בדיקת "כלכליסט": Optimus One - מחזיר את LG לעניינים
מכשיר האנדרואיד הראשון של היצרנית הדרום-קוריאנית מפתיע לטובה בזכות מראה מסוגנן וממשק משופר. בדקנו אותו לרגל הגעתו לישראל - וגילינו סמארטפון שנותן תמורה טובה למחיר
למי שמתגורר בישראל קל לשכוח ש-LG היא יצרנית הסלולר השלישית בגודלה בעולם מבחינת היקף המכירות. אחרי הכל, רק מכשירים מעטים של החברה הגיעו לארץ בשנים האחרונות. שינוי מסוים הגיע ב-2009, כאשר פעילות חטיבת הסלולר של LG עברה בעלות בארץ - ממיני ליין לברימאג. וכך ברימאג, שהייתה אחראית עד אז על ייבוא של מוצרים "לבנים" בלבד - ממכונות כביסה ועד תנורים - הקימה בעקבות הרכישה חברת בת בשם "ברימאג תקשורת".
אמנם מאז תחילת פעילותה של "ברימאג תקשורת" טרם היינו עדים לעלייה משמעותית בהפצת מכשירי LG בארץ, אבל ללא ספק מדובר בשיפור. ה-LG פופקורן וה-LG Cooke, שני מכשירים פשוטים שהושקו ב-2010, החזירו את החברה לתודעה בישראל.
אבל המכשירים המשמעותיים באמת של LG יגיעו רק השנה: סמארטפוני האנדרואיד מסדרת ה-Optimus. המכשיר שפותח את הסדרה הוא ה-Optimus One, שהושק בעולם בנובמבר ומכר מאז למעלה מ-2 מיליון יחידות - נתון שהופך אותו לאחד מהמכשירים המצליחים ביותר של LG. לפי "ברימאג תקשורת", המכשירים הבאים, בהם גם ה-Optimus 3D המסקרן, צפויים להגיע באמצע השנה לארץ.
ה-LG Optimus One זמין כיום ברשת אורנג' במחיר נמוך יחסית - 2,088 שקל (58 למשך 36 חודשים). בחודש הבא האופטימוס יושק גם בפלאפון.
אנדרואיד במיטבו
מבחינת חומרה, האופטימוס הוא בעל מפרט סטנדרטי יחסית: מסך 3.2 אינץ', 512 מגה-בייט RAM ומעבד של 600 מגה-הרץ. לא בדיוק נתונים שצפויים להפיל אנשים מהכיסא. עם זאת, המכשיר עובד היטב ולא נתקלנו בשום בעיות של איטיות, גמגומים או תקיעות.
הסיבה לכך היא ככל הנראה גרסת האנדרואיד שבה משתמש המכשיר, Froyo (הקרויה גם 2.2). האופטימוס הוא הסמארטפון השני (אחרי הגלקסי S של סמסונג) שמגיע לישראל באופן רשמי ומריץ Froyo, והגרסה הזו עושה לו רק טוב. ממסך הבית, דרך הגלישה וכלה בהרצת אפליקציות - המכשיר עובד חלק.
תכונות אחרות, כמו חיפוש קולי (לא זמין בעברית אך קיים באנגלית, רוסית ושפות אחרות) ופקודת קוליות דווקא קיימות במכשיר, בניגוד לסמארטפוני אנדרואיד לא מעטים שבמהלך גיורם הוסרו יכולות אלה. במילים אחרות, אפשר לחייג לאיש קשר אם אומרים "Call Moshe Cohen", לשלוט על הפלייליסט ואפילו לכתוב הודעות ללא מקלדת. Froyo גם מאפשר הורדה של מגוון אפליקציות מתקדמות של גוגל ואחרים, הפיכת המכשיר לראוטר סלולרי שאליו ניתן להתחבר ב-WiFi (עד חמישה מכשירים במקביל) ועוד שלל אפשרויות מוצלחות.
האופטימוס נוח מאוד לשימוש, בעיקר בזכות ה-Optimus UI - ממשק ה"מתלבש" על אנדרואיד (בדומה ל-Sense של HTC, למשל) ומכיל מספר פיצ'רים חביבים שהרשימו אותנו לטובה. העיקרי שבהם הוא ה-Launcher, שאמנם אינו מתקדם כמו ה-Launcher Pro, למשל, אך פועל היטב, ומכיל מקום לארבעה קיצורי דרך ליישומים. גרירה של אייקון אל המקום המתאים ב-Launcher תחליף את הקיצור הקיים.
בנוסף, ניתן להתאים אישית את "מגירת האפליקציות" על ידי חלוקה לקטגוריות, הזזת פריטים וביצוע Uninstall בלחיצה. החלוקה ניתנת לביצוע באופן ידני, בנוסף לקטגוריית Downloads, שאליה מועברות אוטומטית אפליקציות שהורדו דרך המרקט. את שתי הפעולות ניתן לבצע בלחיצה על מקש ההגדרות באנדרואיד לאחר פתיחת המגירה.
פיצ'רים שימושיים נוספים הם האפשרות לבצע בחירה מרובה של אנשי קשר ולשלוח הודעת SMS או מייל לקבוצה בקלות, וכן להוסיף קיצור דרך לאיש קשר למסך הבית, מה שמקל על חיוג מהיר, למשל. כמו כן קיים וידג'ט מיוחד המופיע באזור ה-Notifications, המאפשר לבצע השתקה, לכבות WiFi ,GPS ועוד.
תמורה טובה למחיר
לא מתאים לצלמים, מצוין לכל השאר
לבד מהיותו סמארטפון, ה-LG Optimus הוא גם טלפון לא רע בכלל. איכות השיחה טובה, הוא נוח מאוד לאחיזה, המקשים הפיזיים שלו מגיבים היטב וכל התצורה של המכשיר - שחלקו האחורי מכוסה בגומי קשיח - לא נופלת מזו של מכשירי HTC. מצלמת ה-3 מגה-פיקסל היא אולי החיסרון הגדול ביותר של המכשיר: היא מוציאה תמונות טובות וכוללת אוטו-פוקוס, אבל אין בה פלאש. צלמים חובבים עלולים להתאכזב.
ה-LG Optimus One הוא בהחלט דרך טובה להזניק את LG אל עבר התחלה חדשה. הוא לא צפוי לאיים על האייפון או על מכשירי האנדרואיד המתקדמים, אבל במחיר שבו הוא נמכר - אין לו במה להתבייש. גם אם בארץ הוא לא יתקרב להצלחה שלה זכה בעולם, האופטימוס יוכל להגיע רחוק.
כתבות נוספות:
ה-X8 של סוני אריקסון: אנדרואיד עם תוספות
נוקיה N8 - נוקיה עולה כיתה, סימביאן נשארת מאחור