בדיקת "כלכליסט": Optimus Black - כך נראית ההפתעה השקטה של LG
הוא לא מציג תלת-ממד ולא זוכה ליותר מדי יחסי ציבור, אבל עם מסך נהדר, משקל נמוך, ממשק מוצלח ומחיר סביר, לסמארטפון של LG שיגיע בקרוב לארץ יש פוטנציאל להיות מכשיר האנדרואיד הבא שלכם
אבל בשקט-בשקט החל להימכר בעולם השבוע סמארטפון נוסף מאותה סדרה, ה-Optimus Black. המכשיר, שצפוי להגיע לישראל בחודש הבא, אמנם זכה לפחות תהודה משני אחיו, אבל הוא בהחלט מבטיח ושווה בדיקה.
מכשיר במשקל נוצה
המינימליזם ממשיך לשלוט גם בצדי המכשיר: כפתורי שליטה בעוצמת הקול, כפתור ה-G (שאליו נגיע בהמשך) וכפתור נעילה בחלק העליון הם המקשים הפיזיים היחידים. ניתן גם למצוא חריץ USB (שניתן לכיסוי עם תריס הזזה), שקע לאוזניות - וזהו.
חלקו האחורי של ה-Optimus Black כולל מצלמת 5 מגה-פיקסל, נורית פלאש LED, ורמקול (חזק למדי). המכסה עצמו פלסטיקי למהדרין - ויש שיראו זאת כחיסרון. עם זאת, המכשיר נוח לאחיזה, דק מאוד (9.2 מ"מ עובי בלבד - קצת פחות מהאייפון 4) וקל, קל במיוחד.
בימים עמוסי סמארטפונים אלה, משקל המכשיר הוא בדרך כלל לא נושא ששווה התייחסות - אבל כאן מדובר במשהו יוצא דופן. 109 גרם נשמעים די הרבה, אך כשמחזיקים את המכשיר מבינים כמה ה-Black קל. אולי אפילו קל מדי - צריך לאחוז בו טוב-טוב כדי שלא יחליק.
ואם כבר דיברנו על עיצוב ייחודי, נרחיב את הדיבור על המסך. נכון, אין לו את הרזולוציה הגבוהה של האייפון 4, ויש גדולים ממנו. אבל כשזה מגיע לדברים החשובים באמת, הוא מציע מעל ומעבר: הבהירות גבוהה מאוד, הצבעים המוצגים חדים במיוחד, אין השתקפויות והתצוגה אינה נפגעת גם באור שמש ישיר. אם אתם קוראים הרבה בסמארטפון, או נמצאים בשמש רוב היום, ה-Optimus Black הוא הכתובת.
הסאונד קצת פחות הרשים אותנו: הרמקול הפנימי מציע עוצמת קול חלשה יחסית בעת שיחה. עם זאת, ייתכן שמדובר בבאג שיתוקן בהמשך. בכל הקשור לאיכות צלצולים והתראות ושמיעת שירים ומנגינות בלי אוזניות - לא נפלנו, אבל אין תלונות.
אנדרואיד ישן, ממשק חדש
קיים סיכוי שכאשר יגיע ה-Optimus Black לישראל הוא יצויד מראש באנדרואיד 2.3, אך רוב הסיכויים הם שבדומה להשקה בעולם, המכשיר יריץ את גרסת 2.2, הקרויה גם Froyo.
Froyo היא גרסה מוצלחת מאוד, עם פיצ'רים כמו תמיכה בפלאש בדפדפן (שרץ חלק על המכשיר), הפיכתו לראוטר סלולרי (WiFi Hotspot) ומהירות לא רעה בכלל - אבל עדיין מדובר בגרסה בת שנה. כש-2.3 כבר בחוץ, וגרסה 4.0 (הידועה בכינוי Ice Cream Sandwich) צפויה להגיע בסוף 2011 - המכשיר עלול להישאר מעט מאחור.
ולמרות זאת, ה-Optimus Black מצליח לדעתנו לנצח בנקודות כל מכשיר המריץ את גרסה 2.2. לא רק בגלל המהירות הגבוהה (שמפתיעה לטובה בהתחשב בכך שמדובר במעבד 1 ג'יגה-הרץ עם ליבה אחת בלבד), אלא בזכות שלל התוספות שקנו אותנו. ה-Optimus UI 2.0 כולל את כל מה ששימושי ב-Optimus One, ומשדרג אותו.
