 ג'יגה. חיצוני - עד 32 ג'יגה עם כרטיס microSD. מגיע עם 8 ג'יגה

מצלמות: אחורית - 5 מגה-פיקסל עם פלאש LED כפול ואוטו-פוקוס עם זיהוי פנים

שונות: מקלדת QWERTY פיזית מלאה נשלפת

 

סקירת מכשירים נוספות:

 

Sony Ericsson Xperia Arc - יפה במיוחד, אבל מה עם חוויית השימוש?

 

בדיקת "כלכליסט": הסנסיישן של HTC - טלפון אנדרואיד כמו שלא היכרתם

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x