גרטנר: כל חברות התוכנה יצטרפו לקרב על פלטפורמה כשירות (PaaS)
האנליסטים צופים כי עד 2015, מרבית הארגונים כבר יריצו תוכנות עסקיות חיוניות בתוך הענן, וישתמשו בטכנולוגיות או שירותי PaaS באופן ישיר או עקיף
"עד סוף 2011,
גרטנר מגדירה PaaS כארכיטקטורת ענן, המכילה את כל שירותי תשתית היישומים, הידועה גם כתוכנת ביניים (middleware). מדובר בשכבת הביניים של מצבור התוכנות בענן, אשר מתווכת בין תשתית המערכת (רשתות, מערכות הפעלה, וירטואליזציה ואחסון) לבין יישומי התוכנה. שירותי התוכנה, המהווים חלק משירות PaaS מקיף, כוללים בין היתר כלי פיתוח יישומים, מערכות ניהול מסדי נתונים, מתווכי אינטגרציה, פורטלים, ניהול תהליכים עסקיים – המוצעים כולם כשירות.
למרות שפתרונות ה-PaaS המוצעים היום כבר ממלאים צרכים ייעודים שונים, גרטנר צופה שבמהלך שלוש השנים הקרובות, מגוון פתרונות PaaS שמתמחים בתחומי נישה יתמזגו למספר חבילות שירותי תשתיות יישומים מקיפות (סוויטות) , ובהמשך יצוצו גם פתרונות PaaS מקצה לקצה.
בגרטנר לא צופים שבחמש השנים הקרובות, יוביל אימוץ ה-PaaS במרבית הארגונים הבינוניים והקטנים למעבר מלא לעבודה במודל מחשוב ענן. במקום זאת, נראה כי ה-PaaS יהווה מעין הרחבה של השימוש בתשתיות יישומים תוך ארגוניות למודלים של מחשוב היברידי, במקומות בהם תשתיות יישומים תוך ארגוניות ו-PaaS מתקיימים, פועלים ומשתלבים יחדיו.
על פי גרטנר, במהלך חמש השנים הקרובות, יחווה תחום תשתיות היישומים בענן צמיחה חזקה, שתבוסס על חדשנות עסקית וטכנית. ספקיות גדולות יצמחו באמצעות פיתוח, שיתופי פעולה ורכישות, בעוד ספקיות קטנות יצמחו באמצעות שיתופי פעולה והתמחות בתחומים מסויימים. המשתמשים יעברו לעבוד יותר ויותר במודל מחשוב ענן ככל שפתרונות התוכנה כשירות (SaaS) ושירותי הפלטפורמה המתקדמים (PaaS) יגיעו לרמות מקובלות של בשלות ויציעו מודל עסקי וטכנולוגי חדשני שיכלול תכונות חיוניות.
האנליסטים צופים כי עד 2015, מרבית הארגונים כבר יריצו תוכנות עסקיות חיוניות בתוך הענן, וישתמשו בטכנולוגיות או שירותי PaaS באופן ישיר או עקיף. מרביתם של ארגונים אלה יחזיקו בסביבה היברידית, בה ניתן יהיה לשלב שירותים פנימיים או חיצוניים.