$
אינטרנט

ויקיליקס מזהירה את מאות אלפי הגולשים שעוקבים אחריה בטוויטר

באתר ההדלפות אומרים כי לפי צו בית משפט, על השירות החברתי להעביר לממשלת ארה"ב מידע על משתמשים החשודים בקשר עם ג'וליאן אסאנג' ופעילים נוספים

אבנר קשתן 15:2211.01.11

פרטים על 637 אלף משתמשי טוויטר, העוקבים אחר החשבון של ויקיליקס, עשויים להופיע במידע ששירות המיקרו-בלוגינג נדרש להגיש לממשלת ארה"ב. המידע צפוי להימסר בעקבות צו בית משפט, הדורש מטוויטר לחשוף התכתבויות וכתובות אימייל של פעילי ומתנדבי ויקיליקס.

 

בחשבון הטוויטר

שלה פרסמה ויקיליקס הודעה המציעה לגולשים לשקול תביעה ייצוגית נגד ממשלת ארה"ב כדי להגן על פרטיותם - כיוון שרוב הגולשים אינם יכולים לשכור עורכי דין לייצגם ישירות. לטענת הארגון, גם משתמשי טוויטר שהפיצו הודעה מטעמו (באמצעות מנגנון ה"ריטוויט") או הגיבו בהודעה משלהם - עלולים להיפגע.

 

כמה אישים מוזכרים במפורש בצו, ובהם אסאנג' עצמו, והחייל האמריקאי בראדלי מאנינג, העצור בחשד להדלפת המידע שעליו התבססו ההדלפות הגדולות של ויקיליקס. טוויטר נדרשה למסור מידע גם על חברת הפרלמנט האיסלנדי בירגיטה יונסדוטיר, והיא קיבלה הודעה על כך מטוויטר - כפי שדיווחנו שלשום (א') בדו"ח טכנולוגי. הצו הכיל גם סעיף איסור פרסום לעצם קיומו, אך על פי דיווחים, טוויטר ערערה על הסעיף בבית משפט וגרמה להסרתו.

 

על פי האתר Cnet, יונסדוטיר שכרה את שירותיו של ה-Electronic Frontier Foundation (ה-EFF) - ארגון ללא מטרות רווח, המתמחה בזכויות אדם ואזרח ברשת, על מנת שייצג אותה מול ממשלת ארה"ב.

 

סינדי כהן, ראש המחלקה המשפטית של ה-EFF, ציינה כי מעורבות הארגון מוגבלת בשלב זה להגנה על פרטיה של יונסדוטיר השמורים אצל טוויטר מפני חשיפה "לא מוצדקת", והם אינם מייצגים את שאר הגורמים המוזכרים בצו, ש"המקרים שלהם שונים". במקביל, זימנה ממשלת איסלנד את שגריר ארה"ב לשיחה, שכן יונסדוטיר מכהנת בוועדת קשרי החוץ של הפרלמנט האיסלנדי, וייתכן שחקירתה תוביל לתקרית דיפלומטית בין שתי המדינות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x