גוגל רוצה לרכוש את הפטנטים של מודו תמורת 7 מיליון שקל
ענקית הטכנולוגיה מנהלת מאבק משפטי על קניית הפטנטים שנותרו בידי חברת הסלולר הישראלית, שפיטרה את עובדיה ונכנסה להליך של כינוס נכסים. לאחרונה אישר בית המשפט למייסד מודו, דב מורן, לרכוש את הטלפונים שייצרה החברה
גוגל מנהלת בימים אלה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב מאבק על רכישת הפטנטים שנותרו בידי חברת הסלולר הישראלית מודו, הנמצאת בתהלך של כינוס נכסים: ענקית הטכנולוגיה הגישה היום (ג') לבית המשפט בקשה, ובה נכתב כי הצעת המחיר שלה לפטנטים שבידי מודו עומדת על 7 מיליון שקל.
מדובר בהצעת מחיר הגבוהה ב-40% מזו של קינגסטון הבריטית, ועל כן גוגל מבקשת שתיערך ביניהן התמחרות נוספת. עוד נטען כי קינגסטון איחרה בהגשת הצעתה, וכי נציגי גוגל למדו על תהליך ההתמחרות רק בשלב מאוחר, שבו לא היה להם סיכוי רב להגיש הצעה שתתקבל. את גוגל מייצגים עורכי הדין דוד תדמור ויניב אהרונוביץ'.
פניית גוגל הוגשה לאחר שכבר סוכמו על שתי הצעות מחיר מובילות: אחד מהן של קינגסטון, אחת המשקיעות המקוריות במודו, בגובה 5 מיליון שקל, והאחרת
עם זאת, חובה של מודו לבנק דיסקונט ולעובדים גבוה יותר מכל ההצעות אלה, ועומד על 14.3 מיליון שקל. החוב לעובדי מודו, בגין משכורות ופיצויים שלא הועברו, עומד על 3 מיליון שקל. בנוסף אחד המשקיעים בחברה, דיוויד סאן מקינגסטון, טוען גם הוא שמודו חייבת לו 5 מיליון דולר על הלוואה שנתן לה בעבר.
לפני כשבועיים אישר בית המשפט המחוזי למורן לרכוש את הטלפונים שייצרה החברה. את 60 אלף מכשירי המודו רכש מורן באמצעות חברת אסידני שבבעלותו, תמורת 3 מיליון שקל. "את הטלפונים רכשתי לא מתוך כוונה למכור אותם או להפיק רווחים, אלא כדי לסייע לכיסוי החוב של מודו", אמר מורן ל"כלכליסט", "עוד לא החלטתי סופית מה אעשה איתם".
במודו הושקעו 123.5 מיליון דולר בהשקעות אקוויטי שאותה מודו איננה חייבת להחזיר למשקיעים. בין המשקיעים שאיבדו את ההון שהשקיעו: עידן עופר, דניאל רקנאטי, הקרנות גריילוק וג'נסיס ודב מורן עצמו.