$
מכשירים ומדריכים

בדיקת "כלכליסט": Motorola Atrix - סמארטפון שמנסה להיות גם מחשב

עם עמדת עגינה שהופכת אותו ללפטופ, טלפון האנדרואיד החדש של מוטורולה הוא מוצר ייחודי באמת. בתור סמארטפון הוא מתפקד מצוין, אבל עדיין לא מדובר בתחליף של ממש למחשב האישי

שי ענבל 12:0223.04.11

אם בעבר היה מדובר במחזה נדיר, הרי שהיום בערך אחת לשבועיים יצרנית כלשהי מוציאה מכשיר אנדרואיד, מתקדם יותר או פחות. לכאורה, ה-Atrix של מוטורולה הוא עוד אחד מאלה, אבל יש סיבה שהוא קיבל הרבה מאוד תשומת לב כשהוצג בינואר בתערוכת CES.

 

ה-Atrix, שיושק בישראל באופן רשמי באמצע השנה (בסמיכות ל-Xoom של מוטורולה, ככל הנראה), הופך בקלות למחשב נייד לכל דבר: רק תכניסו אותו לעמדת העגינה המיוחדת, שעוצבה בצורת לפטופ. המכשיר גם מסוגל להתחבר לטלוויזיה, עם חיבור HDMI, בניסיון לשלב את שלושת העולמות.

 

מחירו של המכשיר בישראל טרם ידוע וייקבע על ידי המפעילות. בארה"ב התמחור מעט משונה: 200 דולר עם התחייבות לשנתיים לסמארטפון בלבד, ו-500 עם עמדת העגינה שהופכת אותו ללפטופ. העמדה נמכרת גם בנפרד, גם כן תמורת 500 דולר.

 

סמארטפון, לפטופ - וגם טלוויזיה סמארטפון, לפטופ - וגם טלוויזיה צילום: ענר גרין

  

גם בלי התוספות: אחד הטובים בשוק האנדרואיד

 

הסמארטפון עצמו מריץ אנדרואיד בגרסה 2.2, ובמוטורולה ישראל צופים שדרוג ל-2.3 בהמשך השנה. הנתונים הטכניים שלו סטנדרטיים למדי: מעבד 1 ג'יגה-הרץ כפול ליבה, מסך בגודל 4 אינץ', זיכרון פנימי בנפח 16 ג'יגה-בייט (עם הרחבה ל-32), מצלמת 5 מגה-פיקסל אחורית עם פלאש ומצלמה קדמית לשיחות וידיאו. למרבה השמחה מדובר במכשיר מהיר ואלגנטי שמגיב היטב, ועושה רושם של הסמארטפון הטוב ביותר של מוטורולה עד כה, ואחד הטובים בשוק האנדרואיד בכלל.

 

בדומה לרוב מכשירי החברה לאחרונה, האטריקס מצויד בסקין של מוטורולה לאנדרואיד - Motoblur. מדובר, בקצרה, בחבילת תוספים למערכת ההפעלה, שמתמקדת בעיקר בווידג'טים חברתיים למיניהם (פייסבוק, טוויטר, ג'ימייל). היא מסנכרנת אותם עם תיבת המייל, ה-SMS ולוח השנה במכשיר.

 

כך תוכלו לקבל את כל ההודעות במקום אחד, לראות בקלות מתי הפגישה הבאה שלכם ועם מי, מה היו ההודעות האחרונות של איש קשר כלשהו ועוד. תכונה עיקרית נוספת היא אפליקציה לניהול סוללה: אם נשארו פחות מ-30%, המכשיר ינמיך את בהירות המסך אוטומטית.

 

לאטריקס תוספות גם ברמת החומרה שמבדילות אותו מהאחרים. בצידו האחורי העליון של המכשיר ניתן למצוא סורק טביעות אצבעות אופטי, שעליו ניתן להעביר את האצבע כדי להזדהות ולהיכנס למכשיר. כך ניתן לאבטח את המכשיר בקלות רבה, במקום להשתמש בסיסמאות או ברצף של החלקות אצבע. פיצ'ר מעניין מאוד, גם אם קצת קשה להגיד עד כמה הוא נחוץ למשתמש הממוצע.

