$
המדריך

בדיקת "כלכליסט": אייקוניה 6120 - המגע הכפול מצדיק את המחיר הכפול?

המחשב הנייד של אייסר, שמורכב משני מסכי מגע, הוא אחד המוצרים הייחודיים כיום בשוק. הוא לא המחשב שתיקחו לשיעור באוניברסיטה, אבל כגאדג'ט ביתי הוא מצוין, ומציע יכולות ואפליקציות שמנצלות היטב את העיצוב הלא שגרתי

הראל עילם 14:0125.06.11

חברת אייסר החלה למכור לאחרונה בישראל את האייקוניה 6120 (המוכר גם כ-Touchbook Iconia), אחד מהמכשירים הראשונים אי פעם המגיעים עם מסך מגע כפול. חשבו על מחשב נייד לכל דבר, רק שהמקלדת הוחלפה על ידי מסך מגע מלא ושימושי. והמסך ה"רגיל" של המחשב הנייד? גם הוא כולל אפשרויות מגע.

 

המכשיר מורכב משני מסכי מגע בגודל 14 אינץ' כל אחד, המחוברים אחד לשני בגלגלת חזקה. המכשיר מסיבי, עם מעטפת מתכת אפורה. בסך הכל האייקוניה נראה מצוין, ובהחלט לא נותן הרגשה שברירית. זה מכשיר שישרוד כמה מכות.

 

האייקוניה רוצה להיות מעין טאבלט כפול: הרעיון עצמו נהדר ומקורי, אבל כפי שנראה בהמשך, הביצוע לא מממש את הפוטנציאל המלא שלו. גם המחיר, 8,000 שקל, ירחיק את רוב המשתמשים. אבל צריך לתת לאייקוניה הנחה קטנה: מדובר בניסיון ראשון ליישם קונספט חדש לחלוטין, וטבעי שהוא יהיה יקר ויסבול מכמה מחלות ילדות. כשמסתכלים על המחשב מנקודת המבט הזאת, האייקוניה הוא טוב יותר ממה שיכולנו לצפות.

 

האייקוניה. סובל ממחלות ילדות, אבל הרעיון נהדר ומקורי האייקוניה. סובל ממחלות ילדות, אבל הרעיון נהדר ומקורי צילום: אריאל בשור

 

אל תסתובבו איתו בחוץ

 

אם נשווה את האייקוניה לספר, הוא בהחלט יהיה ספר שקוראים שולחן קפה ולא ספר כיס. הוא שוקל 2.8 קילוגרם - יותר מחצי קילו ממחשבים ניידים אחרים עם מסכי 14 אינץ'. זהו בהחלט הפרש משקל משמעותי, ואתם תרגישו אותו בגב. לא בדיוק מכשיר שתרצו להסתובב איתו במשך כל היום.

 

גם הסוללה של המחשב אינה חזקה במיוחד: השילוב של חלונות 7, מעבד אינטל מהדור הישן ושני מסכי מגע גדולים הופך את האייקוניה לזולל אנרגיה. אנו הצלחנו לקבל שלוש שעות עבודה לפני שנאלצנו להטעין אותו. המצב הזה פוגע עוד יותר בניידות של האייקוניה.

 

מסכי המכשיר רחוקים אף הם מלהתאים למי שחושב להסתובב איתו בחוץ. הם מכוסים בגורילה גלאס, החומר דמוי הזכוכית המפורסם שחסין לשריטות ולמכות, ושניהם ברזולוציה של 1366 על 768. יש למסכים יתרונות משמעותיים: התמונה חדה והצבעים מדויקים. קצב הרענון גבוה, ובסך הכל מאוד נעים להסתכל עליהם.

 

הבעיה היא שלמרות ההבטחות לחומר נוגד השתקפויות וטביעות אצבע, לא תוכלו לראות דבר ממה שמוצג על המסכים תחת שמש קופחת. למסך העליון יש טווח זוויות ראייה קטן יחסית, כך שקשה לראות את הנעשה בו מהצד. התוצאה הסופית היא מחשב נייד - שהוא ממש לא נייד.

 

האייקוניה במצב סגור האייקוניה במצב סגור צילום: אריאל בשור

 

אפליקציות שמנצלות את המסך הכפול

 

אז אם לא כדאי להסתובב עם האייקוניה, איזו סיבה יש לקנות אותו? כתחנת עבודה, או סתם כגאדג'ט מגניב לבית, המכשיר המתוחכם מבית אייסר פשוט מצוין.

 

מסך המגע התחתון מתפקד בדרך כלל כמקלדת: המקלדת עצמה רחבה וגדולה, וניתן לתכנת אותה למספר תצורות. לוקח מעט זמן להתרגל להקלדה והיא אף פעם לא תהיה נוחה כמו מקלדת פיזית, אבל סביר להניח שתופתעו לגלות באיזו מהירות תמצאו את עצמכם נהנים ממנה.

 

למרות המחמאות, למקלדת יש גם כמה חסרונות: המשוב על כל לחיצה חלש במיוחד, ומסך הטרקפד הווירטואלי - ה"עכבר" של המכשיר - מאוד קטן ולא נוח, ולא ברור מדוע אין אפשרות להגדיל אותו. יש גם כמה אפשרויות תיקון איות אוטומטיות מתסכלות במיוחד, ולא את כולן ניתן לנטרל. אם תצליחו להקליד במהירות, תבחינו גם ב"לאג" קטן ומעצבן בהקלדה.

