CES: שיגעון הטאבלטים מגיע לשיא, גרסה חדשה לאנדרואיד
כל אחד רוצה להיות אייפד: מוטורולה, RIM, פנסוניק, סמסונג ו-LG - כולן חשפו טאבלטים חדשים בתערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם. אבל הסכנה האמיתית לאפל מגיעה דווקא מכיוון גוגל, שהציגה מערכת הפעלה המותאמת במיוחד למחשבי הלוח
יצרניות אלקטרוניקה רבות חשפו בתערוכה את מה שהן מקוות שיתברר כ"אייפד קילר". אחת הבולטות שבהן היא מוטורולה: החברה הוותיקה כבר הוכיחה שהיא יכולה לשחק במגרש החדשנות של הצעירים עם הסמארטפון עתיר השבחים דרויד/מיילסטון. עכשיו היא מנסה לעשות אותו דבר בתחום הטאבלטים עם Xoom. מדובר בטאבלט שעליו חשף מנכ"ל גוגל את גרסה 3.0 של אנדרואיד - Honeycomb. אליה עוד נגיע בהמשך.
מלבד מערכת ההפעלה המתקדמת, מגיע ה-Xoom עם כמה תכונות שיגרמו לאייפד להחוויר מקנאה: מעבד כפול ליבה, מצלמה אחורית שמצלמת ב-5 מגה-פיקסל, מצלמה קדמית לשיחות וידיאו, תמיכה ב-Wi-Fi ואינטרנט סלולרי בדור שלישי עם אפשרות שדרוג לדור רביעי, ומסך HD בגודל 10.1 אינץ' - גדול משל האייפד. הטאבלט יגיע לחנויות בארה"ב כבר ברבעון הראשון של השנה החדשה, ומחירו טרם נמסר.
עוד הכרזה מעניינת הגיעה מיצרנית הבלקברי, RIM, שיוצאת סוף סוף לדרך עם הפלייבוק המדובר, שעתיד להתמקד בשוק העסקי. הפלייבוק מצטיין במשקל קל במיוחד, 400 גרם בלבד, ובמסך רב-מגע קטן יחסית של 7 אינץ' בלבד – בחירה שאמנם פוגעת בשימוש במכשיר כאמצעי לצריכת מדיה, אך הופכת אותו לנייד במיוחד, ונוח יותר לשימוש מצד אנשי עסקים.
"אנחנו צופים פרישה של עשרות אלפי מכשירים בחברות גדולות כבר בהתחלה", העריך ג'ף מק'דאול, סגן נשיא בכיר ב-RIM, בשיחה עם סוכנות הידיעות רויטרס. הפלייבוק בגרסת Wi-Fi בלבד יגיע לחנויות במארס הקרוב, ובקיץ יצטרף אליו דגם התומך גם באינטנרט סלולרי בדור הרביעי. מחירו לא נמסר, אולם לדברי החברה דגם בסיסי יימכר בפחות מ-500 דולר - מחיר הדגם הבסיסי של אייפד.
הטאבלט שיראה עם המשתמש כדורגל
שאר חברות הטכנולוגיה המרכזיות מקפידות לא להישאר מאחור: סמסונג זכתה בחודשים האחרונים להצלחה עם הגלקסי טאב, וכעת מנסה לשכפל אותה גם בשוק הטאבלטים העסקיים. החברה הציגה ב-CES טאבלט מבוסס חלונות 7 עם מסך בגודל 10.1 אינץ', מצלמה חלשה יחסית של 1.3 מגה-פיקסל ומקלדת פיסית נשלפת. הוא מתבסס על מעבד אינטל מהיר, 1.66 ג'יגה-הרץ, וכולל זיכרון בנפח 2 ג'יגה-בייט ויציאות USB.
תכונות אלו עשויות להפוך את הטאבלט, עם השם הלא-מושך-במיוחד TX100, לכלי עבודה מוצלח לאנשי עסקים שאינם מעוניינים להיסחב לכל מקום עם מחשב נייד. מחירו לא זול, 699 דולר, והוא יהיה זמין בארה"ב בחודש מארס. החברה לא התעלמה גם מהמגזר הצרכני והציגה גרסה של הגלקסי טאב עם WiFi בלבד, שתגיע לשוק ברבעון הראשון של השנה. מחירו טרם נמסר.
לנובו הציגה גם היא טאבלט חדש, שנראה כמתאים יותר למגזר העסקי: ה-IdeaPad מריץ את חלונות 7, וכולל מסך HD 10.1 אינץ'. תג המחיר שלו ינוע בסביבות ה-500 דולר, והוא יגיע לחנויות לקראת סוף האביב.
LG, שהציגה לאחרונה סמארטפון אנדרואיד עם ליבה כפולה, נכנסת גם היא לזירה הלוהטת עם ה-G-Slate, טאבלט מבוסס אנדרואיד הכולל מסך 8.9 אינץ' ומעבד כפול ליבה, שיגיע לארה"ב בחודשים הקרובים בשיתוף ספקית הסלולר טי-מובייל.
פנסוניק הציגה טאבלט אנדרואיד בשם Vierra, עם טוויסט קטן: החברה חשפה אבטיפוס של מוצר שנועד להיות אביזר משלים לצפייה בטלוויזיה, באמצעות הצגת מידע רלוונטי לתוכנית שעל המרקע. למשל, בזמן צפייה במשחק כדורגל על המסך הגדול, יוכל הטאבלט להציג גול שהובקע בהילוך איטי, או את השידור החי מזווית אחרת. בנוסף עתיד המכשיר לשמש כקורא ספרים אלקטרוני. הוא עתיד להגיע לחניות בתוך שנה, לא נמסר מחיר או מפרט.
בגוגל רוצים לשחזר את ההצלחה הסלולרית
אבל כל המכשירים, על מפרטיהם המתקדמים, זקוקים גם למערכת הפעלה מוצלחת. רוב הטאבלטים למגזר הצרכני צפויים להתבסס על אנדרואיד של גוגל, וענקית הטכנולוגיה עושה כל שביכולתה כדי לסייע להם.
אנדרואיד זכתה ב-2010 להצלחה מרשימה בעולם הסמאטרפונים. לפי נתונים של חברת המדידה ComScore, שהתפרסמו אתמול, בארה"ב עבר מספר המשתמשים באנדרואיד את מספר המשתמשים באייפון: נתח שוק של 26% לעומת 25% (RIM והבלקברי עדיין במקום הראשון עם 33.5%).
כעת תנסה החברה לחולל את אותו מהפך בתחום הטאבלטים. ביום הראשון לוועידה סיפקה לראשונה גוגל הצצה לגרסה 3.0 של אנדרואיד, המכונה Honeycomb (חלת דבש). גרסה זו פותחה במיוחד עבור טאבלטים, ומצוידת בממשק משתמש חדש לגמרי שהחברה מכנה "הולוגרפי", וכולל וידג'טים עשירים ואיטנראקטיביים יותר.
גוגל קימצה בפרטים על המערכת החדשה, והבטיחה בעיקר שהתכונות הקיימות באנדרואיד (ריבוי משימות, גישה ליותר מ-100 אלף אפליקציות) יפעלו בצורה "מדהימה" על המכשירים שיריצו את Honeycomb.
המערכת תכלול דפדפן משודרג המאפשר סנכרון עם כרום, גרסה 5 של היישום Google Maps, תמיכה בחנות הספרים הדיגיטליים החדשה, ושיחות קול ווידיאו באמצעות Google Talk. מסרטון ההדגמה המסקרן שהעלתה החברה, עולה שלאפל ולאייפד יש סיבה טובה לחשוש.