איך מחזקים את ההייטק הישראלי? לדב בהרב יש כמה הצעות
"צריך ליזום עבודה עם החברות הגדולות", אמר בהרב, עד לאחרונה מנכ"ל אמדוקס, בכנס איגוד תעשיות התוכנה והאלקטרוניקה. "החברות המובילות בקוריאה קיבלו עזרה מהמדינה"
כנס איגוד תעשיות התוכנה והאלקטרוניקה נפתח הבוקר (ג') בצילה של שנה מעוטת אקזיטים ומעוטת השקעות, למרות העלייה בשכר בהייטק. יחד עם זאת, חבילת התמריצים לענף שעברה בכנסת בשבוע שעבר, החזירה מעט את הצבע ללחייהם של אנשי התעשייה.
אחד הדוברים בכנס היה דב בהרב, עד לאחרונה
"היה לנו פרויקט במלזיה", הוא סיפר, "אמרתי למנכ"ל שאנחנו צריכים מנהל פרויקט טוב, אולי מישהו מחוץ למלזיה. אז הוא אמר לי 'תביא לי ישראלי כמנהל פרויקט', מתוך אמונה שאם יהיה כאן ישראלי - זה יהיה טוב. בכל העולם שמה של ישראל הולך לפניה, ואני מייחס להצלחה של אמדוקס את הישראליות שלה".
"הייעוד של אמדוקס היא לאפשר לחברות השירותים הגדולות לבנות יחסים טובים ורווחיים יותר עם הלקוחות, אבל החוכמה היא להגיד מה אתה לא עושה. אנו עובדים עם חברות שירותים בלבד ולא מוצר. רכשנו חברת כבלים, רכשנו חברת CRM, והקמנו מרכז שמאפשר להתחבר לשירותי ענן. אלה לא החלטות פשוטות, וכל הזמן יהיו מנהלים שיגידו לך שזו בכייה לדורות. אבל בשביל זה יש מנכ"ל שמחליט".
"כאשר החברה פועלת ברחבי העולם, הצלחה היא תוצר של עבודה מקצוענית עם תרבות נכונה. וכלל שאתה יותר גדול ומעז יותר, המקצוענות חשובה יותר. עלינו להבין שאנו פועלים בעולם גלובלי, ובייחוד בתעשיית האלקרוניקה והתוכנה אתה תתחרה עם הגדולות. לכן הפעילות בחברה צריכה להיות הטובה בעולם".
כמודל למדינה שהצליחה לקדם חברות שונות להובלה עולמית לוקח בהרב את קוריאה הדרומית: "היא הקימה תשתית חינוכית, כלכלית וטכנולוגית. כל אחד שמע על סמסונג, LG, יונדאי וקאיה, וכל אחד יכול להתרשם מההובלה העולמית שלהם. ולא היה כלום לפני זה. מה שאיפיין את ההצלחה התמקדות במספר חברות גדולות. ומה שמשותף לכולם זה עזרה מהמדינה, שהעלתה את קוריאה לדרגת מעצמה עולמית".