עיריית ניו יורק דורשת 600 מיליון דולר מ-SAIC בפרשת "סיטי טיים"
פרויקט התוכנה סיטי טיים הושק ב-2003 בתקציב של 63 מיליון דולר, והיה חלק ממאמץ מתמשך לערוך רפורמה במערכת השכר של העירייה. אך העלויות זינקו באופן משמעותי בעוד הפרויקט נגרר כעשור
ראש עיריית ניו יורק, מייקל בלומברג, דורש שחברת SAIC תחזיר למעלה מ-600 מיליון דולר שהועברו לה עבור פרויקט התוכנה סיטי טיים (CityTime) שנקלע לבעיות, והיה חלק ממאמץ מתמשך לערוך רפורמה במערכת השכר של העירייה.
פרויקט סיטי טיים הושק ב-2003 בתקציב של 63 מיליון דולר,
"העירייה סמכה על היושר של SAIC כאחת מחברות טכנולוגיית האפליקציות המובילות במדינה ליישום הפרויקט בתוך תקופת זמן סבירה ובמסגרת התקציב שהתבסס על הגודל והמורכבות של המערכת", כתב בלומברג למנכ"ל החברה, וולטר הבנשטיין. פרויקט סיטי טיים הושק ב-2003 בתקציב של 63 מיליון דולר, אולם העלויות זינקו באופן משמעותי בעוד הפרויקט נגרר במשך קרוב לעשור.
כתב האישום שהוגש לאחרונה נגד מנהל הפרויקט המוביל של החברה, ג'רארד דינו, בנוסף להודאתו באשמה של מהנדס המערכות קארל בל, שתכנן את התוכנה, מהווים "סיבה לדאגה ומעלים שאלות לגבי האחריות התאגידית של SAIC והפיקוח הפנימי למניעת ולמלחמה בהונאות", הוסיף בלומברג. דינו ובל הואשמו בקבלת שוחד, תכנון הונאה והלבנת כספים.
על אף שניו יורק "קיבלה מערכת עובדת שתקדם את יכולות הניהול שלנו... מכיוון שהפרויקט ככל נראה נפגע מהונאה וקבלת שוחד. העירייה חייבת להתנקות", כתב בלומברג. לטענתו החברה צריכה לשלם 600 מיליון דולר וכן לשלם עבור "עלות קיום החקירה ותיקון הבעיה".
בנפרד מהודעתו של בלומברג, מבקר הכספים של עיריית ניו יורק, ג'ון ליו, מסר שנחתם הסכם עם משרדו של בלומברג לפיו החוזה עם SAIC הסתיים. על פי ההסכם יש לבצע "מעבר הדרגתי של הנהלת המערכת מיועצים חיצוניים לעובדים העירייה ובכך יחסכו למעלה מ-20 מיליון דולר בשנה".
כתוצאה מכך, יפוטרו 71 יועצים שעובדים על הפרויקט. 83 יועצים נוספים יישארו בתפקידם אך יעברו "בדיקות רקע מקיפות בידי צד שלישי", במהלך השנים הקרובות אותם 83 יועצים יוחלפו על ידי עובדים פנימיים.