 

אבל לא מדובר רק במקלדת וירטואלית: המסך התחתון יכול לתפקד בשלל דרכים אחרות. קודם כל, מדובר במסך מגע מלא, עם אפשרות לעקוב אחר 10 אצבעות. כדי להקפיץ את המקלדת, בכל שלב, פשוט מניחים את כל האצבעות על המסך. חמש אצבעות על מסך ריק יביאו לכם את תפריט השליטה, שדרכו ניתן להקפיץ מספר רב של אפליקציות המותאמות למגע.
אתר "כלכליסט" על האייקוניה. המבנה המיוחד הוא יותר מגימיק אתר "כלכליסט" על האייקוניה. המבנה המיוחד הוא יותר מגימיק צילום: אריאל בשור

 

משתמשים האוהבים ממשקי מגע צפויים ליהנות מאוד מהאפליקציות האלה, שמנצלות את המסך הכפול. תוכלו לגשת לגלריית תמונות, וידיאו ומוזיקה, לצפות בעדכונים החברתיים האחרונים שלכם, לצייר, לכתוב תזכירים קצרים, לנהל יומן או אפילו לאסוף קליפים מרחבי האינטרנט. בדיוק כמו עבודה על שני מסכים במחשב נייח, האפליקציות רצות בנפרד ומאפשרות לכם לעבוד על כמה דברים בו זמנית.

 

היתרון הגדול של עיצוב האייקוניה מתגלה כאשר רוצים להשתמש בפונקציות המתוחכמות יותר של המסך הכפול. אפשרות אחת היא לפתוח מסמכים או דפי אינטרנט על פני שני המסכים, כך שניתן לגלול מעלה ומטה, כמו במכונות ישנות של עיתוני דפוס. אפשרות אחרת היא לגרור תמונות, קליפים וסרטונים מהמסך העליון, המריץ את חלונות 7, למסך התחתון - לעבודה נוחה עם אפליקציות המגע.

 

פיצ'ר מגניב נוסף במכשיר מאפשר לכם להגדיר לעצמכם פקודות מבוססות מגע. הפקודות האלו יכולות לסגור יישומים ולפתוח אחרים, ומשתמש כבד ומנוסה יכול להפוך את האייקוניה למכונת מולטי-טסקינג אולטימטיבית.

 

חוויה נוחה ועשירה

 

האייקוניה סובל מכמה באגים מעצבנים ולא מובנים. לא ניתן להקפיץ את המסמך או האתר שגולשים בו באותו רגע למצב מסך כפול - יש לסגור את החלון, ולפתוח אותו במיוחד דרך התפריט הראשי של מסך המגע. האפשרות ליצור פקודות מגע היא נחמדה, אבל לא ניתן להפעיל את הפקודות הלו בכל רגע ובכל מסך, אלא יש להקפיץ את המסך המתאים - שהוא גם לא ממש רגיש ודורש ממכם לחזור על פקודת המגע בדיוק רב במיוחד.

 

אך ברגע שמתרגלים, העבודה על האייקוניה היא אחת מהחוויות הנוחות והעשירות ביותר שהיו לי. אף על פי שהמסך העליון מריץ את חלונות 7, התמיכה שלו במגע מאפשרת לסגור ולפתוח יישומים במהירות, להזיז אייקונים - ובו זמנית להקליד. למרבה ההפתעה, חלונות 7 דווקא עובדת היטב עם המגע במכשיר, והמסך הרבה יותר חסין לתסמונת ה"אצבעות השמנות" מרוב מכשירי המגע שנתקלתי בהם.

 

כוח העיבוד של האייקוניה מרשים, והוא מריץ את חלונות ואת כל האפליקציות במהירות. הוא אינו בנוי למשחקים או ישומים גרפיים כבדים במיוחד, אבל גם אותם הוא מריץ בכבוד - בהתחשב במפרט שלו. עם זאת, בניגוד למכשירים החדשים ביותר בשוק, הוא לא כולל מעבדי Sandy Bridge, שדווקא היו יכולים לעזור לו ביישומים גרפיים ובחסכון באנרגיה. חבל.

 

השורה התחתונה

 

האייקוניה הוא בהחלט לא פתרון לרוב המשתמשים המחפשים טאבלט או מחשב נייד נוח: הוא אינו מציע ניידות גבוהה וגם המחיר לא מפתה, בלשון המעטה. למרות זאת, האייקוניה הוא מכשיר כיפי ומיוחד, ויחסית לניסיון ראשוני הוא עובד מצוין. יש לקוות שאייסר ימשיכו לפתח את הניסוי המעניין הזה: אם הם רק יורידו קילו מהמשקל, וישפרו את המפרט ואת אורך החיים של הסוללה, יהיה להם מכשיר שגם שווה את תווית המחיר הגבוהה.

 

מפרט

מעבד אינטל i5 בעל 2 ליבות במהירות 2.53 גיגה-הרץ כל אחת

מעבד גרפי של אינטל עם זכרון בנפח 128 מגה-בייט

כרטיס קול דולבי עם רמקולי סטריאו מובנים

זכרון פנימי DDR3 במהירות 1066 מגה-הרץ ובנפח 4 גיגה-בייט

דיסק קשיח בנפח 640 גיגה-בייט

 

מחיר: 8,000 שקל, דרך אלקטרה מחשבים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x