 

מהיר, אלגנטי וחברתי. כסמארטפון יש לנו על ה-Atrix רק מילים טובות מהיר, אלגנטי וחברתי. כסמארטפון יש לנו על ה-Atrix רק מילים טובות צילום: ענר גרין

 

להתקין תוכנות? לעבור דפדפן? לא כאן

 

אבל מה שעושה את האטריקס מיוחד הוא לא סורק טביעות האצבע, זוג המצלמות או ה-Motoblur, אלא עמדת העגינה בצורת לפטופ. ה-Lapdock זכתה למירב הפוקוס כשהמכשיר הוצג, והיא אכן חדשנית במיוחד. פשוט שמים את המכשיר במקום המיועד לו, ובתוך שניות העמדה מתעוררת לחיים ומריצה מערכת הפעלה מבוססת לינוקס בשם Webtop.

 

עם מסך ה-11.6 אינץ' והמקלדת המלאה תוכלו לגלוש באינטרנט באמצעות פיירפוקס (על חיבור ה-Data), ליצור קיצורי דרך בתחתית המסך, והכי טוב - לפתוח את תצוגת הטלפון בחלונית קטנה ולעשות כל מה שתרצו על המסך הגדול יותר, מהרצת אפליקציות ועד קבלת שיחות. זה נחמד, אבל מי שמצפה למחשב של ממש צפוי להתאכזב.

 

אמנם הלינוקס על המחשב הנייד עובד היטב והפיירפוקס מספק חווית גלישה מלאה, כולל פלאש, אבל כאן פחות או יותר זה נגמר. מי שרוצה, למשל, לגלוש בכרום במקום בפיירפוקס, להתקין תוספים בדפדפן או להתקין על המחשב תוכנות של ממש - יצטרך לחפש מחשב נייד של ממש. האטריקס יכול אולי להחליף נטבוק, לא מעבר לכך.

 

גם המהירות של ה-Lapdock לא מפילה מהכסא. האטריקס אמנם זריז, אבל כשהוא הופך למחשב שולחני מופיעים פתאום גמגומים ותגובות איטיות - תופעה שמחריפה כאשר רוצים להשתמש בסמארטפון עצמו דרך ה-Webtop. כשאתחלנו את המכשיר המצב השתפר, ובכל זאת, קשה שלא לשים לב שהסמארטפון רץ מהר יותר מהלפטופ. לזכותו האטריקס ייאמר שבמצב המחשב האישי ניתן לשמור מהפעלה להפעלה את החלונות והטאבים הפתוחים, קיצורי הדרך והסימניות.

 

לגלוש באינטרנט - אבל רק עם פיירפוקס, ובלי תוספים לגלוש באינטרנט - אבל רק עם פיירפוקס, ובלי תוספים צילום: ענר גרין

 

פרט ל-Lapdock, ניתן לקשר לאטריקס מקלדת ועכבר בלוטות', וכאמור - כל טלוויזיה עם חיבור HDMI. גלישה באינטרנט במסך 40 אינץ' היא פעולה מיידית ופשוטה המתאפשרת בזכות חיבור ה-Data של הסמארטפון (או WiFi), שמציג על המסך הגדול מערכת הפעלה מבוססת לינוקס.

 

כמו כן המכשיר כולל מצב של Media Center, שאיתו תוכלו לצפות בקלות בכל התמונות והסרטונים שעל המכשיר. עם עמדת העגינה לטלוויזיה מגיע גם שלט מיוחד (ופשוט להפעלה) שמאפשר לשלוט על ה-Media Center.

 

סיכום

 

אין ויכוח על כך שהאטריקס הוא אחד הסמארטפונים המעניינים והחדשניים שקיימים כיום, אבל הניסיון שלו להיות שני מכשירים באחד - טלפון ולפטופ - יוצר תשלובת קצת איטית ומגושמת מדי.

 

האם הצרכן הישראלי יתלהב מהאטריקס, או יעדיף להשקיע בסמארטפון ובנטבוק בנפרד? שאלת המפתח, שעשויה לקבוע את עתיד היוזמה השאפתנית של מוטורולה בארץ, היא עד כמה חברות הסלולר ישתתפו במימון המכשיר והאביזרים הנלווים. גם 500 דולר הם לא מעט, במיוחד כשהסכום הזה יורד בבת אחת מהעו"ש בבנק, כך שמוטורולה לא תוכל להרשות לעצמה שהאטריקס יימכר בישראל במחיר גבוה הרבה יותר.

 

כתבות נוספות

 

Motorola Xoom - שם את ה"מחשב" ב"מחשב לוח"

 

Motorola Defy - מה הסמארטפון הזה יכול לשרוד?
בטל שלח
    לכל התגובות
    x