$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי: גוגל רוצים לסנן תוכן? נראה אותם נגד AOL

מנכ"ל AOL דורש מעובדיו להציף את הרשת במידע, הם לא מרוצים - וגם הגולשים צריכים לדאוג. וגם: סיפורו העצוב של הצלם שהתלונן לפליקר על העתקה, וגילה לתדהמתו שהשירות מחק את אלפי התמונות שהעלה

יוסי גורביץ 13:2602.02.11

עוד תוכן! עוד תוכן!

 

בעוד גוגל מנסה להתמודד עם מגיפת חוות התוכן ולשפצר את מנוע החיפוש שלה, כך שיוכל להבדיל בין תוכן אמיתי למסחטות קישורים, קם לה לשטן טים ארמסטרונג, מנכ"ל AOL. החברה הזומבית הנ"ל נהפכה בשנה האחרונה לחוות תוכן אחת גדולה, שמטרתה לכתוב מידע לא כי יש בו ערך כלשהו, אלא משום שהבדיקות של החברה העלו שיש לו דרישה.

 

אז ארמסטרונג הניף את השוט על עובדיו ועכשיו הוא דורש מהם מכסות לא סבירות. הוא רוצה שכל אייטם של AOL יעלה את החשיפה שלו מ-1,500 ל-7,000 צופים(!), נפח הכתיבה של מאמרי המערכת אמור לעלות מ-33 אלף אייטמים בחודש ל-55 אלף עד אפריל, ונפח אייטמי הווידיאו של יאהו אמור לעלות מ-4% ל-70%(!!!!1!!). כמות הסיפורים שמותאמים למנועי חיפוש צריכה להגיע, שימו לב, ל-95%.

 

כפי שאפשר לנחש, העובדים של ארמסטרונג, שנדרשים לבנות ערי מסכנות בחומר ובלבנים, מאוד לא מרוצים מהמכסות החדשות, והם מתחילים להתלונן. הגולשים צריכים להיות לא פחות מודאגים מהם, כי AOL מתכוונת להציף את הרשת בתוכן שאף אחד לא באמת צריך. גוגל, אולי תקני אותם ותבצעי בהם המתת חסד? זה לא צריך לעלות יותר מדי, וזה ימנע הצפה של תוצאות החיפוש שלך.

 

עמוד הבית החדש של AOL. ההצפה בדרך? עמוד הבית החדש של AOL. ההצפה בדרך? צילום מסך: AOL.com

 

סין מטילה על ההורים למנוע "התמכרות לרשת"

 

בסין ממשיכים השלטונות להיאבק ב"בעיית ההתמכרות לרשת", שלא ברור אם היא אכן קיימת או שהיא פרי דמיונו של המשטר. כבר דיווחנו על מחנות חינוך מחדש ל"מכורי רשת" בסין, שמטרתם לרפא את הצעירים על ידי עבודה קשה ועינויים במחנה צבאי-למחצה, ושגבו עד כה את חייהם של שני נערים בני 16 לפחות, שנרצחו על ידי ה"מחנכים" שלהם.

 

המשטר הוציא מסמך שמסביר כיצד יש לטפל בנושא: על הילדים נאסר לשהות מול משחקי מחשב יותר מאשר שעתיים בשבוע, ונאסר עליהם להוציא יותר מדולר וחצי בשבוע על שירותים המוצעים בתוך המשחקים. ההורים הם אלה שנדרשים לאכוף את התקנות.

 

מרבים לצטט את האמירה הידועה של מרקס על הדת כ"אופיום להמונים", ושוכחים שהוא דווקא דיבר על כך בחיוב, כמשהו שמסיח את דעתם של בני המעמדות שנפגעו מהמהפכה התעשייתית הנוראה ממצבם חסר התקווה. נראה שהמפלגה החליטה שבגן העדן הסוציאליסטי שלה לא יהיה שום אופיום, ודאי לא להמונים. מאחר שהיא לא יכולה לשתול סוכן חשאי בכל משפחה, היא מנסה להשתמש בהורים לשם כך.

