סקר BSA: היקף הפיראטיות בתוכנות במחשבים אישיים בישראל הגיע ל-31%
מהסקר הגלובלי של הארגון, המסכם את שנת 2010, עלה כי ערכן של תוכנות לא מורשות בישראל הגיע ל-170 מיליון דולר; ממוצע הפיראטיות העולמי עומד על 42% עם שיעורים גבוהים במיוחד בכלכלות המתפתחות
ארגון BSA פרסם היום (ה') את ממצאי סקר גלובלי שערך בנושא פיראטיות תוכנות ב-2010. לפי הסקר, 31% מהתוכנות שהותקנו במחשבים אישיים בישראל בשנה שעברה היו פיראטיות, עם ערך מסחרי המגיע ל-170 מיליון דולר. שיעור הפירטיות העולמי, לפי הסקר, עומד על 42% עם ערך שיא של 59 מיליארד דולר.
שלא כמו בשנים קודמות, כלל הסקר האחרון סקירת דעת קהל של משתמשי מחשבים אישיים בנושאי פיראטיות תוכנה לפיו נתגלתה תמיכה רחבה בזכויות קניין רוחני דווקא בשווקים בהם שיעורי הפיראטיות גבוהים. שבעה מתוך כל עשרה נשאלים ענו כי הם תומכים בתשלום לממציאים עבור יצירותיהם על מנת לקדם צמיחה טכנולוגית.
לפי הסקר, במקרים רבים הפיראטיות נובעת מחוסר הבנה של משתמשים בנוגע לתהליכי רכישת תוכנה באופן חוקי. כך, למשל, משתמשים רבים אינם מודעים לאי החוקיות שברכישת רשיון תוכנה בודד למספר עמדות מחשב או הורדת תוכנה ממשתמשי רשת אחרים.
"המחקר הנוכחי מראה כי למרות שנושא הפיראטיות ממשיך להוות איום על הכלכלה העולמית, אנשים מבינים בבירור ומוקירים את הערך של קניין רוחני, ובמיוחד את התפקיד שלו בהנעת צמיחה כלכלית", אמר רוברט הולימן, נשיא ומנכ"ל BSA. "גניבות תוכנה ממשיכות להקשות על האפשרות לחידושים בתחום ה-IT, יצירת משרות וצמיחה כלכלית ברחבי העולם. ד"וח זה מראה לנו בבירור את החשיבות של חינוך עסקים, פקידי ממשל ומשתמשי קצה לגבי הסכנות הנובעות מגניבת תוכנה - ומה באפשרותם לעשות על-מנת למנוע אותן".