אחרי ארה"ב: המחירים על דגמי האייפד 1 יורדים גם בישראל
בעקבות השקת האייפד 2 iDigital הודיעה כי תחתוך את מחירי הדור הקודם של הטאבלט בעד 21%. למרות זאת, בדיקה קצרה מעלה שנמשיך לשלם על המכשירים יותר מאשר האמריקאים
במאמץ לנקות את המלאי לקראת הגעת אייפד 2 לישראל הכריזה היום (ב') iDigital על הוזלה של בין 11% ל-21% במחירי הדגמים של הדור הראשון. ביבואנית אומרים שהם יחלו לשווק את האייפד 2 בתחילת אפריל, לאחר קבלת כל האישורים הנדרשים לכך.
לדברי iDigital, מחירי חלק מהדגמים נמוכים כעת מהמחיר בארה"ב. אלא שהנתונים שמציגה היבואנית מתייחסים, ככל הנראה, למחירים שהיו נהוגים מעבר לים לפני שאפל הודיעה על הוזלת מכשירי האייפד 1 ב-100 דולר. לאחר הוזלה זו, מחירי האייפד בארץ עדיין גבוהים במאות שקלים מאשר בארה"ב.
בהודעה לעיתונות ששלחה הבוקר פרסמה איידיגיטל את המחירים החדשים של דגמי הדור הראשון של אייפד. המכשיר הזול ביותר, דגם WiFi בלבד עם נפח אחסון של 16 ג"ב עולה כעת 1,999 שקל, לעומת 2,249 שקל (הוזלה של 11%). דגם WiFi עם 64 ג"ב הוזל ב-480 שקל ומחירו כעת 2,699 שקל (15% הוזלה).
דגמי האייפד התומכים באינטרנט סלולרי בקישוריות 3G הוזלו ב-21%, והדגם היקר ביותר (64 ג"ב אחסון) עולה כעת 2,999 שקל (במקום 3,777 שקל). "הורדנו את מחירי האייפד במאות שקלים למחירים דומים, ובחלקם אף נמוכים, ממחירי אפל בארה"ב", אמר בהודעה מנכ"ל iDigital, ערן תור.
היבואנית: מכרנו יותר מ-30 אלף אייפדים
ואולם, בדיקה פשוטה מגלה שהדברים היו נכונים ביחס למחירי הטאבלט עד השקת אייפד 2 בשבוע שעבר, אז עמד מחירו של הדגם הזול ביותר על 499 דולר. בתוספת מע"מ לפי שיעורו בעיר ניו-יורק (שנבחרה בהיותה יעד נסיעה פופולרי לישראלים), העומד על 8.875%, ובהמרה לשקלים - הגיע מחירו לכ-1,965 שקל. בדומה, מחיר הדגם היקר ביותר עמד בארה"ב על 3,265 שקל. ואכן, לפי מחירים אלו נראה שהאייפד בישראל זול כעת יותר מבארה"ב.
אלא שלאחר השקת אייפד 2 הוזילה אפל את מחירי הדגמים של הדור הראשון ב-100 דולר כל אחד - כפי שניתן לראות בחנות המקוונת של החברה. לפיכך, מחיר הדגם הזול ביותר עומד כעת על 399 דולר, ובתוספת מע"מ ואחרי המרה לשקלים עומד מחירו על 1,572 שקל - 427 שקל פחות ממחירו החדש בישראל. מחיר דגם 64 ג"ב עם WiFi בלבד עומד על 2,359 שקל, הפרש של 343 שקל לרעת המחיר המקומי. הדגם היקר ביותר עולה בארה"ב 2,871 שקל - הפרש של 128 שקל.
עם זאת, מחירי האייפד בישראל עדיין נחשבים לנמוכים יחסית למחירים המקובלים באירופה. זה ודאי היה גורם שעזר ל-iDigital למכור למעלה מ-30 אלף מכשירי אייפד. בראיון ל"כלכליסט" בראשית ינואר אמר ערן תור כי היקף המכירות גבוה פי 2 מהתחזיות שלהם.
יום לאחר שג'ובס הציג את האייפד 2, אפל כבר הודיעה על ההוזלה של המכשירים מהדור הראשון שעוד נמצאים במחסניה. בארה"ב נחתכו מחירי כל הדגמים במאה דולר, וכעת ניתן לרכוש שם אייפד בסיסי ב-399 דולר בלבד. בדומה לחברות אחרות, אפל נוהגת ללחוץ על משתמשיה לשדרג מוצרים ישנים: בין היתר הודיעה החברה כי הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה שלה, iOS 4.3, לא תהיה זמינה למחזיקי אייפון 3G.
ערן תור: "המחירים אצלנו יותר אטרקטיבייים מאשר ב-HP, לנובו או סמסונג"
בעקבות הפרסום אמר תור בשיחה עם "כלכליסט" כי מחירי המוצרים ב-iDigital הינם "המחירים האטראקטיביים ביותר אי-פעם של מוצרי אלקטרוניקה". "אנחנו לא לוקחים פרימיום, כמו HP או לנובו. תסתכל על הסמסונג גלקסי טאב, תבחר מה שאתה רוצה", הוא הוסיף. "לא יכול להיות יבוא מקביל בשוק הישראלי במחירים האלו".
לגבי מחירי האייפד החדשים ציין תור שבארבעה מתוך ששת הדגמים שיעורי ההוזלה של iDigital גבוהים משיעורי ההוזלה בארה"ב. "בדגם 64 ג'יגה-בייט עם אינטרנט סלולרי, אפל בארה"ב הורידה 12%, אנחנו 21%; בדגם 32 ג"ב עם אינטרט סלולרי הם הורידו 14%, אנחנו 21%; בדגם 16 ג"ב עם אינטרנט סלולרי הם הורידו 16%, אנחנו 21%; בדגם 64 ג"ב עם WiFi בלבד הם הורידו 14%, אנחנו 15%".
תור הוסיף: "במכשירים אלו, במחירים לפני מע"מ, אנחנו זולים. לפני מע"מ, במדינת ישראל היום האייפדים זולים יותר. כשמוסיפים מע"מ, לפי חוקי מדינת ישראל 16% ובארה"ב תלוי במדינה, הדברים משתנים. אני לא קובע את המיסוי והמכס במדינת ישראל".
"אנחנו חושבים שהמחירים האלו הם סופר סופר אטרקטיביים, ולמעשה האטרקטיביים ביותר אי-פעם של מוצרי אפל בישראל. תמיד אפשר להגיד שהמע"מ בישראל הוא 16% ובניו-יורק שמונה ושליש, ואז הדברים יכולים להשתנות ב-50 שקל לפה, 50 שקל שם. זה גם לא מדויק - כי המשלוח של המוצרים והמכס משנים את זה. בשביל צרכנים ישראלים, עם שירות מקומי ועם אחריות מקומית, המחיר היום בישראל הוא מעולה".