קבלו רשימה חלקית:
1. ווידג'טים מובנים באזור ה-Notifications העליון לכיבוי והפעלה של GPS, WiFi, מצב השתק/רטט, בלוטות' ונתוני Data, שלחיצה ארוכה מובילה למסך ההגדרות שלהם.
2. ווידג'ט של נגן מוסיקה מובנה שנגיש מאותו אזור ומציג את שם השיר ועטיפת האלבום, ומאפשר מעבר בין שירים והפעלת Pause ו-Play.
3. מגירת אפליקציות עם שלושה מצבים: קטגוריות (בהתאמה אישית), עמודים (כמו באייפון ובגלקסי) ורשימה אלפבתית.
4. אפשרות למזער שיחת טלפון (או וידיאו) ולפשפש בטלפון, עם התראה למעלה (על מסך הבית עצמו) שמזכירה שאתם בשיחה, ומאפשרת לסיים אותה בקלות.
5. צפייה בהודעות SMS ממסך הנעילה על ידי גרירה לתחתית המסך.
6. מחיקה וסידור יישומים ממגירת האפליקציות.
7. יישומי SMS וטלפון משופרים - ממחיקה מרובה של אנשי קשר ועד לסינון והצגת שיחות שלא נענו בלבד.
והרשימה לא נגמרת. ממשק המשתמש נכנס לפרטים הקטנים ביותר, ולרוב יוצא כשידו על העליונה. נכון, את כל הפעולות ברשימה תוכלו לעשות בעזרת ווידג'ט או Launcher מתאים - אבל למה לבזבז זמן? LG כבר חשבו על הכל.
יישומים מובנים, מד תאוצה שימושי
יחד עם כל האמור לעיל, המכשיר כולל גם כפתור בשם G, אותו מקש שנמצא מתחת ללחצני הווליום, ואזור בשם Gesture שניתן להגדיר דרך יישום ההגדרות הסטנדרטי של אנדרואיד. הדבר מהווה ניצול מקסימלי של מד התאוצה (Accelerometer) שנמצא בכל סמארטפון היום.
לחיצה על כפתור ה-G והטיית המכשיר תגלול עבורכם במהירות דפי אינטרנט, גלריות תמונות ושאר מטעמים (אבל לא את הפיד באפליקציית הטוויטר). בעזרת ניעור קטן אפשר לענות על שיחה או לסיים אותה, ולהפעיל את המצלמה כשאתם במצב נעילה.
הפיכת המכשיר על פניו תסנן שיחה נכנסת או תעשה Snooze לשעון המעורר, ותיפוף על דפנות המכשיר "תדחוף" את סמן הטקסט לכיוון הנגדי – שימושי מאוד כתחליף לעשרות הלחיצות כדי למחוק אות ספציפית במילה.
המכשיר מכיל גם שפע יישומים מובנים. שעון מעורר שכדי להשתיק אותו צריך לפתור פאזל, יישומים חברתיים שמסתנכרנים עם ספר הכתובות, אפליקציה שתמליץ לכם על אפליקציות אחרות, סייר קבצים שתומך בסינכרון עם Box.net בחינם, רשמקול וחיפוש קולי.
ועוד לא דיברנו על התכונות המתקדמות יותר, כמו WiFi Direct, תקן תקשורת שמאפשר לשתף קבצים גדולים במהירות על גבי WiFi ועובד גם בלי ראוטר. אפשר להמשיך - אבל נראה לנו שהנקודה ברורה. גם בלי יותר מדי יחסי ציבור, ל-Optimus Black יש הרבה מאוד מה להציע.
מפרט:
ממדים: גובה - 122 מ"מ. רוחב - 64 מ"מ. עובי - 9.2 מ"מ
משקל: 109 גרם
מערכת הפעלה: אנדרואיד 2.2, קיימת אפשרות שדרוג ל-2.3
מעבד וזיכרון: 1 גיגה-הרץ מסוג TI OMAP 3630. זיכרון של 512 מגה-בייט RAM
שטח איחסון: פנימי - 1 גיגה. חיצוני - עד 32 גיגה עם כרטיס microSD. מגיע עם 2 גיגה
מסך: גודל - 4 אינץ', סוג WVGA. תצוגה - NOVA Display. רזולוציה - 480 על 800 פיקסלים
מצלמות: אחורית - 5 מגה-פיקסל עם פלאש ואוטו-פוקוס. קדמית - 2 מגה- פיקסל, לשיחות וידיאו. צילום וידיאו באיכות HD של 720p
סקירת מכשירים נוספות:
LG Optimus One – מחזיר את LG לעניינים
Xperia Play – כשהפלייסטיישן פוגש את אנדרואיד