$
חדשות טכנולוגיה

האייפון מדבר: אילו אפליקציות סלולריות מעבירות עליכם מידע?

יישומים רבים לסמארטפונים אוספים מידע על המשתמשים, וחלקם אף מעבירים אותו לחברות צד שלישי. בניגוד למה שמקובל לחשוב, הסמארטפון של אפל אינו מחוסן מפני התופעה הזאת יותר ממכשירי אנדרואיד, ואולי אפילו להיפך

שי ענבל 13:2725.12.10

למי שהיה זקוק עוד להוכחה שהטלפונים החכמים הם מחשבים לכל דבר, הגיע התחקיר של "הוול סטריט ג'ורנל" שהתפרסם השבוע והמחיש אחת ולתמיד: אפליקציות רבות אוספות עלינו מידע ושולחות אותו לגורמי צד שלישי, בדיוק כמו אתרי אינטרנט. בעוד שאת האתרים ניתן לחסום באמצעות התקנת תוספים שונים ומחיקת ה"קוקיז" בדפדפן, בסמארטפונים אמצעי הגנה כמעט אינם קיימים.

 

באייפון הבעיה חמורה מאשר באנדרואיד, משתי סיבות: הראשונה היא שבניגוד לחנות האפליקציות של גוגל, באפסטור של אפל אין מסך המזהיר לגבי הנתונים שאליהם האפליקציה דורשת גישה בשלב ההתקנה. היישום מותקן בלחיצה, ובעת ההפעלה הוא עשוי לשלוח מידע כמו גיל, מיקום ופרטי אנשי הקשר ללא אישור.

 

זאת ועוד: התחקיר מצא שכמעט מחצית מהיישומים שנבדקו (45 מתוך 101) לא מכילים שום מסמך מדיניות פרטיות באפסטור, באפליקציה או באתר החברה שמפרט איזה מידע נשלח, לאן ולאיזה צורך. החברות עושות, למעשה, ככל העולה על רוחן. עם זאת, יש לציין שהמספר כולל גם אפליקציות אנדרואיד.

 

 

הסיבה השנייה היא שאפל הצליחה ליצור את הרושם שלפיו חנות האפליקציות לאייפון היא מקום בטוח לחלוטין - ללא פורנו, וירוסים ורוגלות, שאפשר להפקיד בידי ילדים שיורידו יישומים כאילו אין מחר. אחד הדברים שאפל גאה בהם הוא שב־iOS לא ניתן, כביכול, לדעת את המיקום של המשתמש ללא אישורו. אולם ה"וול סטריט ג'ורנל" חשף כי במקרים מסוימים אפליקציות הצליחו לעקוף את המכשול, ושאפילו אפל לא יכולה ליצור מערכת הפעלה חסומה לחלוטין.

 

בפועל, מערכת ההפעלה של האייפון פרוצה לא פחות מזו של האנדרואיד, ובמקרים מסוימים אף יותר. ככה זה כשאחת מסוכנויות הפרסום הבולטות שאליהן שולחות אפליקציות מידע אישי היא לא אחרת מאפל עצמה -המפעילה את שירות iAd, המתחרה ב־AdMob של גוגל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x