$
המדריך

מדריך "כלכליסט": פנדורה לא לבד – 4 שירותים להזרמת מוזיקה לכל מכשיר

שירות הסטרימינג המצליח שהונפק השבוע אינו זמין בארץ, והמעריצים עדיין מחכים ל-iCloud ולגוגל מיוזיק. אבל לצרכן הישראלי, שרוצה לשמוע שירים בקלות ומכל מקום, יש כמה חלופות לא רעות

שי ענבל 19:2817.06.11

שוק הסטרימינג והמוזיקה בענן רותח בתקופה האחרונה, אבל המשתמשים הישראלים עדיין לא נהנים מכך. פנדורה, שיצאה השבוע להנפקה, זמינה (ומצליחה) רק בארצות הברית, מסיבות חוקיות. גוגל מיוזיק, שירות המוזיקה בענן של ענקית האינטרנט, נמצא כרגע בגרסת בטא שזמינה רק לגולשים האמריקאים. ול-iCloud המדובר של אפל צריך עוד לחכות.

 

אבל גם בלי גוגל, אפל ופנדורה יש לא מעט דרכים שבהן ניתן להאזין לספריית המוזיקה ממקומות שונים, בעזרת מחשבים, טאבלטים וסמארטפונים. "כלכליסט" מציג ארבעה מהשירותים המרכזיים בתחום.

 

1. קטלוג אדיר של שירים – גם ישראליים

 

Grooveshark לאנדרואיד

Grooveshark הוא משירותי הסטרימינג הפופולריים בתחומו, ובצדק: הוא חינמי, קל לשימוש ומציג מבחר אדיר של שירים מכל העולם (גם בעברית). היתרון של Grooveshark הוא בכך ש רוב השירים שנמצאים במאגר כבר הועלו על ידי גולשים, ואין שום צורך בסינכרון או העלאה מחודשת (אלא אם כן ברשותכם שיר נדיר במיוחד).

 

כניסה לאתר מדפדפן שולחני דורשת פלאש בלבד, ולאחר יצירת חשבון משתמש תוכלו ליצור רשימות השמעה (עד 5,000 שירים בסך הכל) ומועדפים (עד 500), שתהיה זמינה מכל מחשב או מכשיר שדרכו תתחברו.

 

לגרוב שארק קיימות אפליקציות סלולריות המתאימות כמעט לכל פלטפורמה, שמאפשרות להסתמך על חיבור ה-3G או ה-WiFi שברשותכם כדי להאזין לספרייה שלכם מכל מקום. בניגוד לאתר גרובשארק, שהשימוש בו חינמי לחלוטין, השימוש באפליקציות דורש מינוי פרו בעלות של 8 דולר לחודש.

 

(להורדת האפליקציה של גרובשארק לסמארטפונים – מתאים לאנדרואיד, אייפון (מכשירים פרוצים בלבד), בלקברי, פאלם פרי ונוקיה)

 

2. להפוך את דרופבוקס לסטרימר מהדפדפן

 

היתרון של שירות הענן המצוין Dropbox, מעבר לכך שקל להשתמש בו, הוא שלא מעט מפתחים חיצוניים נעזרים בפלטפורמה כדי ליצור אפליקציות משלהם. אחת מהן היא Droptunes, שלאחר שתראו לה היכן ממוקמת תיקיית השירים שלכם בדרופבוקס, היא פשוט משמשת כסטרימר מוזיקה לכל דבר ועניין.

 

לאפליקציה, חייבים להודות, יש לא מעט מגבלות: רק גרסת הפלאש שלה תומכת בקבצי MP3, ואילו בגרסת ה-HTML5 תוכלו לנגן רק שירי WAV ו-OGG – מה שצפוי לצער בעלי אייפון. בנוסף היא אינה מסתדרת עם דפדפני מובייל, אם כי מכשירים התומכים בפלאש עובדים איתה ללא בעיה מיוחדת.

 

אבל זוהי רק ההתחלה של Droptunes, שעשויה להתגלות כשירות יעיל מאוד עבור משתמשי דרופבוקס - במיוחד כאלה שרשימת השירים שלהם אינה ארוכה במיוחד, עם קבצים במשקל כמה גיגה-בייטים בודדים.

 

(לאתר Droptunes)

 

(להורדת אפליקציות דרופבוקס לאנדרואיד, אייפון, אייפד ובלקברי)

 

3. להפוך את המחשב הביתי לשרת מוזיקה

 

Subsonic הוא שירות האזנה למוסיקה מבוסס קוד פתוח, שמשתמש בספריית המוזיקה בבית ויודע להתחבר אליה מכל מקום. יש לכך יתרונות וחסרונות: זה נחמד שהליך ההתקנה של Subsonic אינו כולל העלאת קבצים מייגעת לענן, אבל העובדה שהמחשב הביתי צריך להיות פתוח כל הזמן עלולה להיות בעייתית מבחינת חלק מהמשתמשים.

 

על כן, השירות מצוין בעיקר עבור מי שמצויד במחשב ספייר בבית, שיכול לשמש כ"שרת המוסיקה" שלו. התוכנה של Subsonic מבוססת Adobe AIR, וככזו היא מאפשרת להפוך כל מחשב ל"שרת Subsonic" - חלונות, מק ולינוקס.

 

לצד היכולת לגשת אל המוסיקה שבמחשב בבית מכל מקום בעולם באמצעות דפדפן שולחני, ל-Subsonic קיימות גם אפליקציות לאייפון, אייפד, ווינדוס פון ואנדרואיד. השימוש בהן דורש תשלום חד פעמי של 20 דולר, ולאחר מכן הפעלתן חינמית (בווינדוס פון ואנדרואיד) או דורשת תשלומים נוספים (באייפון ובאייפד).

 

(לאתר Subsonic

 

(לעמוד האפליקציות של Subsonic)

 

4. הענן והנגן של אמזון

 

Amazon Cloud Player לאנדרואיד Amazon Cloud Player לאנדרואיד

שירות Amazon Cloud Player, שהושק במרץ השנה, הוא דרך נוספת להאזין לספריית המוסיקה האישית מכל מקום - אם יש לכם מכשיר אנדרואיד.

 

אמזון מעניקה שטח אחסון חינמי של 5 גיגה-בייט, שאליו ניתן להעלות ישירות שירים מהספרייה האישית במחשב, בעזרת תוכנה ייעודית המתאימה לחלונות ולמק. לספרייה ניתן לגשת באמצעות האפליקציה הייעודית של אמזון לאנדרואיד, הנקראת Amazon MP3. באופן עקרוני ניתן גם לרכוש שירים - אולם פיצ'ר זה לא זמין בישראל.

 

החסרונות הם שעבור שטח אחסון גדול יותר תצטרכו לשלם, ושההתקנה של אפליקציית Amazon MP3 מסובכת יחסית, מכיוון שאינה מתבצעת מהאנדרואיד מרקט עצמו, אלא דרך ה-Amazon App Store, חנות האפליקציות של אמזון (שגם דורשת הורדה ידנית של קובץ APK). מי שיצלח את ההתקנה יגלה שירות מוזיקה בסיסי למדי, אך יעיל ונוח.

 

(הוראות להתקנת Amazon App Store לאנדרואיד - חפשו 'Amazon MP3'

 

(בדיקת "כלכליסט": Amazon Cloud Player)

 

כתבות נוספות:

 

לא לשחק לבד: 6 משחקים מרובי משתתפים לאייפון ולאייפד

  

חידושים לאייפון? אל תתנו לאנדרואיד שלכם לקנא

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x