 

ההורים, ייאמר לזכותם, דווקא מתנגדים. הם אומרים שהצווים החדשים רק יגבירו את המתח בתוך המשפחה, שהם בלתי ניתנים לאכיפה, ושלכל היותר הם יגבירו את מרדנותם של הילדים. לפחות למישהו יש שכל.

 

ואם כבר דיברנו על ילדים ומשחקי מחשב... 

 

הדרך ללב של בתך עוברת במחשב

 

חוקרים שבחנו את התפקיד שממלאים הורים במשחקי מחשב וקונסולות, מצאו על הדרך כמה הבדלים מגדריים צפויים למדי בין ילדים וילדות בשימוש במשחקים. ילדים נטו יותר למשחקים אלימים או פעילים: Call of Duty, Halo ו-Wii Sport. ילדות נטו יותר למשחקי מוזיקה, אם כי גם הן חיבבו את ה-Wii Sport.

 

אבל המחקר, שבחן 287 משפחות עם מתבגרים בני 16-11, מצא גם תופעה מעניינת במיוחד: כאשר ילדים שיחקו יחד עם אחד מהוריהם, לא היתה לכך כל השפעה על התנהגותם של הילדים. אבל כאשר ילדות עשו כן, הדבר שיפר משמעותית (עלייה של עד 20%) את התנהגותן, את הקשר עם משפחתן, ואת בריאותן הנפשית.

 

החוקרים לא סגורים על הסיבה לכך, וכיול להיות שההבדל הוא בכל זאת סוג המשחק ולא נוכחותו של ההורה, אבל הם מעלים את ההשערה שההפרשים נובעים מהבדל מגדרי מובהק: נערים נוטים לשחק עם חבריהם, בעוד שנערות נוטות לשחק לבדן.

 

משחק ב-Wii. מקרב לבבות? משחק ב-Wii. מקרב לבבות? צילום מסך: Wii Fit

 

אופס, מחקנו לך את כל התמונות

 

כאילו שלפליקר, שירות התמונות הפופולרי של יאהו, היו חסרות צרות. עכשיו הוא מתמודד לא רק עם שמועות על סגירה אפשרית בגלל התחרות מצד פייסבוק – אלא גם עם סיפור שנע בין קפקאי לגרוטסקי.

 

בארץ רחוקה רחוקה בשם שוויץ חי לו משתמש פליקר בשם מירקו וילהלם. ולאיש היו כרמים וגפנים, שדות ומטעים, וחשבון פליקר בן 4,000 תמונות. ולא סתם תמונות, אלא כאלו שהוערכו ברחבי הרשת כולה, ואתרים ובלוגרים קישרו אליהן ללא הרף, וירחב ליבו של וילהלם.

 

אלא שיום אחד הוא גילה שמשתמש פליקר אחר מעתיק את התמונות שלו. הוא התלונן בפני יאהו, ושכח מהעניין. עד שניסה, כמה ימים לאחר מכן, להכנס לחשבון שלו – וגילה שהוא מתבקש ליצור חשבון אחר. חשד נורא עלה בליבו, והוא בדק אותו מול פליקר – ואכן, נציג החברה התנצל בשפל רוח והודה שהחברה מחקה בטעות את החשבון של וילהלם, לא את החשבון הנכלולי.

 

החברה הציעה לו מנוי חינם לארבע שנים כפיצוי – בשווי של כמאה דולר. שזה, איך לומר, לא יחזיר עבודה של חמש שנים וארכוב של 4,000 תמונות. מה גם שלווילהלם כבר היה מנוי לחינם לשנה אחת בשל השתתפותו באירועים של פליקר. וילהלם הזועם רומז שהוא שוקל את המשך צעדיו מול פליקר.

 

אל תהפכו לחלק מהסטטיסטיקה – גבו את המידע שלכם בפליקר, או בכל שירות תמונות אחר, ועכשיו. פליקר עצמו לא מאפשר זאת, אבל פתרון שימושי אפשר למצוא כאן.

