15 האפליקציות ששדרגו את 2010
לדבר ולשלוח הודעות בחינם, לערוך תמונות ולשתף עם החברים, לעקוב בקלות אחרי חדשות וסדרות טלוויזיה – ואי אפשר בלי Angry Birds
1. Viber
למה בחרנו בה: בגלל החינמיות, קלות השימוש וההצלחה המטאורית
מחיר: חינם
להורדה: אייפון
2. Foursquare
למי אכפת איפה אתה נמצא כרגע? מסתבר שללא מעט אנשים. פורסקוור הפכה לאחד הכלים המעניינים ביותר שזכינו להכיר בשנה החולפת, שפתח את הצוהר לעולם שירותי המיקום החברתיים. אמנם פורסקוור קיימים כבר זמן מה, אך רק בשנה האחרונה שודרגו האפליקציות שלהם למכשירים השונים, והשירות הגיע ל-5 מיליון משתמשים.
למה בחרנו בה: כי אפשר לא לאהוב את פורסקוור, אבל קשה להתעלם ממנה
מחיר: חינם
להורדה: אייפון, אנדרואיד, בלקברי, נוקיה, ווינדוז פון ופאלם
3. WhatsApp
למה בחרנו בה: בגלל החיסכון בכסף
מחיר: 0.99 באייפון, חינם בשאר
להורדה: אייפון, בלקברי, אנדרואיד ונוקיה
4. Instagram
Instagram היא לא סתם עוד אפליקציה לצילום תמונות מהסמארטפון. כמות הפילטרים האינסופית שמוסיפה לכל תמונה נופך אומנותי, האפשרות לעקוב אחר חברים סטייל טוויטר, והקלות שבה ניתן לגלות צילומים חדשים – כל אלה הופכים את אינסטגרם לאפליקציה מומלצת לחובבי צילום, וגם לכאלה שלא.
למה בחרנו בה: בגלל החוויה החברתית והתמונות היפות
מחיר: חינם
להורדה: אייפון
5. Twitter
רשת המיקרו-בלוגינג הפופולרית סוף סוף נכנסה ברצינות לתחום הסלולר. היא פיתחה אפליקציה לבלקברי בשיתוף עם RIM, יצרה בעצמה אפליקציות לא רעה לאנדרואיד ולווינדוז פון, ואפילו קנתה את Tweetie המצוינת לאייפון ושחררה אותה להורדה בחינם. גם גרסת האייפד מוצלחת.
למה בחרנו בה: כי ציוצים של 140 תווים מכל מקום, יחד עם סמארטפונים – זה שילוב מתבקש ומנצח
מחיר: חינם
להורדה: אייפון ואייפד, אנדרואיד, ווינדוז פון ובלקברי
6. Skype
השקת גרסה למכשירי אנדרואיד ונוקיה, הוספת תמיכה בשיחות וידיאו ובשיחות ברשת הסלולרית, וגם תיקון של לא מעט באגים - כל אלה הפכו את האפליקציה של סקייפ למוצלחת בהרבה משהיתה בעבר, ולאחד ממצרכי החובה בכל טלפון חדש. עכשיו רק שהשירות לא יקרוס שוב.
למה בחרנו בה: בגלל השיפורים הרבים
מחיר: חינם
להורדה: אייפון, אנדרואיד, נוקיה
השימושיות
7. Dropbox
גם האפליקציה של שירות הסינכרון והגיבוי המעולה דרופבוקס אינה חדשה, אבל השיקה השנה גרסאות לאנדרואיד, לבלקברי ולאייפד. כעת תוכלו לגשת אל הקבצים שבמחשב מכל מקום וכמעט מכל מערכת הפעלה - שולחנית וניידת.
למה בחרנו בה: בגלל התמיכה יוצאת הדופן במגוון פלטפורמות
מחיר: חינם
להורדה: אייפון, אנדרואיד ובלקברי
8. אפליקציות הבנקים
בהפרש של כמה שבועות בתחילת השנה החלו לצוץ, בזו אחר זו, אפליקציות האייפון של הבנקים הישראליים: פועלים, לאומי ודיסקונט (בדקנו אותן). אף אחת מהן אינה מושלמת, אבל הן שימושיות מאוד ומאפשרות לגשת אל החשבון מכל מקום ולהתעדכן במצב העו"ש, להעביר כספים ולבצע פעולות בניירות ערך. לא מזמן דיסקונט השיק את האפליקציה שלו גם לאנדרואיד - והוכיח שגם בישראל כבר לא מתעלמים ממערכת ההפעלה של גוגל. בנוסף קיימות גרסאות נוספות של אפליקציות הבנקים השונים גם לבלקברי ולנוקיה.
