$
חדר מחשבים

השינוי האמיתי של הענן

טכנולוגיית הענן לא רק משנה את ארכיטקטורת המחשוב בארגון, אלא גם את האופן שבו אנחנו תופסים את עולם המחשוב בכללותו. מילת המפתח: דינמיות

צבי ברונר 12:1815.06.11

בתעשיית החלל של שנות השישים והשבעים פותחו מגוון רחב של טכנולוגיות לצורך המסע בחלל כגון חומרים מורכבים, מנועי סילון מתקדמים וטכנולוגיות קשר. אפילו מכשירים כמו עט כדורי יועדו בתחילה לצרכי האסטרונאוטים. כיום כולם נהנים מפיתוחים אלה.

 

בדומה, ארכיטקטורת הענן מחוללת

מהפך משמעותי בכל תעשיית המחשוב - כולל מערכות שלא בענן. בעקבות הענן, כל תפיסת מרכז המחשוב, הקמתו וניהולו עוברת שינוי משמעותי.

 

אחד השינויים הגדולים בתקופה הנוכחית הוא מעבר לדינמיות. הפעילות ב-Datacenter של ימינו אנו משתנה כל עת לפי דרישה ולפי סוג ומספר המשתמשים. רשתות חברתיות-עסקיות כמו מערכות CRM למיניהן, משתמשי מובייל שמתחברים באופן מזדמן ויישומים מורכבים שעושים שימוש בווידיאו וגרפיקה מתוחכמת לא מאפשרים למנהלי ה-Datacenter לצפות מראש את המשאבים הנדרשים בכל עת.

 

פיתוחי הענן מצעידים את עולם המחשוב לכיוון הדינמיות. שרותי מחשוב אלו מסתגלים לצרכים המשתנים של המשתמש והארגון, או במילים אחרות - תשתית המחשוב הופכת לאלסטית.

 

סביב טכנולוגית ענני מחשוב, פותחו פתרונות לווירטואליזציה בכל הרכיבים לרבות שרתים ומערכות אחסון ותקשורת, ארכיטקטורת פיתוח, שליטה ובקרה מתקדמת, טכנולוגיות להעלאת זמינות ואבטחה, וכמובן תמיכה בשרות עצמי של המשתמש (Self Service) וחיוב לפי צריכת משאבי המחשוב בפועל (Chargeback). תכונות אלו זמינות גם לסביבות מחשוב שלא בענן, ואמורות לסייע לתפעול יעיל, הורדת עלויות וניצול מרבי של ה-Datacenter.

 

משרתים לשירותים

 

תחום המובייל הוא בעל השפעה רבה על שינוי כיוון המחשבה בכל הנוגע לארכיטקטורת Datacenter והצורך במחשוב ענן. העומסים המשתנים, הוספת יכולות אבטחת מידע ואפליקציות מתקדמות המתאימות לניידות - רובם ככולם דורשים מערכות IT דינמיות עם כלים מתקדמים לניהול, שליטה ובקרה, וכן תשתיות המסוגלות להתאים את עצמן לסביבה.

 

גם המונחים המקובלים בעולם המחשוב עוברים שינויים. למשל, שרתים הופכים לשירותים (Services), מערכות אחסון מהופכות למערכות תוכן (Content) ותשתיות המחשוב הופכות להיות "מארגים אפליקטיביים" (Application Fabrics).

 

כל ספק פתרונות מחשוב המכבד את עצמו עבר לשחק במגרש זה, וכל מוצר עובר שדרוג כדי לספק מענה לסביבת ה-IT הדינמית – הן בענן והן על הקרקע.

 

האתגר העומד בפנינו קשור לאינטגרציה בין הכלים החדישים. האם הם מספיק מובילים כדי לתכנן מארגים ועננים מתקדמים העומדים בדרישות בתחומים כגון ניהול, אבטחה, שרות עצמי (Self Service) ניהול ביצועים, וירטואליזציה בכל הרמות וגם ניצול אופטימלי של סביבת המחשוב? אתגר זה דורש מצד אחד יכולות באינטגרציה וקשר עם הספקים, ומצד שני פיתוח ויישום אפליקציות שיוכלו לרכב על מעל התשתיות הללו.

 

* הכותב הוא CTO קבוצת מלם-תים

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x