 

ברכות, זה סוף החשבון שלך! ברכות, זה סוף החשבון שלך! צילום מסך: flickr.com

 

קצרצרים

 

סמסונג הכריזה לאחרונה בגאווה כי העבירה לחנויות יותר מ-2 מיליון יחידות מהטאבלט שלה, הגלקסי טאב. טוב ויפה, רק חבל שלפי חברת ITG, לא פחות מ-13% מהלקוחות כל כך לא מרוצים מהגרוטאה החדשה, שהם מחזירים אותה למוכר. המספרים גבוהים ביחס לאייפד, שסמסונג מנסה לנגוס בנתח השוק שלו: רק 2% מהרוכשים מחזירים את הגרוטאה מבית אפל לחנות.

אקספלורר 8. מאבד גובה, אבל לפחות גרסה 6 נעלמת אקספלורר 8. מאבד גובה, אבל לפחות גרסה 6 נעלמת צילום: מסך: www.microsoft.com

 

נתוני הדפדפנים של ארס טכניקה לחודש ינואר 2011 מראים שכרום של גוגל ממשיך לטפס בעקביות כלפי מעלה, וחוצה את קו עשרת האחוזים (10.7%, אם לדייק). הוא עושה זאת בעיקר על חשבון פיירפוקס, שנתח השוק שלו יורד שוב אחרי עליה קלה בדצמבר, ועומד על 22.75%. אינטרנט אקספלורר ממשיך לאבד גובה, ועדיין הוא הדפדפן המוביל בשוק, עם 56%; הנקודה החיובית מבחינת מיקרוסופט היא שלאט לאט היא מצליחה לתקוע יתד בליבו של הערפד הוותיק, אינטרנט אקפלורר 6: נתח השוק של המתושלח, שמלווה אותנו כבר עשור, יורד ל-11.43%, בעוד זה של אינטרנט אקספלורר 8 עולה ל-34.17%.

 

וכעת, מבזק נוסף שמגיע ממעבדתו של ד"ר נו "שיט" שרלוק: בדיקה מדגמית של תעבורת ביטורנט מעלה שסוג התעבורה הנפוץ ביותר ברשת הוא פורנו, שמהווה 35.8% מכלל התעבורה שנבחנה. למקום השני הגיעו סרטים, ואילו היקף תעבורת המוזיקה עמד בסך הכל על 2.9%. על פי ההערכות, המידע המופץ בטורנט מהווה 17.9% מכלל תעבורת הרשת. כשני שלישים מתעבורת הרשת נחשבת למפירת זכויות יוצרים.

 

אז כמה מתקוממים באמת מגיעים בימים האחרונים לכיכר תחריר בקהיר? ויירד מנסה לספק את התשובה המדעית לשאלה הזו. האמצעים: א. לוויין, ב. דגימת צפיפות נוכחים לקטע מדוד, ו-ג. הכפלת מספר האנשים בדגימה בהתאם לגודלה של הכיכר. המסקנה של ויירד היא שהיו שם כ-200 אלף איש ב"הפגת המיליון" אתמול, במקסימום. מפגינים ישראלים ותיקים יוכלו להזכר בערגה בוויכוחים על "הפגנת ה-400 אלף" המיתולוגית אחרי טבח סברה ושתילה, שניסתה לעשות את הבלתי אפשרי ולדחוס 400 אלף איש למקום שיכול להכיל, בדוחק רב, 220 אלף.

 

כדאי, אם כן, שוויירד יתארגנו על לוויין לקראת סוף השבוע, כי המהומות צפויות להגיע לסוריה. יום שישי, אם להסתמך על הטוויטרספירה הסורית, אמור להיות "יום זעם" נגד משטר אסד, והוא אמור להימשך גם בשבת. המעטים בסוריה שיש להם גישה לרשת ושאינם סוכני מוחבאראת' – שוודאי עובדים כעת שעות נוספות – מפיצים את הבשורה לכל עבר. לגמרי לא במקרה, בסוף השבוע הזה לא תציין סוריה 30 שנה לטבח חמה ב-1981: אז רצח משטרו של אסד האב מספר גדול של אזרחים סורים מתקוממים בעיר חמה, והפך את העיר העתיקה למגרש חניה גדול.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x