נוקיה תשתף פעולה עם מיקרוסופט: תאמץ את וינדוז פון
שינוי כיוון בחברת הסלולר הפינית, בניסיון לבלום את ההידרדרות בנתח השוק שלה: חנויות האפליקציות של שתי החברות ישולבו, ומנוע החיפוש בינג ייכלל בסמארטפונים העתידיים שלהן. אלופ ובאלמר: "הצדדים החזקים שלנו משלימים זה את זה". מניות נוקיה באירופה ירדו בחדות לאחר ההודעה
במסגרת שיתוף הפעולה, החברה הפינית גם תאמץ את בינג של מיקרוסופט כמנוע החיפוש בסמארטפונים שלה. חנות האפליקציות של נוקיה, ה-Ovi Store, תשתלב בחנות המקבילה של וינדוז פון.
בכך זונחת נוקיה למעשה את התוכנית שלפיה מיגו, מערכת ההפעלה שפיתחה בשיתוף עם אינטל, תהיה מערכת ההפעלה העיקרית שלה - אך הודיעה כי היא מתכוונת להוציא השנה מוצר המבוסס על מערכת הקוד הפתוח. שלשום דווח כי נוקיה אף הפסיקה את פיתוח ה-N9, המכשיר הראשון שאמור היה להתבסס על מערכת ההפעלה.
מיגו עמדה במרכז סוגיה נוספת שבה עסק מנכ"ל נוקיה, סטיבן אלופ, בהודעתו המשותפת עם מקבילו במיקרוסופט, סטיב באלמר. אחרי שבימים האחרונים דווח על גל פיטורים אפשרי בצמרת חברת הסלולר, הודיע אלופ כי הבכיר היחיד שיעזוב לפי שעה הוא אלברטו טורס, שהיה אחראי על פרויקט מיגו.
"2011 ו-2012 יהיו שנות השינוי"
"נוקיה תמשיך להתמשוך בפיתוח חומרה ותמיכה בשפות שונות, ותעזור להביא את וינדוז פון לנקודות מכירה רבות, וכן לפלחי שוק ומקומות שונים", נאמר בהודעה המשותפת. "הצדדים החזקים שלנו משלימים זה את זה".
אנליסטים אכן העריכו כי שיתוף הפעולה עשוי להועיל לשתי החברות: נוקיה התקשתה עד כה בחדירה לשוק בארצות הברית ובקנדה; מיקרוסופט, למרות ביקורות ששיבחו את וינדוז פון 7, הגרסה הנוכחית של מערכת ההפעלה - לא הצליחה להשיג אחיזה משמעותית בשוק הסמארטפונים.
מערכת ההפעלה הוותיקה של נוקיה, סימביאן, עדיין לא יוצאת לחלוטין מהתמונה בשלב זה: לפי החברה, היא מתכוונת למכור לחנויות עוד 150 מיליון מכשירים המבוססים עליה, נוסף על כ-200 מיליון מכשירי סימביאן שבהם נעשה שימוש כיום, לפי ההערכות.
ההודעה של אלופ ובאלמר לא עסקה באפשרות שעלתה בימים האחרונים, שלפיה יעבור מטה נוקיה לארצות הברית, אך לאחר מכן הבהיר אלופ כי "פינלנד תישאר הבית שלנו". עם זאת, יחול שינוי מסוים במבנה הארגוני של החברה: חטיבה חדשה תתמוך במיגו ובמכשירי סימביאן המתקדמים יותר. החברה העריכה כי "2011 ו-2012 יהיו שנות השינוי, שבהם נבנה מערכת מנצחת יחד עם מיקרוסופט".
בימים האחרונים השמיע אלופ, לשעבר בכיר במיקרוסופט, ביקורת רבה על התנהלות נוקיה: במזכר שזכה לפרסום רב הוא אף השווה את מצבה של החברה לזה של אדם העומד על אסדת קידוח בוערת, ואין לו ברירה אלא לקפוץ למים הקפואים. הדברים נאמרו על רקע היחלשות נוקיה בשוק הסמארטפונים מול האייפון וסמארטפוני האנדרואיד, ובשוק הטלפונים הפשוטים מול החברות הסיניות.