למה בחרנו בהן: כי הן שימושיות, והוכיחו שהבנקים בישראל יכולים להפתיע לטובה ולגלות חדשנות
מחיר: חינם
להורדה: אייפון ואנדרואיד (בנק דיסקונט בלבד)
9. Pulse News
האפליקציה של Pulse, שיצאה באפריל יחד עם האייפד, היא אחת הדרכים הטובות ביותר להתעדכן בחדשות, הודות לממשק מוצלח במיוחד. אפשר לעבור בין הידיעות באמצעות החלקת האצבע על המסך, והקריאה נוחה במיוחד. בנוסף, ניתן להוסיף מקורות באמצעות חיפוש פשוט ברשת מתוך האפליקציה, או לסנכרן עם גוגל רידר.
למה בחרנו בה: בגלל הפונקציונליות, העיצוב הייחודי, וגם הבאזז התקשורתי
מחיר: חינם באנדרואיד
להורדה: אייפד, אייפון ואנדרואיד
10. Flipboard
אפליקציה נוספת שמתיימרת לעשות סדר בחדשות ברשת היא Flipboard, אבל מפתחיה בחרו בדרך אחרת לגמרי: במקום לחפש את הידיעות באתרי החדשות, היא שולפת אותן מתוך הרשתות החברתיות - טוויטר ופייסבוק. האפליקציה מעבדת את כל הלינקים, התמונות וקטעי הווידיאו שמשתפים החברים, ומציגה אותם כמגזין ייחודי שלעולם לא נגמר.
למה בחרנו בה: בגלל הרעיון הנהדר
מחיר: חינם
להורדה: אייפד
הכיפיות
11. Angry Birds
אי אפשר לסכם את השנה בתחום האפליקציות מבלי להזכיר את Angry Birds. כתבנו עליה כבר בסיכום ההצלחות והכישלונות של 2010, אז נחזור רק על העובדות המרכזיות: 50 מיליון הורדות; שלל גרסאות; חברה פינית קטנה שניצלה מקריסה; בובות של ציפורים וחזירים; גרסת PC בפתח; מערכון ב"ארץ נהדרת"; משחק השנה.
למה בחרנו בה: בגלל ההצלחה המסחררת שהפכה לתופעה
מחיר: חינם באנדרואיד, 0.99 דולר בכל השאר (חוץ מהאייפד - 4.99 דולר). קיימות גם גרסאות לייט בחינם
להורדה: אייפון, אייפד, אנדרואיד, נוקיה ופאלם
12. Fruit Ninja
אולי לא מדובר בהצלחה היסטרית כמו אנגרי בירדז, אבל Fruit Ninja גם רכש לו מקום של כבוד בהיכל התהילה של האפליקציות. מסתבר שממש כיף לחתוך פירות תלת מימדיים בהנפת אצבע.
למה בחרנו בה: בגלל הגרפיקה הצבעונית והמושכת וההתמכרות הבלתי מוסברת
מחיר: 0.99 דולר. קיימות גם גרסאות לייט בחינם
להורדה: אייפון, אייפד ואנדרואיד
13. Cut the Rope
עוד משחק שהפך ללהיט, ומשלב בתוכו כוכבים, כדור צבעוני, ויצור ירוק ורעב במיוחד. בעוד שהשלבים הראשונים קלים במיוחד ותצטרכו רק לחתוך בהם את החבלים בתזמון הנכון - השלבים המאוחרים הם פאזלי היגיון מתוחכמים שצפויים להעסיק אתכם במשך שעות.
למה בחרנו בה: בגלל האתגר והשלבים החדשים שנוספים בחינם
מחיר: 0.99 דולר לאייפון, 1.99 דולר לאייפד. גרסת חג המולד - חינם
להורדה: אייפון ואייפד. גרסת חג המולד
14. VLC
המכשירים השונים של אפל אמנם מנגנים מצוין סרטונים ביוטיוב בצורה נפלאה - אך בכל הקשור לקובצי AVI ,MPG ואחרים - האייפד והאייפון כמעט חסרי תועלת. אפליקציית VLC החליפה את תוכנות ההמרה שנדרשו קודם כדי לצפות בסרטים, ועורר לא מעט סערה כשעלה חשש שתוסר מהאפסטור. זה לא קרה, לפחות בינתיים.
למה בחרנו בה: כדי לצפות בכל דבר באייפד
מחיר: חינם
להורדה: אייפון ואייפד
15. Mako VOD ו-HOT VCD
"ארץ נהדרת", "הבורר", "מונית הכסף" ועוד רבים - כולם ניתנים לצפייה מהאייפון ומהאייפד באמצעות האינטרנט. במהלך שראוי להערכה, "קשת" ו"הוט" לקחו את הטלוויזיה הישראלית צעד חשוב לכיוון עידן הסטרימינג. האפליקציות עצמן אמנם סובלות מחסרונות שונים (איכות וידיאו נמוכה במאקו, התאמה רק לאייפון בהוט) – אבל הן בהחלט שוות הורדה.
למה בחרנו בהן: בגלל האפשרות לצפות בסדרות ישראליות לא רק בטלוויזיה ובמחשב
מחיר: חינם
להורדה: אפליקציית הוט באייפון. אפליקציית מאקו באייפד ובאייפון