בדיקת "כלכליסט": Motorola Defy - מה הסמארטפון הזה יכול לשרוד?
המכשיר האחרון של מוטורולה שהגיע לארץ נוצר כדי לספוג שריטות, חול, מים ונפילות. הכל עובד היטב - עד שמפילים אותו כמו שצריך. עם ובלי קשר, מדובר במכשיר אנדרואיד מוצלח מאוד
כשמוטורולה מיילסטון הגיע לפני שנה לארץ, שוק האנדרואיד החל לעשות את צעדיו הראשונים בישראל. מאז מוטורולה הספיקה להתפצל לשניים, לעבור באופן מלא למערכת ההפעלה של גוגל, ולהוציא מגוון מכשירים במהירות האור.
ה-i1, שהושק ברשת מירס לפני כחצי שנה היה האנדרואיד השני של מוטורולה בישראל. האטריקס, הדרואידים, טאבלט ה-Xoom ומכשירים נוספים עשו שם טוב לחברה, ומסתמן שמוטורולה מוביליטי הולכת לשלוח רבים מהם לארץ בזמן הקרוב.
הראשון בגל הנוכחי הוא ה-Motorola Defy, סמארטפון שנמכר כעת ברשת סלקום ועתיד להגיע בקרוב גם לאורנג'. מדובר במכשיר זול למדי, לפחות אצל המפעילה הסגולה: הוא נמכר ב-2,556 שקל (71 שקל למשך 36 חודשים), וניתן לקבל החזר מלא אם מדברים במעל 199 שקל בחודש.
הסמארטפון מגיע עם אנדרואיד בגרסה 2.1, מעבד במהירות 800 מגה הרץ, 512 מגה-בייט זיכרון RAM, מסך 3.7 אינץ' ומצלמת 5 מגה-פיקסל עם פלאש. אבל מה שבאמת מבדיל אותו ממכשירים אחרים הוא העמידות: לפי מוטורולה, ה-Defy מסוגל לשרוד נפילות רבות, שריטות, חול ואפילו מים, עד כדי צלילה של ממש. בדקנו האם הוא עומד בהבטחות.
אופס, נפל
לא נשאיר אתכם במתח: ה-Defy לא שרד עד הסוף את מסע המכשולים הקטן שלנו. לזכותו ייאמר שכמעט כל מכשיר אחר היה יוצא מכלל שימוש הרבה לפניו.
הבדיקה הראשונה שביצענו כללה מים, והרבה. ה-Defy צלח אותה בלי למצמץ. המכשיר אטום היטב, וחריצי ה-USB והמיקרופון שלו לא נותנים לטיפות להיכנס. שטיפה הגונה בברז ביתי לא הזיזה למכשיר, ואפילו לא טבילה קטנה באסלה. כאשר הסרנו את המכסה ראינו שמעט מים הצליחו לחדור פנימה, אבל לא מספיק כדי לגרום ל-Defy להפסיק לתפקד. עם חול המצב היה אפילו טוב יותר, לשמחת החיילים והמטיילים שיקחו אותו למדבר.
ועכשיו לשריטות. ה-Defy עמד היטב בציפורניים חדות במיוחד, ואפילו שרד ניסיון לחריטה עם סיכת ביטחון. היכולות האלה מתאפשרות הודות לזכוכית המסך, מסוג Gorilla Glass, שמצליחה להצדיק את שמה. מכשירים אחרים עם Gorilla Glass הם ה-N8 של נוקיה, ה-Galaxy S של סמסונג וה-HD2 ו-HD7 מבית HTC.
האכזבה הגיעה עם מבחן הנפילות הקטן. בעוד שה-Defy לא התרגש משלל הנחיתות על גבו המרופד, נפילה אחת על הצד עם החמאה - הלא הוא המסך - גמרה את העסק. המכשיר עצמו דווקא עבד היטב, אבל המסך לא הציג כלום, רק חושך וסדקים. בניית מסגרת קשיחה ובולטת החוצה ייתה יכולה לעשות חסד עם המכשיר החזק הזה, ובינתיים נמליץ על קניית כיסוי למכשיר להגנה מיטבית.
לא רק למשתתפי "הישרדות"
למרבה המזל התנסינו במכשיר למשך מספר ימים עוד לפני הבדיקה הקטלנית. המסקנה: עמיד או לא עמיד, מדובר במכשיר טוב. הוא זול, קטן וזריז. גרסת האנדרואיד קצת מאכזבת: המכשיר המקורי יצא בעולם עם 2.2 (Froyo המוצלחת), ובארץ אנחנו נאלצים להסתפק ב-2.1 בלבד, משום מה.
התוצאה היא מכשיר קצת יותר איטי מ-Samsung Ace, למשל, אף ששניהם מתבססים על מעבד במהירות 800 מגה-הרץ. הפערים באים לידי ביטוי בעיקר כשמשתמשים במכשירים לגלישה. חסרונות נוספים ב-2.1 הם תמיכה בפחות אפליקציות חדשות של גוגל והעובדה שאי אפשר להציג תכני פלאש בדפדפן.
סביר להניח שהמשתמש הממוצע לא יתרגש במיוחד מהחסרונות האלה, במיוחד אם מה שמשך אותו אל המכשיר מלכתחילה הוא המחיר האטרקטיבי והעמידות - יתרונות שכרגע אין לרבים ממכשירי האנדרואיד בשוק. ה-Sony Ericsson X8, למשל, מגיע גם הוא עם אנדרואיד 2.1, אך הוא איטי מה-Defy בהרבה.
פיצ'רים שונים שקיימים ב-Froyo מופיעים ב-Defy בזכות מוטורולה עצמה: בין היתר ניתן לסנכרן שירים וקבצים אחרים מול המחשב, ולהפוך את ה-Defy למודם סלולרי (דרך אפליקציות ותוכנות רשמיות). שאר הפיצ'רים אמנם אינם מרשימים כמו אלה הקיימים במכשירי LG, HTC, סמסונג ואחרים, אבל הם בהחלט מוסיפים. פרט למקלדת המובנית, אנחנו ממליצים לצייד את ה-Defy ב-Launcher חביב מהאנדרואיד מרקט, שישפר את הביצועים ויהפוך את המכשיר ליעיל יותר.
ולבסוף, גם המצלמה של ה-Defy מוצלחת. בדומה לשאר האנדרואידים בשוק, היא מגיעה עם מקש פיזי ייעודי במכשיר ועם יישום המאפשר שיתוף מהיר וטיפול בתמונה עד הפיקסל האחרון.
סיכום
יש זולים ממנו, מתקדמים ממנו ואפילו עמידים ממנו, אבל ה-Defy של מוטורולה הותיר עלינו רושם חיובי מאוד. מדובר במכשיר שמספק הרבה תמורת המחיר, ועם שורה ארוכה של יתרונות שמבטלת את חסרונותיו. ה-Defy מצליח להתבלט בקהל הסמארטפונים הרועש, ומבחינת מי שמחפש מכשיר עמיד במיוחד או סתם אנדרואיד טוב - נראה שמדובר בקניה חכמה.
ביקורות נוספות:
Samsung Wave II: טלפון חכם, אבל גם פשוט
נינטנדו 3DS: יופי של קונסולה, חוץ מהתלת-ממד