ה-Xoom של מוטורולה מגיע לחנויות: למה הוא כל כך יקר?
טאבלט האנדרואיד המתקדם יוצא בארה"ב: המבקרים התלהבו מהביצועים שהוא מציג - אך מחו על המחיר הגבוה ועל מיעוט האפליקציות
חנויות ורייזון ברחבי ארה"ב החלו אמש (ד') למכור את הטאבלט החדש של מוטורולה, ה-Xoom. הטאבלט זכה לביקורות ראשוניות חיוביות על ביצועיו - אך המבקרים תקפו את מחירו הגבוה ואת היצע האפליקציות הנמוך שלו. לא ידוע מתי יימכר המכשיר מחוץ לארה"ב.
ה-Xoom הוא הטאבלט הראשון
פרשנים נטו להתייחס ל-Xoom בחיוב. רוברט סקובל, שהגדיר את הגאדג'ט המתחרה של אפל, האייפד, כ"מכשיר ששינה את חיי יותר מכל מכשיר אחר בשנה האחרונה", הצהיר כי הוא "מאוהב" ב-Xoom.
לדבריו, Honeycomb עובדת טוב יותר מאשר מערכת ההפעלה של אפל, iOS, ומערכת קבלת ההודעות של ה-Xoom טובה משמעותית מזו של אפל. הוא הוסיף כי האפליקציות של גוגל - ג'ימייל, לוח השנה ועוד - עובדות הרבה יותר טוב על ה-Xoom מאשר באייפד, דבר סביר בהתחשב בכך שגוגל אחראית למערכת ההפעלה אנדרואיד. לפי סקובל, חיי הסוללה של ה-Xoom טובים כאלה של האייפד.
המבקר וולט מוסברג דווקא נתקל בבעיות הנוגעות לחיי הסוללה: לדבריו, אף שמוטורולה הבטיחה עבודה רצופה של עשר שעות, המכשיר כבה אחרי שבע שעות וחצי. מבחינת חומרה ותוכנה, ה-Xoom הוא להערכתו מתחרה ראוי לאייפד - מסקנה שאיתה הסכים גם ג'ון ביגס מטק-קראנץ'. לדברי ביגס המכשיר מומלץ לצרכן הפרטי - אך לא ללקוחות עסקיים.
עם זאת, קיימת הסכמה כללית בקרב המבקרים כי מחירו של המכשיר גבוה מאוד - ביגס הגדיר אותו כ"מטורף" - ושמבחר האפליקציות למכשיר מצומצם במיוחד. לאייפד יש כ-30 אלף אפליקציות, ציין סקובל, בעוד של-Xoom יש רק כמה עשרות.
מוטורולה מתכוונת, מטבע הדברים, למשוך מפתחים למכשיר ולהוציא יישומים בעצמה, אך הדבר ידרוש זמן. ה-Xoom צפוי להשתפר גם בתחום נוסף: כיום, בדומה לאייפד, הוא אינו תומך בסרטוני פלאש, אך אדובי הבהירה כי מצב זה ישתנה בשבועות הקרובים.