"בשנת 2020 יהיו בעולם כ-1,000 עננים ציבוריים"
רמי נחום, מנכ"ל טריפל סי, מאמין כי העננים הציבורים ישרתו בעתיד עשרות אלפי חברות בכל העולם. על פי הערכות מריל לינץ', שוק הענן יגלגל 160 מיליארד דולר כבר השנה
"המעבר לענן הוא בלתי נמנע וכיום יותר חברות מבינות זאת. חברות שעוברות לשירותי ענן מרוויחות גמישות עסקית, המתבטאת בכל התחומים", כך רמי נחום, מנכ"ל חברת טריפל סי מיחשוב ענן.
מיחשוב ענן זוכה בזמן האחרון למודעות הולכת וגוברת, ומחקרים בתחום מציגים פוטנציאל צמיחה
נחום מצטרף גם הוא להערכות המומחים, אשר סוברים כי בשנת 2020 יהיו בעולם כ-1,000 עננים ציבוריים, שישרתו עשרות אלפי חברות בכל העולם. בשנה שעברה השיקה טריפל סי את הענן הציבורי הראשון בארץ ולאחרונה החלה להיערך לפריצה בתחום. "זו הסיבה העיקרית לכך שהחברה ממשיכה להשקיע רבות בפיתוח הענן והרחבתו", אומר נחום. "היעד שלנו להפוך אותו לענן המוביל, מבין עננים בודדים שיקומו בישראל".
הענן הציבורי של טריפל סי מאפשר להזמין שירותי מחשוב, באמצעות האינטרנט, באופן אוטומטי ומאפשר גישה נוחה יותר למידע, מכל מקום – גם דרך התקנים ניידים, כמו סמארטפונים. לקוחות החברה יכולים ליהנות מפתרונות לניהול מלא של המשרד (הנהלת חשבונות, ניהול קשרי לקוחות וניהול מלאי), ניהול שרתים פיזיים ווירטואליים באותו ממשק, הקצאת שרתים לפי צורך, ספריית אחסון פרטית, תיבות דואר ועוד שירותים רבים אחרים. מודל התשלום שמציעה טריפל סי בשירותי הענן הינו מודל תשלום לפי שימוש. לקוחות החברה נהנים מאוטונומיה מוחלטת לרכוש, לנהל, להגדיל, להקטין, או להתנתק מהשירות ברגע שיחפצו בכך, ללא תלות בספק וללא קנסות יציאה.
נחום העלה את רעיון הענן עוד לפני 10 שנים. לשם כך פנה ליועץ אסטרטגי, שהכין בעבורו תוכנית עסקית מפורטת, אותה הוא מיישם היום. הענן אותו הקימה החברה מבוסס על דטה סנטר ענק שהוקדם בשנה שעברה ושהושקעו בו מעל 240 מיליון שקל. העובדה שהלקוח חופשי להתנתק מהשירות בכל רגע נתון באם אין לו צורך בשירות או שמצא שירות מקביל שהוא מעדיף, מחייבת את טריפל סי לשמור מקצוענות וחדשנות מתמדת", אומר נחום. "המגוון הרחב של שירותי המיחשוב, הגמישות העסקית, והאוטונומיה של הלקוח בנוגע לצריכה, התפעול והתנתקות מאפשרות גם חסכון ניכר בהשוואה למודל הקלאסי של רכש תשתיות מקומי".