$
הייטק והון סיכון

מהשלכות הבועה: הרבעון הטוב ביותר בהשקעות אינטרנט מזה עשור

האם זה הזמן להקים חברת אינטרנט? השקעות הון סיכון במגזר האינטרנט עלו ב- 300% ביחס לרבעון המקביל אשתקד

אסף גלעד 12:3926.07.11

הנתונים שמפורסמים הבוקר (ג') בדו"ח ה'מאני טרי' של פירמת רואי החשבון PWC ישראל מאששים את התחושה לפיה בועת האינטרנט השניה כבר כאן.

 

לפי הדו"ח, ההשקעה בחברות הייטק בתחום האינטרנט בישראל במהלך הרבעון השני, בסך 109 מיליון דולר, נמצאת ברמתה הגבוהה ביותר מאז 2001. לשם

השוואה, ברבעון הראשון של השנה גוייסו 75 מיליון דולר וברבעון המקביל אשתקד גייס ענף האינטרנט הישראלי 27 מיליון דולר בלבד.

 

מי שחשב שהשקעה בחברת אינטרנט נחשבת לזולה יותר משאר הסגמנטים התבדה: רמת ההשקעה הממוצעת בחברת סטארט-אפ בתחום האינטרנט קפצה ל- 8.4 מיליון דולר לעומת 5 מיליון דולר ברבעון הקודם, וקרוב ל- 4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

 

במקביל, מגלה הדו"ח העלייה בהשקעות האינטרנט באה על חשבון ההשקעה במגזר התקשורת והרשתות. בסגמנט זה הושקעו ברבעון השני 35 מיליון דולר בלבד, ירידה של 60% בהשוואה ל- 88 מיליון דולר ברבעון הקודם וירידה של 43% מהרבעון המקביל בשנה הקודמת - אז גוייסו 62 מיליון דולר.

 

"מגזר האינטרנט בישראל היה עד לאחרונה מעוז מובהק להשקעות של אנג'לים, ונראה שהקרנות, אשר בעבר פקפקו ביכולתן של חברות אינטרנט ישראליות לספק אקזיטים גדולים, משנות דעתן נוכח שוק חברות אינטרנט עולמי גועש" אומר רובי סולימן, שותף ב- PWC ישראל וראש מגזר ההייטק בפירמה.

 

פריחה בתחום השקעות ההייטק

 

במקביל, מדווחת PWC על זינוק חד בכלל ההשקעות בענף ההייטק ברבעון השני של השנה ביחס לרבעון המקביל אשתקד. כלל חברות ההייטק הפרטיות גייסו ברבעון זה 364 מיליון דולר, עלייה של 77% ביחס לרבעון המקביל, וגידול של 6% ביחס לרבעון הראשון של השנה בו גוייסו 342 מיליון דולר.

 

נתון זה חופף לנתון להערכות חברת המחקר IVC, שדיווחה על עלייה של 66% בהשקעות ברבעון השני ביחס למקבילו בשנה שעברה. "במציאות שבה מרבית הקרנות עדיין מתקשות לגייס כספים, זה יהיה אתגר לא פשוט לשמר את רמת ההשקעות הגבוהה הנוכחית. הקרנות, המונעות מהצלחותיהן האחרונות, מריבוי העסקאות וההזדמנויות, מוסיפות ומגדילות את השקעותיהן. אבל אסור לנו לטעות; ללא גיוסים חדשים משמעותיים בקרב הקרנות, לא ניתן יהיה לשמר רמה זו של השקעות. הקרנות המזהות שוק מיזוגים ורכישות חם, מזרימות כספים רבים לפורטפוליו הקיים במטרה להפיק את המקסימום בתקופה זו".

 

בין הגיוסים הבולטים ברבעון השני ניתן למנות את הגיוס בן 17 מיליון הדולר לחברת קוטנדו, הגיוס בן 14 מיליון הדולר לחברת אקסטרים איי.או והגיוס בן 9 מיליון הדולר לחברת טייקי.

 

בינתיים, מגלה הדו"ח, המשבר במימון חברות צעירות בשלב ההתחלתי שלהן (חברות 'סיד') נמשך. 10 חברות סטארט-אפ חדשות בלבד גייסו מימון מקרנות הון סיכון במהלך הרבעון השני, כאשר כלל הסכום שגוייס עמד על לא יותר מ- 22 מיליון דולר, 6% בלבד מכלל ההשקעות ברבעון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x