$
IT בישראל

"שחיקת הדולר הורגת את התעשיה הישראלית"

ברוך גינדין, נשיא גרטנר ישראל, מתריע כי הירידה בהשקעות ובגיוסים לחברות צעירות וירידת הדולר ימשיכו לפגוע בהייטק הישראלי. לדבריו, מחשוב הענן ישנה את הענף מהיסוד: "הנדידה הסלקטיבית לענן תימשך עד 2013, כולל מעבר לענן פרטי"

מאיר אורבך 08:4711.07.11

ברוך גינדין, נשיא גרטנר ישראל, מתריע כבר שנים רבות על ירידת מספר החברות החדשות בישראל. לכן, לא הופתע ממסקנות המחקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שקבע כי קצב העלייה בתוצר של חברות ההייטק בישראל היה קטן מקצב העלייה בתל"ג.

 

"אנחנו, כגוף מנתח, התרענו על הבעיה הזו. בזמן המיתון וגם אחריו ירדה ההשקעה בהתחלות ובגיוסים לחברות מאוד צעירות. אלו החברות שאחרי כמה שנים מייצרות ומוכרות ובונות את התל"ג. בסוף 2007 החלו לרדת מספר החברות החדשות, וההשקעה בהן ירדה בצורה דרמטית. מאז המשבר הפיננסי הגדול נוסדו מעט חברות, והרבה חברות קרסו".

 

לדברי גינדין, "אם נשווה את המצב היום ללפני חמש שנים, נראה כי תעשיית ההייטק קטנה. הסיבה השנייה לשקיעה היא שהתעשיה כולה מבוססת דולר, שירד בשנתיים האחרונות בלמעלה מ-20% באופן פרקטי. שחיקת הדולר הורגת את התעשיה הישראלית, והצפי הוא שהמצב יימשך".

 

 


 

מה הדבר הכי חשוב שאפשר לעשות למען התעשיה?

"מדינת ישראל חייבת לחזק את מקורות המימון של התעשיה. בין אם זה דרך קרנות פרטיות או ממשלתיות, או באמצעות עידוד דרך מערכות המיסוי. האוצר עשה דברים חשובים, אבל זה לא מפצה על הירידה האדירה שהיתה בתעשיית קרנות הון הסיכון, שרוב כספן נשמר למטרת השקעות המשך, ומעט מאוד ממנו הופנה להשקעות חדשות".

 

"בעיה נוספת שאני רואה ושחייבים לתת לה תשומת לב היא העובדה שבעבר היו אקזיטים רבים בבורסה, שהיו ממשיכים להזרים תקבולים לתל"ג בישראל. כיום, מרבית האקזיטים הן לחברות זרות, מה שמוריד את ההכנסות של החברות האלו מהתל"ג. בנוסף לכך, חלק גדול מהמוכרים הם משקיעים זרים, כך שחלק נכבד מהאקזיט אינו מגיע לישראל. אקזיט הנפקה הוא בעל ערך לאומי גדול יותר מאשר אקזיט במכירה לחברה זרה".

 

ב-12 ביולי השנה עורכת גרטנר את הכנס השנתי שלה לטכנולוגיות החדישות ביותר, אליו צפויים להגיע אנליסטים בכירים של החברה.

 

מה יעמוד במרכז הכנס שלכם?

"הכנס נותן את התחזית החמש-שנתית לכל התחומים החמים בתעשיית ההייטק. הוא מיועד למשקיעים בתעשיה ולמשתמשים. בין הנושאים בהם נתמקד יהיה נושא הענן, שלפי הערכת גרטנר הולך לשנות את כל הענף שלנו מהיסוד. לדוגמה, במקום עסקי מכירת שרתים ואחסון, ובמקום רישיונות תוכנה למשתמשים, חברות ימכרו לספקי השירותים חוזה על פי שימוש. התחלת הנדידה הסלקטיבית לענן מתחילה עכשיו, והיא תימשך עד 2013 כולל מעבר לענן פרטי או למספר אפליקציות. עד 2018 נראה מעבר אינטנסיבי יותר לענן הציבורי".

 

"ב-2018 אנחנו מעריכים שיהיו אמצעי הגנה טובים יותר, שישנו את פני כל הענף. נראה חדרי מחשב קטנים יותר. בעתיד יהיה מהפך אמיתי, שבו המשתמשים יעברו לשלם על פי שימוש בפועל בתוכנות ויישומים שונים, ולא על פי שימוש חודשי. כך לדוגמה יהיה בנושא רישיונות התוכנה. כיום חברות קונות הרבה רישיונות מיותרים, שלא נמצאים בשימוש. ברגע שניתן יהיה לתמחר על פי שימוש בפועל, תהיה אפשרות להוזיל משמעותית את השימוש בתוכנה. כמובן שהספקים מאוד רוצים לדחות את הקץ, ולמצוא פתרונות יצירתיים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x